جانشین فرمانده ناجا با تاکید بر این که طرح جریمه ریالی سربازی در سال آینده و در سالهای آینده اجرا نخواهد شد اعلام کرد که ۵۰۰۰ میلیارد تومان از درآمدهای حاصل از اجرای این طرح از سال ۹۴ تاکنون به خزانه دولت واریز شده است.
به گزارش ایسنا، سردار ایوب سلیمانی در حاشیه نشست رؤسا و معاونین سازمان وظیفه عمومی ناجا با حضور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این نشست با هدف آسیب شناسی و بررسی اقدامات سازمان وظیفه عمومی ناجا در سالی که گذشت برگزار شد و سیاستها و اولویتهای بعدی نیز پیش بینی شده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۲۰ درصد ارتباط جامعه با حاکمیت توسط ناجاست خاطر نشان کرد: حساسترین و مهمترین خدمات شهروندان از سوی نیروی انتظامی به شهروندان ارائه میشود. پلیس مسئول تأمین امنیت و آرامش عمومی است و همه تلاشها و اقداماتمان رسیدن شهروندان و جامعه به آرامش است و در همین راستا نیز امنیت کسب و کار و امنیت خانوادهها، امنیت سرمایه گذاری، امنیت تحصیل علم و … از نقاط صفر مرزی تا مرکز شهرها از سوی نیروی انتظامی انجام میشود.
سلیمانی با بیان اینکه ناجا ابایی ندارد که اگر آیین نامهای را تدوین کرد و دید که پاسخ مناسبی از آن دریافت نمیکند اصلاحش کند گفت: در این نشستها چنین مواردی مطرح میشود.
وی در ادامه به طرح جریمه ریالی سربازی اشاره کرد و گفت: از سال ۹۴ تصمیم بر این گرفته شد که افراد دارای ۸ سال غیبت سربازی و بیشتر از آن به دلیل آنکه دیگر کارآیی چندانی برای نیروهای مسلح نداشته است با پرداخت جریمه ریالی سربازی از انجام دوره خدمت ضرورت معاف شود که همزمان با اجرای این طرح نیز انتقاداتی به نیروهای مسلح وارد شد که بعضی از این انتقادات صحیح نیست.
جانشین فرمانده ناجا با بیان اینکه از مدتی قبل نیروهای مسلح به مجلس شورای اسلامی اعلام کرده بود که با اجرای این طرح در سال آینده مخالف است گفت: بالاخره نیز در مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی لایحه بودجه ۹۸ قطعی شد که در سال آینده و حداقل در سالهای آینده و تا زمانی که وضعیت بر همین منوال است جریمه ریالی سربازی اجرا نخواهد شد.
وی با اشاره به واجدین شرایط و بهره مندی از جریمه ریالی سربازی اظهار کرد: افرادی که تا پایان امسال ۸ سال غیب و یا بیشتر از آن داشته باشند فرصت دارند که تا پایان امسال برای بهره مندی از طرح جریمه ریالی از سربازی ثبت نام کنند.
سردار سلیمانی با بیان اینکه پرداخت قسطی جریمه ریالی سربازی با ۱۳ قسط انجام میشود گفت: مقرر شد تا افرادی که یک قسط خود را تا پایان امسال پرداخت کرده و ۱۲ قسط خود را نیز تا پایان سال آینده پرداخت کنند از این تسهیلات بهره مند شوند. اما شرط آن این است که متقاضیان حتماً تا پایان امسال برای بهره مندی از طرح جریمه ریالی سربازی ثبت نام کرده و واجد شرایط نیز باشند.
ثبت نام ۶۰۰ هزار نفر و واریز ۵,۰۰۰ میلیارد تومان به خزانه دولت
جانشین فرمانده ناجا در پاسخ به پرسشی دربارهی اینکه چند نفر برای بهره مندی از جریمه ریالی ثبت نام کردند گفت: از زمان آغاز اجرای این طرح در سال ۹۴ تاکنون حدود ۶۰۰ هزار نفر ثبت نام کردند که از این تعداد ۳۱۸ هزار نفر کارت معافیت خود را دریافت کردند و ۶۵ هزار نفر در حال طی مراحل هستند و ما بقی ثبت نام کنندگان نیز یا در نیمه راه منصرف شده و یا فاقد شرایط بودند.
سردار سلیمانی درباره مبلغ واریز شده به خزانه دولت از طرح جریمه ریالی سربازی گفت: ۵,۰۰۰ میلیارد تومان درآمد حاصل از این طرح از سال ۹۴ تاکنون وارد خزانه دولت شده است.
وی دربارهی تعداد مشمولان غایب سربازی هم گفت: آمارهایی که ما اعلام میکنیم الزاماً آمارهای صد در صد دقیقی نیست که آمار مشمولان بلاتکلیف است و ممکن است برخی از آنها مشکلات و مشاغل دیگری داشته باشند. اما به طور کلی در سال ۹۴ یعنی زمان اجرای این طرح ۲ و نیم میلیون مشمول بلاتکلیف بیش از ۸ سال غیبت در کشور داشتیم و امروز بیش از یک و نیم میلیون نفر مشمول بلاتکلیف داریم که مشمئولان دارای بیش از ۸ سال غیبت و وضعیتهای دیگر نیز در میانشان وجود دارد.
سلیمانی درباره اینکه با توقف طرح جریمه ریالی سربازی محدودیتهای مشمولان غایب نیز تشدید میشود یا خیر؟ گفت: طبق قانون یک سری محدودیت هایی برای مشمولان غایب وجود دارد که جا برای تشدید آن هم وجود دارد، اما فعلاً این طور نیست که بگوییم برنامه مدونی برای تشدید برخورد با مشمولان غایب وجود دارد و نمیتوان آمایش سرزمینی را به طور مطلق اجرا کرد.
جانشین فرمانده ناجا در پاسخ به پرسشی دربارهی نحوه توضیح سربازان در یگانهای مختلف خاطر نشان کرد: توضیح سربازها بر اساس اعلام نیاز یگانها انجام میشود.
وی در مورداجرای طرح آمایش سرزمینی سربازان و به کارگیری سربازان در محل خدمتشان نیز گفت: ممکن نیست که بتوانیم این طرح را مطلق اجرا کرد چرا که تمرکز نیروهای مسلح در نقاط خاصی از کشور است اما مشمولان درتمام کشور حضور دارند و تلاش ما این است که مشمولان در نزدیکترین یگان به محل سکونت خود به کار گرفته شوند و در مورد متأهلان، تک فرزندان و … تمام تلاش ما این است که در شعاع ۳۰۰ کیلومتری از محل سکونت خود به کار گرفته شوند.
سردار سلیمانی درمورد کسر خدمتهای ایثارگری نیز اظهار کرد: در گذشته افرادی که ۶۰ ماه سابقه حضور در جبهه داشتند میتوانستند یکی از فرزندان خود را معاف کنند. مدتی بعد این سابقه به ۳۰ ماه کاهش یافت و به ازای ۳۰ ماه سابقه حضور در جبهه یکی از فرزندان از سربازی معاف می شوند؛ اما برای کسر خدمت فرزندان ایثارگران کمتر از ۳۰ ماه سابقه حضور در جبهه یا اسارت یا ۳۰ درصد جانبازی حقی وجود نداشت که در مرحله بعد این حق نیز به این افراد داده شد اما با توجه به کسری خدمتهایی که قائل شده بودند یک سری مشکلات در دوران سربازی پیش آمد به ویژه آنکه برای برخی از افراد عملاً دوران خدمت سربازی با احتساب آموزشی به کمتر از یک سال رسید. خب این نیرو کارآیی چندانی برای نیروهای مسلح نداشت و سرانجام همین مدل نهایی یعنی به ازای هر یک ماه حضور در جبهه یا سابقه اسارت و یک درصد جانبازی ۱۲ روز کسر خدمت و سربازی تصویب شد.
وی با اشاره به برخی از فرزندان ایثارگران که به دلیل غیبت نمیتوانند از این تسهیلات استفاده کنند گفت: در همین راستا نیز تصویب شد تاافرادی که تا ۱۲ فروردین ماه وضعیت خدمتی خود را مشخص کنند غیبتشان بخشیده شده و بتوانند از این کسری خدمتها استفاده کنند البته توجه داشته باشید که این موضوع فقط مربوط به غیبت فرزندان ایثارگر است.
جانشین فرمانده ناجا در مورد طرحهای جدید برای سربازی نیز گفت: هیچ طرحی برای تغییرات کلی در خدمت وظیفه عمومی تاکنون نیست.
وی در مورد مهارت آموزی و خوشایند سازی سربازی هم گفت: مقرر شد تا در اجرای این طرح یک سری مهارتها به سربازان آموزش داده شده و حتی به متقاضیان در پایان خدمت نیز وامی قرضالحسنه داده شود تا بتواند با استفاده از آن کسب و کاری برای خود راه بیاندازند.
سردار سلیمانی در مورد افزایش نرخ جریمه رانندگی در سال آینده نیز گفت: در این خصوص دولت باید تصمیم بگیرد ما نیز به عنوان کلی نظرمان را بیان کرده و چالشهای موجود را نیز طرح کردهایم اما تصمیم نهایی با ما نیست.