ماریا زاخارووا روز پنجشنبه در کنفرانس مطبوعاتی در ساختمان وزارت امور خارجه روسیه افزود: اقدامات خطرناک نیروهای مسلح دو کشور در مرزهای یکدیگر، پیامد برخورد نظامی مستقیم میان دو طرف را افزایش داده است.
وی افزود: از طرف های مناقشه می خواهیم حداکثر خویشتنداری را از خود نشان دهند، همچنان بر این باوریم که حل مسائل مورد اختلاف باید از راه های دیپلماتیک و بر اساس توافقنامه 1972 و بیانیه سال 1999 لاهور صورت گیرد.
زاخارووا بر حمایت کشورش از تلاش های هند و پاکستان در مبارزه با تروریسم تاکید کرد.
**آوارگان ساکن اردوگاه الرکبانی تخلیه شوند
زاخارووا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شرایط بسیار دشوار و غیرقابل تحمل اردوگاه الرکبانی در محدوده تحت کنترل آمریکا در سوریه گفت: حدود 95 درصد افراد واقع در این اردوگاه در همه پرسی که توسط سازمان ملل و جمعیت هلال احمر سوریه برگزار شد شرکت و خواستار ترک الرکبانی شدند.
وی افزود: 80 درصد پرسش شوندگان گفتند که می خواهند به مناطق تحت کنترل ارتش سوریه بازگردند حال آنکه رسانه های غربی بارها مدعی شده بودند که آوارگان سوری نمی خواهند در مناطق تحت کنترل ارتش سوریه حضور داشته باشند.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین جریان رسانه ای غالب در غرب را متهم کرد که به وضعیت بسیار بد و تحمل ناپذیر اردوگاه الرکبانی و نبود امکانات بهداشتی در آن توجه ای نمی کنند.
** مذاکرات آمریکا و کره شمالی باید به اقدامات عملی تبدیل شود
سخنگوی وزارت خارجه روسیه واکنشی هم به دیدار سران آمریکا و کره شمالی داشت و گفت: دومین نشست سران آمریکا و کره شمالی در هانوی برگزار شد و ما عزم دو طرف برای تداوم مذاکرات را مثبت ارزیابی می کنیم.
وی افزود: بر این باوریم که این مذاکرات باید با گام های واقعی و عملی بر مبنای رویکردهای مورد توافق و در شرایط اعتماد متقابل تقویت شود.
زاخارووا گفت: بدیهی است که روند حل مجموعه مسائل شبه جزیره کره ازجمله مساله هسته ای، نیاز به زمان و حداکثر بردباری از سوی تمامی طرف ها دارد.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: حفظ آهنگ روند سیاسی حل مسائل شبه جزیره کره در راستای اجرای ابتکارات پیشنهادی روسیه و چین را مهم می دانیم.
روسیه و چین سال گذشته نقشه راهی را برای حل مسائل شبه جزیره کره پیشنهاد کردند که آمریکا توجه ای به آن نکرد.
این طرح برپایه برقراری انجماد دوسویه بوده است به این صورت که کره شمالی آزمایش های موشکی و هسته ای خود را متوقف می کند و آمریکا و کره جنوبی هم از حجم رزمایش ها و تحرکات نظامی در منطقه می کاهند.
سران آمریکا و کره شمالی در یک سال اخیر دو بار با یکدیگر دیدار کردند و واشنگتن بر خلع سلاح هسته ای پیونگ یانگ در ازای ارایه مشوق های اقتصادی اصرار دارد.
**مساله اسکریپال همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد
زاخارووا در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مورد اختلاف میان روسیه و انگلیس اشاره کرد و گفت: چند روز دیگر (چهارم ماه مارس) اولین سالروز مسمومیت سرگئی اسکریپال افسر پیشین روس و دخترش در انگلیس است با این وجود این پرونده همچنان زوایای تاریک بسیاری دارد.
وی افزود: هیچکس نمی داند که در مساله اسکریپال چه چیزی رخ داد و در واقع بزرگترین کارزار اطلاعاتی و تبلیغات ضدروسی انگلیس بر چه اساسی برپا شد که از نظر بیشرمی و تناقض بی سابقه بود.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه با ضد و نقیض خواندن اطلاعات بی شماری که از سوی رسانه های غربی در این باره منتشر شده است، اظهار داشت: متاسفانه رسانه های غربی هرگز به صورت عمقی به این مساله نپرداختند.
مقام روس افزود: بنظر می رسد اصلان آنها (رسانه های غربی) چنین هدفی را دنبال نمی کنند ریرا منفعت سیاسی برای آنها به همراه ندارد.
وی به صورت غیرمستقیم پرونده اسکریپال را طرحی برای فرافکنی در خصوص بحران برگزیت در انگلیس دانست و گفت: نکته اصلی اینکه این شایعات بطور مرموزی با وضعیت پیرامون برگزیت ارتباط پیدا کرده است.