arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۷۰۱۲۸
تاریخ انتشار: ۳۸ : ۰۸ - ۲۳ فروردين ۱۳۹۸
القدس العربی:

آمریکا با هم پیمانان عراقی خود که با ایران تعامل دارند، چه خواهد کرد؟

برخی مسئولان شورای امنیت ملی آمریکا و وزارت دفاع این کشور، که در مقدمه آنها ژنرال دنفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا قرار دارد، به اقدام اخیر ترامپ اعتراض کرده اند؛ چرا که این مساله می تواند برای هزاران آمریکایی که در چارچوب مأموریتهای علنی یا سرّی در کشورهای دیگر به سر می برند، خطرات مستقیمی داشته باشد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ترامپ و سپاه پاسداران؛ آیا نتانیاهو از هدیه دوم بهره می برد؟

القدس العربی چاپ لندن نوشت: این اولین باری است که ایالات متحده نیروهای مسلح یک دولت خارجی را در لیست تروریسم قرار می دهد و با توجه به اینکه دستگاههای نظامی امریکا نیز می توانند هدف مقابله به مثل ایران قرار بگیرند و نیروهای آمریکایی مستقر در دولتهای مختلف از سوی تهران تروریست اعلام شوند، برخی مسئولان شورای امنیت ملی آمریکا و وزارت دفاع این کشور، که در راس آنها ژنرال دنفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا قرار دارد، به اقدام اخیر ترامپ اعتراض کرده اند؛ چرا که این مساله می تواند برای هزاران آمریکایی که در چارچوب مأموریتهای علنی یا سرّی در کشورهای دیگر به سر می برند، خطرات مستقیمی داشته باشد. البته همین اتفاق هم افتاد و شورای امنیت ملی ایران ارتش آمریکا و نیروهای وابسته به ان در منطقه غرب آسیا را به لیست ایرانی سازمانهای تروریستی افزود.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: در این میان، باید به میزان تناقضی که تصمیم آمریکا در مورد سپاه پاسداران ایران و تمرکز بر سپاه قدس به فرماندهی قاسم سلیمانی داشت، توجه داشته باشیم؛ چرا که می دانیم برخی یگانهای ارتش آمریکا که در عراق حضور دارند، در جریان مبارزه با داعش از سال 2014 با افسران سپاه قدس همکاری داشتند و این همکاری گاهی به صورت مستقیم و گاه با واسطه ارتش عراق انجام می شد.

همچنین، حضور نظامی ایران در عراق، نه تنها صبغه شرعی به خود گرفته، بلکه تبدیل به جزئی از معادله نفوذ ایرانی در این کشور شده است. بنابراین، دولت آمریکا چطور می خواهد برخی از هم پیمانان عراقی خود که با سپاه پاسداران در تعامل هستند را به دلیل این ارتباط مجازات کرده و عده ای دیگر را از مجازات معاف کند؟

بر کسی پوشیده نیست که زمانبندی تصمیم ترامپ درباره سپاه همزمان شد با انتخابات اسرائیل، تا به عنوان هدیه دوم رئیس جمهور آمریکا به نخست وزیر اسرائیل، در جریان معرکه انتخاباتی و با هدف بقای او باشد. در واقع، قرار بود این تصمیم به صورت رسمی در تاریخ 15 ماه جاری اعلام شود، اما ترامپ در اعلام آن تعجیل کرد تا در ادامه با تشکر رسمی نتانیاهو با زبان عبری مواجه شود.

در کنار مسائل بسیاری که مسئولان آمریکا در مورد اجرای این تصمیم بی سابقه با آن مواجه هستند، چگونگی نادیده گرفتن فعالیتهای ارتش های دیگری مانند ارتش اسرائیل که خشونت، تجاوز از حقوق بشر و نقش قوانین بین المللی ویژگی بارز آنهاست، مساله قابل توجهی خواهد بود. آمریکا چطور سپاه ایران را در لیست تروریسم جای می دهد، در حالی که از جنایتهای ارتش خود، اسرائیل و حتی روسیه، چشم پوشی می کند؟

نظرات بینندگان