پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دادگاه عالی سریلانکا در دستوری حکم بازداشت فرمانده ارتش این کشور را به اتهام شرکت در آدم ربایی و قتل ۱۱ جوان در طول جنگهای داخلی این کشور و همچنین تلاش برای مخفی نگاه داشتن این اقدام را صادر کرد.
به گزارش ایرنا، روزنامه انگلیسی زبان 'تایمز او ایندیا' در گزارشی اعلام کرد: پلیس سریلانکا پس از صدور حکم دادگاه، راوی ویجه گراناتنه فرمانده ستاد دفاعی سریلانکا که مدتها به حکم احضار دادگاه عالی این کشور بی توجهی کرده بود را بازداشت کرد.
فرمانده ارتش سریلانکا بالاترین مقام نظامی این کشور است که توسط دادگاه عالی به اتهام شرکت در قتل عام اقلیت تامیل در طول جنگهای داخلی این کشور بازداشت شده است. وی همچنین متهم است که به مظنون اصلی این پرونده جهت فرار از سریلانکا و پناهنده شدن به کشور مالزی کمک کرده است.
ارتش سریلانکا متهم به جنایات جنگی در طول جنگهای داخلی این کشور شده است.
بازداشت راوی ویجه گراناتنه فرمانده ستاد دفاعی سریلانکا پس از مشخص شدن تلاش او برای ربودن یک شاهد در پرونده علیه خود صورت گرفت.
این مقام ارشد نظامی سریلانکا نقش خود را در تمام اتهامات وارده رد کرده است.
تاکنون سه حکم بازداشت علیه راوی ویجه گراناتنه صادر شده است، اما او حاضر به تسلیم شدن در مقابل پلیس نشده و حتی در ماه جاری به عنوان نماینده مخصوص رییس جمهوری سریلانکا به کشور مکزیک سفر کرده است.
خانوادههای افراد مفقود شده در سریلانکا معتقد هستند که نظام حکومتی سریلانکا از جمله ارتش، پلیس و نیروی دریایی عاملان اصلی اکثر آدم رباییها در طول جنگهای داخلی این کشور هستند.
تاکنون چندین مقام نیروی دریایی سریلانکا در ارتباط با پرونده مفقود شدن ۱۱ جوان تامیل متهم شناخته شده اند و به قید وثیقه آزاد هستند.
بر اساس گزارش دولت سریلانکا بیش از ۱۹ هزار تن در طول جنگهای داخلی سریلانکا مفقود شده اند.
احتمال میرود که این افراد به قتل رسیده باشند. تاکنون چندین گور دسته جمعی در مناطقی که در آنها میان شبه نظامیان و ارتش سریلانکا درگیری بوده کشف شده است.
ماه گذشته ماتریپالا سریسینا رئیس جمهوری سریلانکا اعلام کرده بود که به دنبال رفع اتهامات جنایت جنگی علیه ارتش سریلانکا در طول جنگ داخلی با شورشیان تامیل نادو است.
از سال ۲۰۱۳ تاکنون سه قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه ارتش سریلانکا به دلیل نقض حقوق بشر در مراحل پایانی جنگ داخلی این کشور صادر شده است.
شورای حقوق بشر سازمان ملل از روند کند رسیدگی به اتهامات جنایات جنگی در سریلانکا انتقاد کرده و خواهان تشکیل یک دادگاه بین المللی با حضور قضات بین المللی در سریلانکا شده است.
اما سریلانکا با این درخواست مخالفت کرده است.
در سالهای اخیر سریلانکا شاهد افزایش فشار جامعه بین المللی برای بررسی اتهامات نقض حقوق بشر در طول جنگهای داخلی با شورشیان تامیل بوده است.
جنگ داخلی سریلانکا از سال ۱۹۸۳ از سوی اقلیت تامیل برای ایجاد کشوری مستقل به نام تامیل در قسمتهای شمالی و شرقی جزیره سریلانکا آغاز شد.
ارتش سریلانکا با شکست شبه نظامیان ببرهای تامیل پس از ۲۶ سال، به جنگ داخلی در این کشور پایان داد.
براساس گزارشهای منتشر شده، بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار نفر، از شبه نظامیان ببرهای تامیل و نیروهای دولتی، و افراد عادی در جنگ داخلی این کشور کشته شدند.