پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایسنا نوشت :
رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس ابراز اميدواري كرد كه دانشگاه پيام نور با تزريق اعتبار از سوي دولت، تخصيص اعتبار توسط مجلس و بهكارگيري اعتبارات به طور موثر جايگاه خود را حفظ كند.
علي عباسپور تهرانيفرد با اشاره به افزايش ظرفيت رشتههاي فني و مهندسي در دانشگاه پيام نور به پيگيريهاي انجام شده توسط اين كميسيون اشاره و تصريح كرد: طبق پيگيريهاي ما برخي روساي دانشگاههاي پيام نور از افزايش 70 درصدي ظرفيت رشتههاي مهندسي واحدهاي خود نسبت به سال گذشته اظهار بياطلاعي كردند. ما مكاتبات متعددي انجام داديم تا گزارشي مكتوب از وضع واحدهاي پيام نور به دست آوريم اما اين گزارش به ما ارائه نشد.
وي با تاكيد بر ضرورت مطلع شدن داوطلبان در خصوص نبود امكانات در رشتههاي فني و مهندسي دانشگاه پيام نور ادامه داد: تاكيد ما اين بود كه اگر قرار باشد پيام نور با اين وضعيت دانشجو پذيرش كند بررسي كنيم كه مدارك اين دانشگاه به صورت معادل محسوب شود؛ البته هر تصميمي كه مجلس در اين خصوص اتخاذ كند عطف به ماسبق نميشود.
اين عضو كميسيون آموزش اظهار كرد: مدرك فعلي دانشگاه پيام نور اعم از مقاطع كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكترا معتبر است.
عباسپور با اشاره به قول مساعد مسئولان نظام آموزشي جهت ارتقاي كيفيت دانشگاه پيام نور خاطرنشان كرد: پيام نور مورد حمايت ماست؛ به طوري كه در بودجه سال 90، 42 ميليارد تومان به اعتبارات آن اضافه كرديم و بر اين اساس بر تقويت اين دانشگاه تاكيد داريم و اميدواريم مسئولان اين دانشگاه نيز حساسيت به خرج دهند.
وي با بيان اينكه رييس دانشگاه پيام نور تجربه مديريتي در اين زمينه نداشته و پيش از اين مديركل راهآهن بوده است، ابراز اميدواري كرد كه اين دانشگاه بتواند از متخصصان استفاده كند.
رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با بيان اينكه ما پيگير عملكرد مالي دانشگاه پيام نور نيز هستيم، يادآور شد: از مسئولان اين دانشگاه خواسته بوديم كه گزارشي در خصوص عملكرد مالي خود به كميسيون ارسال كنند اما متاسفانه گزارشي كه ارسال شد بيشتر جنبه تبليغاتي داشت.
عباسپور ادامه داد: الان اين دانشگاه به وضعي مبتلا شده كه گويي دانشجويان آن به يك مهماني دعوت شدهاند اما در سفره آن هيچ چيز وجود ندارد.
وي از مسئولان خواهان پاسخگويي نسبت به اين وضعيت شد و با بيان اينكه وزير علوم در زمان اخذ راي اعتماد بر موضوع كيفيت پيام نور تاكيد داشت، در پاسخ به سوالي در خصوص افت كيفيت دانشگاه آزاد نيز گفت: همه دانشگاهها اعم از دولتي و آزاد، پيام نور و علمي و كاربردي بايد كيفيت را مدنظر قرار دهند. در مورد دانشگاه آزاد نيز اگر طبق بررسيها افت كيفيت مشاهده شود تذكر ميدهيم.
اين عضو كميسيون آموزش و تحقيقات در عين حال يادآور شد كه موضوع رسانهاي كردن افت كيفيت در دانشگاه پيام نور در پي افزايش ظرفيتها در رشتههاي فني و مهندسي در اين دانشگاه بدون داشتن امكانات و تجهيزات مورد نياز اين رشتهها انجام شده است به گونهاي كه در سال 86 نيز ظرفيت دانشجويي دانشگاههاي پيام نور از 360 هزار نفر به يك ميليون نفر رسيد اما چون اين افزايش در رشتههاي علوم انساني بود و نياز به تجهيزات آزمايشگاهي نداشت موضوع با پيگيريها حل شد و رسانهاي نشد.
عباسپور خاطرنشان كرد: اگر قرار بود تذكرات ما به كليت دانشگاه پيام نور باشد ما اين موضعگيري را در سال 86 انجام ميداديم.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا كيفيت دانشگاه آزاد مورد تاييد شما است يا خير؟ اظهار كرد: در بعضي رشتهها اين كيفيت مورد تاييد است و در برخي رشتهها نيست.
رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس همچنين از اخذ شهريه در مدارس دولتي انتقاد كرد و آن را به معني امحاي اصل 30 قانون اساسي دانست و يادآور شد: اخذ شهريه خلاف قانون است و طبق قانون مصوب سال 83 كه مدارس ميتوانند براي كلاسهاي فوقالعاده مبلغ اخذ كنند نيز اين مبالغ بايد به حساب خزانه دولت واريز شود در غير اين صورت خلاف قانون است.
عباسپور گفت: در عين حال كلاسهاي فوقالعاده بايد طبق استاندارد برگزار شود؛ اين در حالي است كه متاسفانه به علت يك نوبتي كردن مدارس ساعتهاي درسي متراكم شده و معلمان به آن دليل كه نميتوانند كيفيت لازم را داشته باشند كلاس فوقالعاده برگزار ميكنند و دانشآموزان مجبورند براي دروس خود شهريه پرداخت كنند.
به گفته وي، از اين طريق در دبيرستانها ميلياردها تومان شهريه اخذ ميشود كه اين به مصلحت سيستم آموزش كشور نيست.
رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس، نظام آموزشي رايگان در جمهوري اسلامي ايران را از افتخارات نظام دانست و يادآور شد: در جلسه امروز عصر كميسيون اين موضوع با حضور مسئولان وزارت آموزش و پرورش بررسي ميشود.
وي همچنين با اشاره به سخنان اخير رييسجمهور در واكنش به اظهارات خود گفت: درخواست ما از رييسجمهور اين است كه وقتي مطلبي به ايشان منعكس ميشود با بررسيهاي بيشتري پاسخ دهند.
وي ابراز عقيده كرد: وقتي گفته ميشود فردي در شوراي عالي انقلاب فرهنگي به بازنشستگي اساتيد معترض ميشود ايشان دستور ميدهند كه بازنشستگي اساتيد متوقف شود؛ اين در حالي است كه در زمان آقاي زاهدي بسياري از اساتيد را بازنشسته كردند.