پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
شرق نوشت:
مدیرکل امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی میگوید 50درصد زنان ویژه فعال در کشور متاهل هستند. حبیبالله فرید که با خبرگزاری دانشجویان ایران وابسته به جهاد دانشگاهی سخن میگفت اضافه کرده است اغلب افرادی که در این تحقیق مورد مطالعه قرار گرفتهاند افرادی از طبقه متوسط جامعه هستند.
این اظهارات مدیرکل سازمان بهزیستی از تغییرات گسترده در میان این قشر خبر میدهد. پیش از این و با استناد به تحقیقات دهه 40 گمان میشد اکثر زنان ویژه مجرد، بیسواد، مهاجر و فقیر هستند. حال آنکه دیروز مدیرکل بهزیستی از تحقیقاتی سخن گفت که براساس آن در میان این زنان افرادی هستند که میزان درآمد متوسطی دارند و برای افزایش کیفیت زندگی و مادیات این کار را انجام میدهند.
او البته اشاره کرد که این به معنای ورود به این حرفه به دلیل فقر اقتصادی نیست و کسانی هم هستند که از سر ناچاری و فقر به این حرفه روی میآورند. مدیرکل امور آسیبدیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی در ادامه عنوان کرد: این افراد در ابتدا از میزان آسیبهایی که متوجه آنان است، مطلع نیستند و پس از ورود به این چرخه در معرض موادمخدر، ایدز، خشونت و تماسهای حفاظت نشده جنسی قرار میگیرند و به آسیبهای اجتماعی دامن میزنند.
فرید در ادامه با بیان اینکه اعتیاد جنسی در برخی از این افراد مشاهده میشود، اظهار کرد: این افراد نیاز به درمانهای روانشناختی دارند، زیرا میزان اختلالات روانشناختی در آنان بیشتر از سایر افراد جامعه است.
پیشتر نیز انتشار تحقیقی توسط سعید مدنی نشان از تغییرات گستردهای در میان جمعیت زنان ویژه کشور داده بود که از جمله کاهش سن میانگین فعالان این عرصه بود که به نسبت سال 1347 بیشتر از سه سال کاهش یافته است. باسواد شدن این زنان به نسبت همکارانشان در سالهای پایانی دهه 40 نیز از دیگر یافتههای «مدنی و همکاران» بود. براساس دستاوردهای این پژوهش مشخص شد که بیشتر از 95درصد زنان تنفروش فعال در شهر تهران باسواد هستند، این در حالی است که میزان باسوادی در سال 47، کمتر از 20درصد عنوان شده بود.
همچنین بنابر یافتههای جدید مشخص شد که 6/32درصد از تنفروشان فعلی تهران سابقه مراجعه به روانپزشک یا روانشناس را داشتهاند. عمده اختلال گزارش شده در میان آنها افسردگی گزارش شده است. بر پایه مطالعه انجام شده نیز مشخص شد که 7/11درصد زنان تنفروش اولین رابطه جنسی خود را به اجبار برقرار کردهاند و به ترتیب مشتریان، اقوام و والدین بیشترین سهم را در وادار کردن زنان به اولین رابطه جنسی اجباری داشتهاند.
همچنین اعلام شده است که 8/11درصد از زنان تنفروش در حال حاضر با همسر خود زندگی مشترک دارند. این یافته نسبت به یافته مشابه سال 1347 بیش از 7/11درصد افزایش را نشان میدهد.