arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۵۵۶۰۹
تعداد نظرات: ۱۰ نظر
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۱ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۷
عبدالمجید معادیخواه، وزیر ارشاد دولت مهندس موسوی در گفتگو با «انتخاب»:

هاشمی نه چپ بود، نه سوپر رادیکال؛ این حرف ها به او نمی خورد / قبل از انقلاب، بعضی‌ها رقیب امام موسی صدر بودند / بدبین ها می گفتند صدر به دنبال توجیه حفظ ارتباطش با شاه است / مسئولیت صحت یا کذب گفته های خوئینی ها به عهده شخص ایشان است / تشخیص هاشمی این بود که تسخیر سفارت امریکا ضرر دارد

شهید بهشتی جلسه‌هایی چهارشنبه‌ها برگزار می‌کرد، روزهایی که بلند بود، قبل از نماز و در روزهای کوتاه بعد از نماز دورهم جمع شده و به صحبت و بحث می‌پرداختند. یادم می‌آید مرحوم صدر تصادفا همان روزی که به دیدار شاه رفته بود، در یکی از همان جلسه‌ها کرده بود. در کل صدر و بهشتی خیلی روابط گرمی باهم داشتند. البته افرادی هم هستند که با ایشان خیلی مخالف بودند و به آقای صدر یک نگاه واحد وجود نداشت. مثلا آقای جلال‌الدین فارسی که چند وقت پیش در گفت‌وگویی گفته بود که خوب شد، آقای صدر را کشتند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

هاشمی نه چپ بود، نه سوپر رادیکال؛ این حرف ها به او نمی خورد / قبل از انقلاب، بعضی‌ها رقیب امام موسی صدر بودند / بدبین ها می گفتند صدر به دنبال توجبه حفظ ارتباطش با شاه است / مسئولیت صحت یا کذب گفته های خوئینی ها به عهده شخص ایشان است / تشخیص هاشمی این بود که تسخیر سفارت امریکا ضرر دارد

حجت الاسلام و المسلمین عبدالمجید معادیخواه در گفتگوی تفصیلی با «انتخاب» به سئوالات مختلفی در مورد شخصیت های انقلاب و دهه شصت پاسخ داد.

معادیخواه که در سالهای ابتدایی انقلاب وزیر فرهنگ و ارشاد و نماینده تهران در اولین مجلس شورای اسلامی بود، به «انتخاب» گفت که هاشمی نه سوپر رادیکال بود، نه چپ.

وی در پاسخ به سئوالی در مورد چپ و سوپررادیکال خواندن مرحوم هاشمی گفت: نه؛ اصلا این حرف‌ها به ایشان نمی‌خورد. در کل تیپی که من از آقای هاشمی‌ی می‌شناسم، آن چیزی که ته‌‌دلش بود و به‌زبان می‌آورد با آنچه در عمل نشان می‌داد، قابل فهم نبود. چون ایشان چهره‌ای پیچیده بود و مصلحت‌سنجی‌هایی هم داشت. 

معادیخواه همچنین در مورد برخی اظهار نظرها در مورد موضع مثبت هاشمی نسبت به تسخیر سفارت امریکا تاکید کرد: بر اساس شناختی که از تیپ شخصیتی آقای هاشمی دارم، موافقت‌اش با تسخیر سفارت آمریکا را بعید می‌دانم. اما بعد از اینکه امام گرفتن سفارت را «مهمتر از انقلاب اول» دانستند، ایشان خودش را با طبعا با نظر امام تطبیق دادند، در حالی که تشخیص خودش این بود که آن کار انجامش ضرر داشت. فرض را بر این بگیریم که قبل از موضع‌گیری اما از ایشان سئوال می‌شد، قطعا ایشان با تسخیر سفارت مخالفت می‌کرد.

این چهره ی مبارز قبل از انقلاب در واکنش به شبهات مطرح شده در مورد مخالفت امام موسی صدر با انقلاب گفت: قبل انقلاب، نگاه ها به ایشان بستگی به این داشت که به مرحوم صدر از چه زاویه‌ای نگاه کنند. بعضی‌ها مرید ایشان بودند و بعضی‌ها هم رقیب بودند و از موضع رقابت ارزیابی می‌کردند و اینطور نبود که نبود که به مرحوم صدر یک نگاه واحدی باشد. مثلا مرحوم شهید بهشتی با ایشان رابطه‌ای صمیمی داشت. شهید بهشتی جلسه‌هایی چهارشنبه‌ها برگزار می‌کرد، روزهایی که بلند بود، قبل از نماز و در روزهای کوتاه بعد از نماز دورهم جمع شده و به صحبت و بحث می‌پرداختند. یادم می‌آید مرحوم صدر تصادفا همان روزی که به دیدار شاه رفته بود، در یکی از همان جلسه‌ها کرده بود. در کل صدر و بهشتی خیلی روابط گرمی باهم داشتند. البته افرادی هم هستند که با ایشان خیلی مخالف بودند و به آقای صدر یک نگاه واحد وجود نداشت. مثلا آقای جلال‌الدین فارسی که چند وقت پیش در گفت‌وگویی گفته بود که خوب شد، آقای صدر را کشتند.

وی با اشاره به دیدار امام موسی صدر با شاه تصریح کرد: بدبین‌ها نظرشان این بود که صدر کارش را توجیه می‌کند و مساله اصلی‌اش حفظ ارتباط با شاه بود. افرادی که با ایشان رابطه صمیمی داشتند، مثل آقای بهشتی و .. به حرف‌هایش اعتماد داشتند و باور داشتند که واقعا برای شفاعت زندانیان آن دیدار را انجام داد. چون آن‌موقع نجات زندانیان برای خیلی‌ها مهم بود.

معادیخواه در پاسخ به سئوالی در مورد اظهارات خوئینی ها در مورد برخورد امام موسی صدر با بحث مبارزه گفت: طبعا این روایت آقای خویینی‌ها است و مسئولیت صحت یا کذب‌اش به عهده شخص ایشان است.

لازم به ذکر است که متن فوق گزیده ای از مصاحبه تفصیلی «انتخاب» با حجت الاسلام والمسلمین عبدالمجید معادیخواه است که متن کامل آن بزودی منتشر می شود.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۲۹
ناشناس
|
India
|
۱۱:۰۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۷
6
9
سلام
حرف زدن از موضوعات چهل سال پیش چه سودی برای ما دارد؟!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۷
تجربهِ نکردنِ دوبارهِ تجربیات اشتباه
ناشناس
| United States of America |
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۷
مواردى مثل اشغال سفارت امريكا با توجه به تبعات متعدد و وسيعش درس ها و پندهاى زيادى براى ملت و كشور و نخبگان دارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۷
1
9
اللهم صل علی محمد و آل محمد!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۷
4
0
چه عکس زیبایی از کعبه در دفترتان دارید. خوش بحالتان که یک لحظه هم از یاد خدا غافل نشده اید.
پاسخ ها
54646545454
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۷
یاد خدا با عکس؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۷
9
9
هاشمي مرد بود و مرد زيست و مرد هم رفت
علی
|
United States of America
|
۰۰:۰۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۸
4
2
هاشمی ستون انقلاب بود وافکار بلندش را هنوز خیلیها درک نکرده اند .حرکانی تشنج آفرین را بشدت مخالفت میکردند .متاسفانه بعضی از همین حرکتها ریشه جنگ تحمیلی شد که کشور مارا با خسارات جبران ناپذیری مواجه کرد.البته شخصیت آقای خوئینها بسیار محترم است ولی حرف ایشان که آیه قرآن نیست وصد البته وزن نظرات ایشان با نظرات مرحوم هاشمی بهیجوجه قابل مقایسه نیست ومتاسفانه برخو دوستان هم با طرح مسائل بیمورد آب به آسیاب تندروها که هدف اصلی آنها تفرقه بین نیروهای خط امام است میریزند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۰۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۸
3
1
قبل از اشغال سفارت اگر از امام هم نظر می خواستند مخالفت می کرد ول یک عمل انجام شده بود و یک عده جوان انقلابی و وجود اسناد جاسوسی . چیکار میشه کرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۸
0
3
شما ها که زنده هستید کار کنید وشعار بس است
نظرات بینندگان