چندی پیش سخنگوی سازمان غذا و دارو خبر داد که دو برند معروف اسنک پف کرده در تولید محصولات خود از ذرت دامی استفاده کردهاند.
به گزارش ایسنا، پس از محرز شدن این موضوع، بخشی از خط تولید کارخانهای که در البرز اقدام به این کار کرده بود تعطیل شد تا تصمیمات بعدی در مورد آن اتخاذ شود.
حال ستاد تسهیل و رفع تولید البرز با توجه به بیکار شدن 1250 کارگر در این کارخانه تصمیم گرفته با نظارت سازمانهای استاندارد و غذا و دارو و صنعت، معدن و تجارت ضمن راهاندازی مجدد بخش تعطیل شده این کارخانه، زمینه اشتغال کارگران بیکار شده را فراهم کند.
استاندار البرز اعلام کرده است که در قالب ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به مشکلات یک واحد بزرگ تولیدی مستقر در البرز رسیدگی و تدابیر لازم برای بازگشت 1250 نفر پرسنل این واحد اتخاذ شد.
وی عنوان کرده با توجه به موانعی که وجود داشت، با تعطیلی بخشی از این کارخانه 1250 کارگر بیکار شده بودند، از این رو مشروط به اخذ تاییدیههای سازمان های غذا و دارو و استاندارد، تولید این واحد احیا شد.
استاندار البرز در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید از مدیران این واحد تولیدی خواست هرچه سریعتر با نظارت سازمانهای استاندارد و غذا و دارو و صنعت، معدن و تجارت ضمن راه اندازی مجدد بخش تعطیل شده این کارخانه، زمینه اشتغال کارگران بیکار شده فراهم شود. عزیزاله شهبازی نظارت بر روند تولید واحدهای تولیدی و حل موانع آنها، پیش از تعطیلی و بیکاری پرسنل آن را مورد تاکید قرار داد.
پیش از این به گزارش ایسنا و به نقل از روزنامه شهروند نوشته بود، پفک بهخودیخود یک خوردنی نامحبوب برای والدینی بود که برای سلامتی بچهشان نگران هستند، از آن طرف یکی از خوراکیهای فهرست ممنوعه وزارت بهداشت برای تبلیغات تلویزیونی هم محسوب میشود، حالا خبر رسیده که همین خوراکی که نمونه درست و استانداردش هم چندان سالم نیست، از طرف دو برند معروف با مواد اولیه خوراک دام تهیه میشده است.
اینطور که جهانبخش کیانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو به «شهروند» گفته، ماجرای استفاده این دو برند از ذرت تراریخته وارداتی بوده است.
او گفته: «طبق اطلاعاتی که به دست آوردهایم دو شرکت معروف که برخی از خطوط تولیدشان مخصوص تولید پفک است، در محصولشان از ذرت تراریخته وارداتی استفاده کردهاند. البته خبرهایی که به دستمان رسیده، فعلا قابل تایید نیست و کارشناسان ما درحال بررسی ماجرا هستند.»
کیانپور در مورد اینکه چقدر استفاده از ذرت خوراک دام برای انسان خطر دارد، عنوان کرده: «اول اینکه بسیاری از مواد اولیه جزو مواد اولیه مشترک بین تولیدات خوراکی برای انسان و دام هستند. حالا باید ببینیم ذرتی که این شرکتها استفاده کردهاند، در همین دسته است یا در دستهای قرار دارد که به دلیل برخی ویژگیها صرفا برای تهیه خوراک دام از آن استفاده میشود.»
او ادامه داد: «این را هم باید بگویم که موضوع صرفا خطرناکبودن یک خوراکی نیست، مهم این است که مصرفکننده باید بداند چه چیزی میخورد، اگر به او بگوییم این محصول با مواد اولیه خوراک دام تهیه شده، باز هم اقدام به خرید و خوردن آن میکند؟ آیا سازمان استاندارد با اطلاع از این کار به این دو برند نشان استاندارد داده است؟
موضوع اول سلامتی مردم و خطرناک نبودن مواد اولیهای است که در تولید خوراکیها استفاده میشود، اما ما به همین هم بسنده نمیکنیم، مخصوصا در مورد خوراکیهایی که مخاطب اصلی آنها کودکان هستند.»
کیانپور در جواب اینکه در صورت اثبات تخلف، چه چیزی در انتظار این دو برند است، میگوید: «قطعا برخورد قضائی و توقف تولید در انتظار آنها خواهد بود، اما باید صبر کنیم تا مسأله ثابت شود. در این مورد باید خیال مردم راحت باشد، سازمان غذا و دارو در موارد اینچنینی هیچ اغماضی ندارد.»
در پی انتشار این خبر، سازمان ملی استاندارد ایران نیز با بیان اینکه این نهاد فقط محصول نهایی را کنترل میکند، مسئولیت استفاده از خوراک دام در تولید "اسنک پف کرده" را متوجه وزارت جهاد کشاورزی دانست.
اواخر آذر ماه امسال سخنگوی سازمان غذا و دارو از تخلف دو برند معروف تولیدکننده "اسنک پف کرده" در استفاده از ذرت دامی در تولید محصولاتشان خبر داد و اوایل دی ماه نیز اعلام کرد که پرونده تخلف این دو برند به دستگاه قضایی ارجاع داده شده است.
اخیرا نیز یک کارشناس صنایع غذایی با اشاره به اینکه آسیب مصرف خوراک دام برای انسانها با توجه به موادی که در آن وجود دارد متفاوت است، اظهار کرد که بسته به موادی که در خوراک دام استفاده شده در تولید اسنک پف کرده وجود داشته، مصرف آن ممکن است منجر به بیماریهایی همچون حصبه، رشد قارچ یا باکتری و سرطان شود.
خبرنگار ایسنا این موضوع را از سازمان ملی استاندارد ایران پیگیری کرد و یک مقام مسوول در این سازمان در پاسخ اعلام کرد که سازمان استاندارد در محدوده وظایف خود در سطح بازار به مسئلهای در این باره برنخورده که به لحاظ مواردی که استاندارد برای تولید محصول ضروری میداند، لازم به پیگیری باشد.
طبق گفته این مقام مسوول در سازمان ملی استاندارد، این نهاد تنها محصول نهایی را کنترل میکند و ورود خوراک دام در قالب ذرت به کارخانهها، در محدوده مسئولیت وزارت جهاد کشاورزی است.
همچنین این مقام مسوول در سازمان ملی استاندارد ایران اظهار کرد که مسئولیت کنونی بررسی تخصصی محصولاتی که گفته شده در آنها از خوراک دام استفاده شده، بر عهده سازمان غذا و دارو است.