arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۵۶۷۸۵
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۰۹ - ۱۲ بهمن ۱۳۹۷

انگلیس: راه‌اندازی «اینستکس» به دلیل مخالفت جدی آمریکا طول کشید / امیدوارم توسعه اینستکس به پرداخت بدهی‌های نفتی به ایران منجر شود

نورمن لامونت فرستاده ویژه دولت انگلیس در امور تجاری با ایران با استقبال از کانال ویژه مالی اروپا موسوم به «اینستکس» برای توسعه روابط تجاری با ایران گفت: راه‌اندازی این سازوکار به دلیل مخالفت‌های جدی آمریکا به طول انجامید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نورمن لامونت فرستاده ویژه دولت انگلیس در امور تجاری با ایران با استقبال از کانال ویژه مالی اروپا موسوم به «اینستکس» برای توسعه روابط تجاری با ایران گفت: راه‌اندازی این سازوکار به دلیل مخالفت‌های جدی آمریکا به طول انجامید.

به گزارش ایرنا، لامونت روز جمعه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: این سازوکار در ابتدا قرار است برای مصارف دارویی و مواد غذایی مورداستفاده قرار خواهد گرفت. به‌ظاهر ممکن است که این‌یک ابتکار پیش‌پاافتاده باشد، اما تجارت درزمینهٔ مواد دارویی، چنانچه رئیس‌جمهوری ایران گفته است، برای این کشور حائز اهمیت است و امیدوارم توسعه اینستکس در آینده به استفاده از آن برای پرداخت بدهی‌های نفتی ایران منجر شود.
این سیاستمدار انگلیسی اضافه کرد: ایران نباید تلاش‌هایی را که اروپا برای ایجاد این سازوکار صورت داد، دست‌کم بگیرد.
وی تصریح کرد که اروپا به‌رغم فشار‌های آمریکا در این زمینه موضع خود را حفظ کرده است.
به گزارش ایرنا، وزیران خارجه آلمان، انگلیس و فرانسه در کنفرانس مشترک خبری پس از نشست وزیران اتحادیه اروپا در بخارست پایتخت رومانی راه‌اندازی سازوکار مالی ویژه (اینستکس) را رسماً اعلام کردند.
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه دیشب با استقبال از اعلام سازوکار مالی اتحادیه اروپا تصریح کرد که ایران خواهان اجرایی شدن کامل تمامی تعهدات اتحادیه اروپا در کوتاه‌ترین زمان ممکن است.
وی افزود: اقدام اتحادیه اروپا در تأسیس سازوکار ویژه مالی بسیار دیر صورت گرفت و لازم است سه کشور و اتحادیه اروپا اطمینان حاصل نماید که این اقدام بخشی از تحریم‌های غیرقانونی آمریکا را جبران کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران برای ادامه تعامل سازنده با اتحادیه اروپا و کشور‌های عضو بر اساس احترام و تأمین منافع متقابل آمادگی دارد. درعین‌حال با توجه به اجرای محدود و ناقص و همراه با تأخیر فراوان تعهدات این اتحادیه در بیانیه می ۲۰۱۸ اعتقاد دارد که اتحادیه اروپا باید این اقدام و سایر تعهدات خود را برای بهره‌مندی مردم ایران از منافع اقتصادی برجام تسریع نماید.

نظرات بینندگان