arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۷۰۹۷۶
تاریخ انتشار: ۳۶ : ۰۹ - ۲۷ فروردين ۱۳۹۸
البناء:

نتانیاهو پس از پیروزی در انتخابات به این 3 دلیل نقشه جنگ با حزب الله را در سر می پروراند / آیا آمریکا و ایران درگیر این جنگ احتمالی خواهند شد؟

پس از آنکه نتانیاهو با دادن وعده هایی در انتخابات پیروز شد، حال این سوال مهم مطرح می شود که ایا به زودی شاهد وقوع جنگی خواهیم بود؟
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

آیا نتانیاهو به سمت جنگ با حزب الله پیش می رود؟ / آمریکا و ایران درگیر جنگ احتمالی خواهد شد؟

عصام نعمان در البناء نوشت: پس از آنکه نتانیاهو با دادن وعده هایی در انتخابات پیروز شد، حال این سوال مهم مطرح می شود که ایا به زودی شاهد وقوع جنگی خواهیم بود؟

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: تحولات متعددی پیش از انتخابات اسرائیل و پس از آن اتفاق افتاده است که احتمال شعله ور شدن جنگ را افزایش می دهد و مهمترین آنها، سه مورد است؟

1-احساس خطر و ناامنی اسرائیل و در ادامه حساسیت روز افزون آن در قبال افزایش توانایی های حزب الله، بویژه در زمینه تعداد موشکها، افزایش دقت آنها در هدف گیری و مهارت استفاده از این موشکها.

2-قانع شدن ترامپ در مورد اینکه ایران موفق شده است از آثار تحریمهای آمریکا به سلامت عبور کند و اینکه موشکهای بالستیک دور برد ایران که امنیت اسرائیل را تهدید می کند. این دو مساله رئیس جمهور آمریکا را بر آن داشته است تا با تروریست خواندن سپاه پاسداران، ایران را ترسانده و تاکید کند که در ماه می تحریمهای اقتصادی جدیدی را علیه این کشور اجرایی می کند.

3-نگرانی نتانیاهو از پیامدهای اتهامات فسادی که متوجه اوست و احتمال مجازاتش. همین مساله نخست وزیر اسرائیل را بر آن داشته است تا با اعلام پیوستن شهرکهای واقع در کرانه باختری به رژیم صهیونیستی، بر اتهامات خود سرپوش بگذارد. اما این اقدام نتانیاهو فلسطینی ها را عصبانی کرده و برخی گروههای مقاومت در نوار غزه را به واکنش وا می دارد.

اینگونه تحولات دربردارنده خطرات و چالش های بزرگی است که می تواند برخی بازیگران قدرتمند را به سمت مهار سرکشی عناصر افراط گرا سوق دهد.

 

در همین رابطه باید اعتبارهایی را در نظر گرفت:

درست است که اسرائیل از افزایش توانایی های حزب الله و موفقیت آن در زمینه ساخت موشک نگران است، اما توان تل آویو برای اتخاذ تصمیمی در مورد جنگ ویرانگر، همچنان با موانع و محدودیتهایی مواجه است و اسباب اصلی آن عبارتند از:

ا-وجود رهبری حکیمانه و شجاع در رأس حزب الله که توان اتخاذ تصمیمات مربوط به عکس العمل های بازدارنده را دارد. این ویژگی در سال 2006 به خوبی نمایان شد و می تواند در هر جنگ پیش رویی بار دیگر نمود یابد.

ب-جنگ اسرائیل تنها با حزب الله، به نحوی که دیگر طرفهای مقاومت درگیر آن نشوند، دشوار است و هرگونه تجاوزی به حزب الله از سوی اسرائیل، با پاسخ سه جانبه اعضای محور مقاومت رو به رو می شود.

ج-ثبات قدرت گروههای مقاومت در لبنان و نوار غزه برای وارد کردن ضربه کاری به اسرائیل، امری که صهیونیستها را بر آن می دارد تا از ورود به یک جنگ ویران کننده که بهای سنگینی برای خود آنها نیز دارد، خودداری کنند.

د-تمایل اسرائیل به جنگ فراگیری علیه تمام طرفهای محور مقاومت، مشروط به مشارکت ایالات متحده است، امری که با توجه به مشکلات داخلی و خارجی و اولویتهای دولت ترامپ بعید به نظر می رسد. در واقع، در شرایط فعلی دولت ترامپ ترجیح می دهد به جای ورود به باتلاق درگیریهای منطقه ای و صرف هزینهای اقتصادی و سیاسی،از طریق فتنه انگیزی و جنگ های کوچک داخلی در کشورهای منطقه به اهداف خود دست یابد.

با وجود تمام اعتبارهای مذکور، باید گفت احتمال وقوع یک جنگ تاخیری همچنان باقی است...

 

 

نظرات بینندگان