arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۶۴۹۸۶
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۲ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۷

جلیلی: از دولت خواسته‌ایم بیان کنند مشکلات اقتصادی چه میزان به فلان کنوانسیون ربط دارد / اکثر صاحب نظران می‌گویند ۸۰ درصد از مشکلات کشور ناشی از سوء مدیریت‌ها است

جلیلی گفت: امروز مردم می‌پرسند مشکلات اقتصادی حل می‌شود یا خیر؟ اگر اینجا یک تحلیل غلط صورت بگیرد، درست نیست. مثلاً بگویند اگر فلان مشکل اقتصادی است به خاطر عدم تصویب فلان کنوانسیون یا موضوع سیاسی است. اینجا باید یک تحلیل درست داشته باشیم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یک عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: امروز اکثر صاحب نظران و فعالان اقتصادی کشور می‌گویند ۸۰ درصد شرایط اقتصادی امروز مربوط به مشکلات داخلی است.

به گزارش ایسنا، سعید جلیلی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران اظهار کرد: ما از عزیزان دولت خواسته ایم بیان کنند مشکلات اقتصادی کشور چه میزان به دستگاه‌های اجرایی و مدیریت داخلی و چه میزان به تحریم‌ها و چه میزان به فلان کنوانسیون ربط دارد؟ امروز اکثر صاحب نظران و فعالان اقتصادی کشور می‌گویند ۸۰ درصد شرایط اقتصادی امروز مربوط به مشکلات داخلی و مسئله مدیریتی است. گمرک، بیمه و مالیات باید حل شود.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در آستانه گام دوم انقلاب اسلامی هستیم. امروز همه دنیا اذعان دارند که ۴۰ سال پر افتخار را پشت سر گذاشته‌ایم.

وی ادامه داد: دشمنان هفت هزار میلیارد دلار هزینه می‌کنند، اما بعد از آن نتیجه این می‌شد که رئیس رژیم آمریکا برای سفر به عراق، شبانه باید برود و برگردد و کسی هم از آنها استقبال نکند.

جلیلی گفت: امروز آنها می‌دانند با چه اقتداری روابط بین دو ملت ایران و عراق شکل می‌گیرد. آنها می‌بینند نتیجه اقتدا به رسول اکرم(ص) چه شده است؛ ملت ایران حرکتی ایجاد کرده که امروز می‌خواهد در چهل سالگی گام دومش را بردارد.

وی افزود: عده‌ای می‌پرسند برای آینده چه باید کرد؟ اینکه رهبر معظم انقلاب در یک بیانیه تفصیلی گام دوم انقلاب را نشان می‌دهند برای این است که باید من و شما نسبت خود را با این گام مشخص کنیم. سوال مهم این است که وظیفه ما نسبت به این حرکت چیست و چه نقشی باید ایفا کنیم؟

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اقتضای حرکت انقلابی این است که به قله‌ها نگاه می‌کند. رهبری در این بیانیه صحبت از رسیدن به قله می‌کنند. ما حرکت‌های مهمی را شروع کرده‌ایم اما نباید به حداقل‌ها راضی باشیم.

وی ادامه داد: انقلاب ما پیروز شد چون مردم خود را در آن شریک دانستند و همه در آن نقش ایفا کردند. در جنگ تحمیلی با نقش‌آفرینی مردم پیروزی‌های بزرگ را شکل دادیم. یکی از تفاوت‌های مهم اندیشه اسلام این است که اگر کار ویژه‌هایی را برای مسئولان نظام تعریف می‌کند، بدان معنا نیست که مردم نباید دیگر نقشی ایفا کنند. ما اگر در دفاع مقدس آن پیروزی‌ها را به دست آوردیم به این خاطر بود که آحاد مردم با مسئولین همراه بودند.

جلیل تصریح کرد: مردم باید قدم به قدم راه را بدانند که چه نقشی می‌توانند در این میان داشته باشند. باید در چهارچوب اخلاق و تقوا حرکت کرد. مردم باید در همه قوا و نهادها احساس مسئولیت کنند. دستگاه قضای ما چه وقت اصلاح خواهد شد؟ این فرمایش قرآن است که اگر قسط بخواهد اجرا شود به جز مسئولین، مردم هم باید همه تلاششان را به کار بگیرند. دولتمردان ما چه در بخش قضا و تقنین و اجرا باید استقبال کنند که توده‌های مردم با آن‌ها مشارکت کنند.

وی گفت: استفاده از مردم و نهادهای عمومی برای طی پرشتاب مسیر انقلاب در گام دوم اهمیت دارد. نماز جمعه باید میعادگاهی برای همه کسانی باشد که دغدغه انقلاب دارند. مردم در نماز جمعه باید حرف‌ها و تبیین‌های درست را بشنوند. اینکه نماز جمعه مورد حمله بدخواهان قرار می‌گیرد بر همین اساس است؛ چون آنها می‌دانند نماز جمعه است که نشاط اجتماعی را ایجاد می‌کند.

جلیلی خاطر نشان کرد: اینکه می‌بینید در همین روز جمعه و ۲۴ اسفند، نماز جمعه مورد آماج و حمله قرار می‌گیرد و عزیزانی در دانشگاه تهران به شهادت می‌رسند به همین دلیل است. دشمنان در دنیا می‌گویند نمی‌توانند نماز جمعه را تحمل کنند. نماز جمعه است که می‌تواند نقشه راه صحیح را نشان دهد. اینکه می‌بینید امروز بیش از ۲۵۰ شبکه ماهواره‌ای برای فضای فرهنگی ایران درست می‌کنند به همین خاطر است. نماز جمعه است که تحلیل‌های درست را به مردم ارائه می‌کند.

وی افزود: مقام معظم رهبری از گام دوم می‌گویند، تاکید می‌کنند نخستین جهاد، امید به آینده است؛ چرا که دشمن تلاش می‌کند دستاوردهای انقلاب نادیده گرفته شود. نباید دچار تحلیل سراپا غلط شویم. یک تحلیل غلط مهم‌تر از تحریم است؛ چون تمام توان مردم را می‌گیرد. نباید دچار تحلیل سراسر غلط بشویم. باید یک تحلیل دقیق از دنیا داشته باشیم.

جلیلی گفت: امروز مردم می‌پرسند مشکلات اقتصادی حل می‌شود یا خیر؟ اگر اینجا یک تحلیل غلط صورت بگیرد، درست نیست. مثلاً بگویند اگر فلان مشکل اقتصادی است به خاطر عدم تصویب فلان کنوانسیون یا موضوع سیاسی است. اینجا باید یک تحلیل درست داشته باشیم.

وی ادامه داد: ما از عزیزان دولت خواسته‌ایم بیان کنند مشکلات اقتصادی کشور چه میزان به دستگاه‌های اجرایی و مدیریت داخلی و چه میزان به تحریم‌ها و چه میزان به فلان کنوانسیون ربط دارد. اینکه اکثر صاحب نظران می‌گویند ۸۰ درصد از مشکلات کشور ناشی از سوء مدیریت‌ها است یک نوع راه حل در برابر ما می‌گذارد؛ اینکه برخی مشکلات دیگر به تحریم‌های ثانویه آمریکا مربوط است یک راه حل دیگر می‌خواهد. اگر این تحلیل غلط ارائه شود آن موقع در ارائه راه حل مشکل ایجاد می‌شود.

جلیلی گفت: امروز اکثر صاحب نظران و فعالان اقتصادی کشورمی گوید ۸۰ درصدمسائل مربوط به مشکلات داخلی است. گمرک، بیمه و مالیات باید حل شود. بعد ببینیم تحریم‌ها چگونه می‌شود حل شود. می‌گویند یک راه این است که ببینیم طرف مقابل چه می‌خواهد؟ می‌گویند بهانه بیش‌تر به آنها داده نشود؛ سوال این است آیا بهانه ندادن می‌تواند مشکلات را حل کند؟ آمریکا از برجام خارج شد اروپایی که ادعای طرفداری از حقوق بین‌الملل را داشت تا همین امروز حتی حاضر نیست بگوید رفتار آمریکا نقض برجام است. حداکثر کاری که می‌کند این است که ابراز تأسف می‌کند.

وی افزود: معطل رفتار استکباری نشویم. همین اروپا. برای ما فرصت‌های فراوانی وجود دارد. باید تحلیل صحیحی از توانمندی خود داشته باشیم. آن‌ها می‌گفتند اولین تحریم‌ها را در حوزه دفاعی بردند. نه فقط آن تحریم‌ها را پشت سر گذاشتیم بلکه توانمند شدیم. در دوران جنگ سیم خاردار به ما نمی‌دادند امروز درباره برد موشک‌های بالستیک ما حرف می‌زنند.

جلیلی اظهار کرد: می‌گفتند ایران توانمندی هسته‌ای صلح‌آمیز نداشته باشد. اگر ما فکر کنیم به امید کسان دیگری می‌توانیم از این مشکلات عبور کنیم اشتباه است. ملت ما نشان داده است می‌تواند. همین فرزندان شما در اوج تحریم بزرگ‌ترین پالایشگاه میعانات گازی جهان را با مدیریت خودکفای خود اداره کردند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد که با تکیه بر جوانان و مدیریت داخلی می‌شود از نفت به خودکفایی پتروشیمی و بنزین رسید و از این طریق به قطب صنعتی منطقه تبدیل شد.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: امروز خدا فرصت‌هایی در اختیار ما گذاشته است. امروز قطاری از فرصت‌ها داریم. در جنوب به آب‌های آزاد متصل هستید در شمال دریا دارید. بدانید عزیزان من در زمانی که اروپا می‌گفت می‌خواست با ما رابطه داشته باشد، صادرات ما به کل اروپا برابر نصف صادراتمان به افغانستان بود.

وی در پایان گفت: باید تدبیر کنیم، چاره اندیشی کنیم تا با استفاده از ظرفیت‌های مردمی و فناوری بتوانیم فرصت‌های ارزشمندی که در اختیار ما است را با نیروی جوان و انقلابی استفاده کنیم. از این طریق می‌توانیم گام دوم را با قدرت، شتاب، پویندگی و شایسته طی کنیم.

نظرات بینندگان