کد خبر: ۴۴۵۴۴
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۱۱ - ۲۵ آبان ۱۳۹۰

چهارتاقي ساساني يا انبار علوفه؟!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 
چهارتاقي ساساني شهرستان دره‌شهر در استان ايلام به انبار علوفه تبديل شده است.

به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا، انجمن دوست‌داران يادگارهاي تاريخي ايزيرتو نسبت به وضعيت اين چهارتاقي كه به دوره‌ي ساساني تعلق دارد و به انبار علوفه تبديل شده است، اظهار نگراني كرد.

اين چهارتاقي كه در شرق شهرستان دره‌شهر استان ايلام قرار دارد، در كناره‌ي رودخانه‌ي سراب روي تپه ماهور‌هاي تنوره‌ي سرخ در روستايي به نام سرخ‌آباد واقع شده است. اين بنا به‌طور كامل با قلوه‌سنگ و گچ ساخته شده و به دوران ساساني مربوط است. در بخش جنوبي اين چهارتاقي پكاني به طول 10 متر و عرض يك متر با شيب ملايم وجود دارد كه احتمالا ورودي بنا بوده است.

اين چهارتاقي پلاني مربع‌شكل دارد و گنبدي تك‌جداره روي آن بنا شده است. همچنين بر بالاي گنبد دريچه‌اي قرار دارد كه هنگام مرمت مي‌شود.

اكنون اين آتشكده به انبار علوفه تبديل شده است و تنها اقدام حفاظتي كه براي آن انجام شده، نصب تابلويي با اين عبارت «هرگونه كند و كاوش مشمول مجازات قانوني خواهد بود» در نزديك بناست و به‌نظر مي‌رسد، اين عبارت آسيب‌هايي را كه به خود بنا وارد مي‌شود، شامل نمي‌شود.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
یک جهان سومی
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۵
0
12
بنده عرض میکنم که این تغییر کاربری خیلی بهتر از رها کردن این اثر است . چون صاحب علوفه ها حداقل مراقبش خواهد بود .
ناشناس
|
CANADA
|
۰۳:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۶
0
0
باعث تاسف ...
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۶
0
0
آفرین جهان سومی درست گفتید
سعید
|
CANADA
|
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۶
0
0
خیلی ساده ای آقا یا خانم جهان سومی !
میشه بگی چطوری مراقبش خواهد بود ؟
خود این علوفه ها جاذب رطوبت هستند .
آخه کدام صاحب علوفه میاد برا مراقبت انبار علوفه بی صاحب از جیب مایه بزاره
گناه کار اصلی میراث فرهنگیه که اثر رو به امان خدا رها کرده
نظرات بینندگان