رئیس کمیسیون اروپا روز پنجشنبه پس از ملاقات با نخستوزیر انگلیس در بروکسل بار دیگر تأکید کرد که اتحادیه اروپا حاضر به تغییر توافقنامه برگزیت نیست.
به گزارش ایرنا، ژان کلود یونکر در بیانیه مشترک با ترزا می ابراز آمادگی کرد که بجای تغییر توافقنامه برگزیت که سه ماه پیش به تائید 27 کشور اروپایی رسید، اصلاحاتی در سند ضمیمه سیاسی این توافق با قید سرعت بخشیدن به آینده همکاریهای دو طرف اضافه شود.
یونکر درعین حال هشدار داد که هرگونه توافق میان دو طرف باید به تائید پارلمان اروپا نیز رسیده شود.
نخستوزیر انگلیس صبح امروز برای مذاکره با رهبران اتحادیه اروپا درباره اصلاح توافقنامه خروج لندن از بروکسل (برگزیت) وارد بلژیک شد. 'ترزا می' در حالی امید به اصلاح توافقنامه برگزیت دارد که راهبران اروپا این سند را غیرقابلمذاکره میدانند.
دونالد توسک رئیس شورای اروپا نیز دیروز در سخنانی تند خطاب به طرفداران برگزیت اظهار داشت که در جهنم برای آنهایی که حتی بدون ارائه یک طرح اولیه از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا دفاع میکنند جایگاه مخصوصی تعبیهشده است.
وی این اظهارات را پس از دیدار با «لئو وارادکار» نخستوزیر جمهوری ایرلند در بروکسل مطرح و تأکید کرد که اتحادیه اروپا با ایجاد مرز سخت میان ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا مخالف است.
انگلیس و اتحادیه اروپا معتقدند که کشیده شدن مرز سخت میان ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند، توافق صلح بین این دو منطقه را به خطر میاندازد؛ با این حال دو طرف هنوز نمیدانند چگونه میتوانند چنین چیزی را تضمین کنند.
در پیشنویس توافقنامه برگزیت که دو ماه پیش از سوی دولت انگلیس و شورای اروپا به تصویب رسید، طرحی گنجاندهشده که باید از بازگشت 'مرز سخت' بین ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند جلوگیری شود.
به این ترتیب اگر هرگونه توافق تجاری میان اروپا و انگلیس در آینده موفق به حفظ مرز به شکل کنونی نشود، طرح موسوم به «بک استاپ» برای جلوگیری از کشیده شدن یک مرز فیزیکی به اجرا درآید.
بر این اساس، انگلیس موظف خواهد بود تا برای مدت محدودی در چارچوب مقررات گمرکی اتحادیه اروپا عمل کند.
اما مشکل اینجاست که خروج لندن از طرح یادشده مشروط به موافقت اتحادیه اروپا خواهد بود و به همین خاطر قانونگذاران انگلیسی سه هفته پیش به این توافقنامه رأی مخالف دادند. آنها درعینحال هفته پیش به لایحهای رأی دادند که نخستوزیر انگلیس را برای رایزنی مجدد با اتحادیه اروپا و اعمال تغییر در توافقنامه برگزیت مامور کردند.
در حالی که 50 روز به خروج رسمی انگلیس از اتحادیه اروپا باقیمانده، رئیس شورای اروپا گفت: میدانم که هنوز بسیاری از مردم انگلیس و قاره اروپا خواستار تغییر تصمیم انگلیس هستند، اما واقعیت تردیدناپذیر است چون موضع نخستوزیر و رهبر حزب مخالف دولت در حمایت از برگزیت، چنین احتمالی را رد میکند.
توسک با تکرار موضع اروپا مبنی بر اینکه توافقنامه برگزیت غیرقابلمذاکره است، ابراز امیدواری کرد که در ملاقات با نخستوزیر انگلیس، پیشنهادهای جدیدی را از سوی او دریافت کند. وی بااینحال تصریح کرد که در رابطه با صلح دو ایرلند، در جریان برگزیت قمار نمیکند.
نخستوزیر انگلیس در فرصت باقیمانده تا خروج رسمی از اتحادیه اروپا تلاش میکند تا توافقنامهای را که در آن رضایت نمایندگان مجلس و اتحادیه اروپا دیده شود به دست آورد.
بر اساس این گزارش، نخستوزیر انگلیس و یونکر امروز گفتوگوهای صریح اما سازندهای داشتند. بهرغم چالشهای موجود، دو طرف توافق کردند که مذاکرات فنی مطابق با انتظارات نمایندگان مجلس و دستورالعملهای شورای اروپا هرچه سریعتر آغاز شود. دو طرف همچنین قرار شد تا آخر ماه جاری میلادی بهمنظور بررسی پیشرفت مذاکرات با یکدیگر ملاقات کنند.
نخستوزیر انگلیس همچنین در ادامه رایزنیهای برگزیت فردا راهی دوبلین پایتخت ایرلند خواهد شد. چنانچه وی در این مذاکرات موفق شود، نمایندگان مجلس عوام انگلیس چهارشنبه آینده درباره طرح جدید دولت درباره خروج از اتحادیه اروپا رأیگیری خواهند کرد.
نمایندگان مجلس انگلیس ماه گذشته با اختلاف 230 رأی به توافقنامه برگزیت رأی مخالف دادند و چشمانداز خروج بی توافق انگلیس از اتحادیه اروپا را تقویت کردند.