arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۶۰۶۶۳
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۰ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۷

وزیر خارجه انگلیس: تاریخ برگزیت عقب نمی افتد؛ زیرا این کار مجر به یک فلج سیاسی می‌شود

وزیر امور خارجه انگلیس در سفر خود به برلین در سخنانی تعویق تاریخ برگزیت را رد کرده و دستیابی به توافقی درباره مسئله مرز‌های ایرلند با اروپا را تنها راه خروج از وضعیت بحرانی فعلی دانست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وزیر امور خارجه انگلیس در سفر خود به برلین در سخنانی تعویق تاریخ برگزیت را رد کرده و دستیابی به توافقی درباره مسئله مرز‌های ایرلند با اروپا را تنها راه خروج از وضعیت بحرانی فعلی دانست.

به گزارش تسنیم به نقل از روزنامه "تاگس اشپیگل"، "جرمی هانت"، وزیر امور خارجه انگلیس در سفر به برلین خواستار یک حسن نظر فوری اتحادیه اروپا و آلمان نسبت به انگلیس و کنار آمدن با لندن درباره مسئله برگزیت شد.

وی در یک سخنرانی در موسسه "کونراد آدنایر" آلمان تصریح کرد که کشورش تنها در صورتی می‌تواند از یک برگزیت سخت در ۲۹ ماه مارس اجتناب کند که مشترکا با اتحادیه اروپا راه حلی در طرح موسوم به Backstop پیدا کند. این تنها راه چاره برای خروج از شرایط فعلی است.

وزیر امور خارجه انگلیس تعویق تاریخ برگزیت را رد کرده و گفت: این تنها مجر به یک فلج سیاسی می‌شود. به گفته وی اگر اتحادیه اروپا در مسئله Backstop آمادگی برای توافق را نشان دهد وی اطمینان دارد که دولتش نظر مثبت پارلمان درباره فرآیند برگزیت را به دست خواهد آورد.

بر اساس اطلاعات دفتر وزارت امور خارجه انگلیس جرمی هانت در برلین از جمله با "هایکو ماس"، وزیر امور خارجه آلمان، "پیتر آلتمایر"، وزیر اقتصاد و "آنگرت کرامپ کارن بایر"، رئیس حزب دموکرات مسیحی دیدار خواهد کرد.

یکی از مهم‌ترین انتقادات به توافق برگزیت، مسئله مرز میان جمهوری ایرلند و ایرلند شمالی بود. جمهوری ایرلند عضو اتحادیه اروپاست و قرار است عضو این اتحادیه باقی بماند. ایرلند شمالی، اما جزیی از خاک بریتانیاست.

پس از جنگ‌های خونین داخلی میان دو ایرلند، قرارداد بلفاست در سال ۱۹۹۸ امضا و بر مبنای آن قرار شد برای جلوگیری از درگیری، مرزی میان این دو کشور نباشد. حالا با خروج بریتانیا و به تبع آن ایرلند شمالی از اتحادیه اروپا، مشخص نیست که مرز میان دو کشور چگونه خواهد شد.

طرحی موسوم به Backstop یا «پشتیبان» یکی از راه‌های پیشنهاد شده برای حل این معضل است که با اجرای آن از بازگشت «مرز سخت» یا همان مرز فیزیکی بین دو ایرلند جلوگیری شده و بریتانیا موظف می‌شود برای مدتی محدود در چارچوب مقررات گمرکی اتحادیه اروپا عمل کند.

طرح «پشتیبان» می‌تواند از وقوع آتش درگیری دوباره میان دو ایرلند جلوگیری کند. اما این طرح تنها یک راه‌حل موقت برای مرز تجاری میان بریتانیا و ایرلند شمالی است. اتحادیه اروپا همواره تاکید کرده که هیچ تغییری را در توافق منعقدشده با بریتانیا نمی‌پذیرد.

در این وضعیت اتحادیه اروپا از آمادگی خود برای خروج نامنظم انگلیس از اتحادیه اروپا خبر داده است. یک سخنگوی کمیسیون اروپایی در این باره گفته است که ما برای همه سناریو‌های قابل تصور از جمله بدترین مورد آن برنامه داریم.

"یان کلود یونکر" هم که قرار است امشب با "ترزا می"، نخست وزیر انگلیس درباره برگزیت دیدار و گفتگو کند انتظارات از این مذاکره را کم کرده و گفت: ما دوستانه با هم صحبت خواهیم کرد، اما وی فکر نمی‌کند که به توافقی در این باره دست یابند. به گفته یونکر این مسئله هنوز مشخص نیست که یک راه حل قابل قبول برای هر دو طرف چگونه می‌تواند به نظر برسد.

انگلیس قرار است بر اساس برنامه‌های اتخاذ شده در ۲۹ ماه مارس از اتحادیه اروپا خارج شود. یک توافق بین بروکسل و لندن درباره روند برگزیت اواسط ژانویه از طرف پارلمان لندن رد شد. در این شرایط در کنار یک خروج نامنظم انگلیس با عواقب اقتصادی بسیار سخت برای اروپا و انگلیس احتمال به تعویق افتادن تاریخ برگزیت هم قابل تصور است. اگر تاریخ برگزیت تا بعد از تابستان به تعویق بیفتد انگلیس ممکن است مجبور شود بار دیگر در انتخابات پارلمانی اروپا شرکت کند. انتخابات پارلمانی اروپا از ۲۳ تا ۲۹ ماه می‌سال ۲۰۱۹ در اتحادیه اروپا برگزار می‌شود.

نظرات بینندگان