عضو جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی گفت: جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی کار مقدماتی برای انتخابات مجلس را شروع کرده، از سال آینده فعال میشود بنابراین طبیعی است کاندیداهای مطرح جریان انقلابی را در استان های مختلف شناسایی کند تا بتواند مقدمات همگرایی و تهیه لیست را انجام دهد.
گرچه هنوز فضای سیاسی و تحلیلی کشور مشغول مباحث انتخاباتی نشده است و حداقل به ظاهر در این حوزه برخلاف ادوار گذشته سکوت دارد اما گویا در لایه های زیرین تحرکات تشکیلاتی به طور جدی دنبال می شود. آن طور که در اخبار فضای مجازی آمده اصولگرایان لیست 150 نفری از شخصیت های مستعد قرارگیری در فهرست تهران را تدوین کردند. درباره صحت و سقم این مسئله با سیدمحمدرضا میرتاج الدینی عضو جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی به گفتگو نشستیم.
حجت الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج الدینی درباره ورود مجموعه 24 تشکلی با محوریت سیدابراهیم رئیسی به موضوع لیست بندی شخصیت های حائز شرایط نمایندگی در حوزه های انتخابیه سراسر کشور گفت: آن مجموعه وارد کارهای ریز اجرایی و انتخاباتی مقدمات نمی شود. آنجا اینچنینی بحث های کلان است لکن تشکل های همسو از جمله جمنا کار انتخاباتی می کنند.
وی افزود: جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی کار را شروع کرده، از سال آینده فعال می شود بنابراین طبیعی است کاندیداهای مطرح جریان انقلابی را در استان های مختلف شناسایی کند تا بتواند مقدمات همگرایی و تهیه لیست را انجام دهد. کارهای مقدماتی این کار شروع شده، البته هنوز به مرحله برنامه هایی که باید داشته باشند نرسیده است.
این فعال سیاسی اصولگرا درباره معیار غربال گری در فهرست نامزدهای هر حوزه انتخابیه اظهار کرد: مجموعه ها و گروه های تخصصی و شوراهای استانی فعال هستند. شاخص های کلان از جمله شایستگی، توانمندی و رأی آوری مدنظر است. البته نظرسنجی ها در انتخابات مجلس همچون نظرسنجی های انتخابات ریاست جمهوری نیست که بتواند تعیین کننده باشد.
وی ادامه داد: نظرسنجی در بحث انتخابات مجلس در محافل تخصصی و مجموعه های مختلف صورت می گیرد، مثلا اگر دو یا سه نفر برای یک شهرستان مطرح هستند، ارزیابی های میدانی می شود تا معلوم شود کدام فرد مقبولیت مردمی بیشتری دارد. آن نوع نظرسنجی ریاست جمهوری در زمان انتخابات مجلس خیلی جواب نمی دهد.
میرتاج الدینی درباره میزان مشارکت احزاب و تشکل ها در کار مقدماتی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی گفت: همیشه این طور است که احزاب و تشکل ها یک حرکت داخل حزبی دارند و کارهای خودشان را سروسامان می دهند. بعد یک مرحله بالاتر این است که این افراد کنار هم بنشینند و برنامه ریزی کنند. اینجاست که نقش تشکل های فراگیر که جبهه ای عمل می کنند بیشتر آشکار می شود.
وی در پاسخ به این سئوال که لیست 150 نفری تهیه شده در تهران برای انتخابات مجلس چه طور قابل غربالگری می شود و چقدر نظر احزاب مورد توجه قرار می گیرد؟ اظهار کرد: اینها تحلیل هایی است که به خبر تبدیل می کنند یعنی بعضی افراد اخبار دوره انتخابات مجلس دهم را برای انتخابات دوره یازدهم شبیه سازی می کنند و چنین تحلیل هایی را ارائه می دهند.
این فعال سیاسی اصولگرا تأکید کرد: لیست حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس سی نفره است برای اینکه بخواهند ارزیابی کنند، در وهله اول افراد مختلف را که در معرض کاندیدا شدن هستند، در داخل لیستی می نویسند اما این مبنا ندارد و فقط یک پیش نویس اولیه می شود که افراد مختلفی که ممکن است کاندیدا شود یا دیگران او را مطرح کنند، نامش را در فهرست می آورند به طوری که حتی شاید طرف خودش هم خبر ندارد. در مجموع اگر چنین چیزی هم باشد تحلیل بعضی افراد است که در قالب خبر گفتند. والا هنوز به آن مرحله نرسیده که برای بستن لیست تهران، بگویند از این 150 نفر شروع می کنیم.
منبع:نامه نیوز