arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۵۱۹۴۲
تاریخ انتشار: ۵۵ : ۱۴ - ۱۹ دی ۱۳۹۷

دادستان کل کشور: بحث فیلتر را انحرافی می‌دانم / دستگاه قضایی به دنبال محروم کردن مردم نیست / وظیفه متولیان فضای مجاری، مدیریت آن است / اگر از لحاظ فنی می‌شود کاری کرد که شبکه‌های احتماعی خارجی به مردم آسیب نزند این کار را انجام دهند

دادستان کل کشور موضوع فیلترینگ را انحرافی و دادن آدرس غلط به مردم دانست و گفت: قوه قضائیه اعتقادی به محروم شدن مردم از امکانات فضای مجازی ندارد، شورای عالی فضای مجازی در قبال حوادث رخ داده در این فضا مسئولیت دارد و باید مصوباتش را اجرا کند.ما نمی‌گوییم مردم از تئاتر و فضاهای شاد استفاده نکنند، مردم باید شاد باشند و کسی مخالف شادی مردم نیست و کسی القا نکند که ما با شادی مردم مخالف هستیم چراکه مردم باید شاد باشند؛ اما باید خطوط قرمز رعایت شود و قانون نقض نشود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


دادستان کل کشور موضوع فیلترینگ را انحرافی و دادن آدرس غلط به مردم دانست و گفت: قوه قضائیه اعتقادی به محروم شدن مردم از امکانات فضای مجازی ندارد، شورای عالی فضای مجازی در قبال حوادث رخ داده در این فضا مسئولیت دارد و باید مصوباتش را اجرا کند.

به گزارش «انتخاب» به نقل از خبرگزاری‌ها، حجت الاسلام منتظری دادستان کل کشور در جلسه بررسی تهدیدات حوزه فرهنگی و اجتماعی هدف از این جلسه را عمدتا در ارتباط با مسایل فرهنگی جامعه عنوان کرد و گفت: همه می‌دانیم دشمن در مقابله با نظام جمهوری اسلامی از حربه‌های مختلف و راه‌های گوناگون ورود پیدا کرده و می‌کند و از جمله راه‌های ورود، مسایل فرهنگی جامعه است.

وی با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری تحت عنوان شبیخون فرهنگی دشمن، ادامه داد: در طول سالهای متمادی شاهد هستیم این شبیخون انجام شده و روز به روز هم ابعاد گسترده تری پیدا می کند لذا وظیفه همه ما در نظام جمهوری اسلامی چه در دستگاه‌های فرهنگی و چه در دستگاه‌های دیگر که به نحوی از انحا مسئولیت هدایت مسایل فرهنگی را بر عهده دارند، این است که به این موضوعات توجه جدی داشته باشیم، دستگاه قضا از جهت جرایمی که در حوزه فرهنگی شکل می‌گیرد وظیفه دارد که در چارچوب قوانین و مقررات به این قبیل پرونده‌ها رسیدگی کند.

منتظری به نقش قوه قضاییه در پیشگیری از وقوع جرم اشاره کرد و ادامه داد: از منظر حقوق عامه باید دادستان‌ها به حقوق مردم توجه داشته و در مسائل فرهنگی در جایی که اقتضا می‌کند، ورود کنند.

دادستان کل کشور به تعریفی از شبیخون فرهنگی پرداخت و گفت: شبیخون فرهنگی عبارت است از هجوم دشمن بر فکر اعتقادی و اخلاقی جامعه به صورت غافلگیرانه با هدف اینکه باورهای و اعتقادات جاکعه یا اخلاق شهروندان را یا به طور کلی متلاشی کند یا کارآیی لازم را سلب کند، خاستگاه اصلی وجود انقلاب اسلامی و تحقق نظام جمهوری اسلامی، اعتقاد و ایمان مردم به احکام نورانی اسلام بوده است.

منتظری تصریح کرد: با رهبری امام راحل، مردم رای قاطع بالای ٩٨ درصد به نظام جمهوری اسلامی دادند. اکنون محور‌های اصلی این نظام مشخص است و از روز تحققش با انواع دشمنی‌های دشمنان مواجه بوده است، خمیر مایه اصلی که قوام نظام بر آن استوار است اعتقاد راسخ مردم به مبانی دینی بوده است و خاستگاه این نظام و انقلاب و جمهوری اسلامی فکر و اندیشه و گرایش‌های دینی مردم بوده و است.

دادستان کل کشور ادامه داد: جنگ نظامی و توطئه‌های دشمنان با شکست‌های پی در پی مواجه شد و لذا جنگ فرهنگی را مورد توجه قرار دادند و همه ابزار‌ها را در این راستا به کار گرفتند، دشمن اعتقادات مردم و افکار اسلام گرایانه مردم را هدف قرار داده است، لذا وظیفه مسئولین است که متناسب با تلاش دشمن ابزار‌های لازم را بکار گیرند؛ ولی متاسفانه در درون کشور در مورد ابزار و امکاناتی که می‌توانیم علیه شبیخون فرهنگی دشمن به کار گیریم آنگونه که شایسته نظام جمهوری اسلامی است، یا قصور یا تقصیر داریم.

دادستان کل کشور مقابله با شبیخون فرهنگی را امری سخت و ظریف دانست و گفت: باید متناسب با ابزار دشمن ما نیز ابزار‌های لازم را در مقابله با شبیخون فرهنگی بکار بگیریم، لازمه مقابله با دشمنی که مجهز به موشک است این است که خودمان را مجهز به موشک کنیم و باید دید که تاکتیک‌های دشمن چیست و از آن‌ها استفاده کرده و فراتر از تاکتیک‌های دشمن حرکت کنیم، در حوزه فرهنگی هم همینطور است، مسئولان فرهنگی، رسانه‌ها، هنرمندان، آموزش و پرورش، صدا وسیما و هرکسی که دست اندکار مسایل فرهنگی است باید ضعف‌های موجود را برطرف کنند.

دادستان کل کشور با اشاره به حادثه سیرجان و اینکه فضای مجازی بستر وقوع برخی جرایم است، گفت: اگر فضای مجازی را مدیریت نکنیم روز به روز وضعمان بدتر خواهد شد. البته باید از این فناوری روز استفاده کرد، ولی آیا نباید در نظام جمهوری اسلامی فضای مجازی مدیریت صحیح شود؟

دادستان کل کشور گفت: تا بحث مدیریت فضای مجازی و فیلتر برخی فضا‌هایی که جز ضرر چیزی ندارد را مطرح می‌کنیم، عده‌ای از رسانه‌ها و بخش‌های مختلف ما را متهم می‌کنند که قوه قضاییه نمی‌خواهد از این فضا استفاده شود که این برداشت نادرست است، هیچ کشوری اجازه نمی‌دهد فضای مجازیش رها باشد و فیلتر برخی شبکه‌ها و کانال‌ها به معنای چشم پوشی از امکانات خوب و ارزشمند فضای مجازی نیست، آنچه ما را به صدور حکم قضایی در برخی موارد متوسل می‌کند، آسیب‌هایی است که متوجه جامعه می‌شود.

وی ادامه داد:‌ شورای عالی فضای مجازی مسئول مدیریت فضای مجازی است،‌ وزارت ارتباطات و دستگاه‌های مرتبط با فضای مجازی در قبال حوادث رخ داده در این فضا مسئولیت دارند. اعتماد نداریم که باید فضای مجازی را به گونه‌ای بست که مردم نتوانند از آن استفاده کنند.

منتظری با اشاره به دغدغه‌های مقام معظم رهبری نسبت به مسائل فضای مجازی، تصریح کرد: مسئولان امر و متولیان مدیریت فضای مجازی باید بدانند که وظیفه آن ها است که فضای مجازی را مدیریت کنند از دولت تا شورای عالی فضای مجازی و وزارت ارتباطات و دستگاه های دیگر که مسئولیت دارند اگر کوتاهی کنند باید روزی در پیشگاه خداوند متعال جوابگو باشند.

وی ادامه داد: ما نمی‌گوییم مردم از تئاتر و فضاهای شاد استفاده نکنند، مردم باید شاد باشند و کسی مخالف شادی مردم نیست و کسی القا نکند که ما با شادی مردم مخالف هستیم چراکه مردم باید شاد باشند؛ اما باید خطوط قرمز رعایت شود و قانون نقض نشود.

منتظری دستگاه‌های فرهنگی با تهاجم فرهنگی به طور فرهنگی برخورد کنند، بیان داشت: نباید اجازه دهیم در دستگاه‌های فرهنگی جرایمی شکل گیرد که بخواهیم برخورد کنیم و در مقابله با تهاجم فرهنگی هم افزایی و همکاری دستگاه ها لازم است.

وی افزود: دستگاه قضایی به دنبال این نیست که با مسایل فرهنگی برخورد فیزیکی و تشکیل پرونده داشته باشد و عمدتا تلاشمان این است که مسایل فرهنگی را با تعامل حل کند، هنرمندان خواست خطوط قرمز و حدود الهی را رعایت کنند، اگر کسی بخواهد مقدسات اسلام را بازیچه بگیرد و به تذکرات گوش نکرد وظیفه دستگاه قضایی است که برخورد کند.

دادستان کل کشور تصریح کرد: باید شبکه‌های اجتماعی مدیریت شوند اگر از لحاظ فنی می‌شود کاری کرد که شبکه‌های احتماعی خارجی به مردم آسیب نزند این کار را انجام دهند، نباید به جامعه آدرس غلط داد دستگاه قضایی به دنبال محروم کردن مردم نیست و باید سالم سازی شود و دولت امکانات را در اختیار قرار دهد تا فضای مجازی سالم مورد توجه قرار گیرد.

منتظری ادامه داد: وقتی می‌بینیم در کشور ما جوانان آنقدر توانمند هستند که در عرصه های مختلف دنیا را شگفت زده می کنند، آیا این جوانان نمی توانند در ارتباط با ایجاد یک فضای مجازی سالم، فعالیت می‌کنند در حالی که اعتقاد داریم قطعا می توانند.

وی تصریح کرد: شورای عالی فضای مجازی مصوباتی داشته است که این مصوبات باید اجرا شود، بخشی از مصوبات شورای عالی فضای مجازی هنوز اجرا نشده است، بحث فیلتر کردن را یک بحث انحرافی می‌دانم بحث اساسی این است که فضای مجازی را سالم کرده و آسیبها را بشناسیم.

دادستان کل کشور افزود: برخی به مجرد اینکه بحث فیلتر مطرح می شود فکر می‌کنند که ما می خواهیم در دنیای 100 سال قبل زندگی کنیم درحالی که به جامعه نباید آدرس غلط داد و دستگاه قضایی و دست اندرکاران دلسوز فضای مجازی به دنبال این نیستند که مردم را از فضای مجازی محروم کنند ولی معتقدیم باید سالم سازی شود و امکان سالم سازی وجود دارد و دولت باید تمام امکانات و توان را در اختیار قرار دهد تا جوانان ما بتوانند یک فضای مجازی متناسب با خواست مردم و نظام جمهوری اسلامی به وجود بیاورند.

نظرات بینندگان