پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : یک متخصص پوست گفت: یکی از مهمترین اقداماتی که بعد از سوختگی با مواد اسیدی یا قلیایی باید انجام شود تماس طولانی مدت محل سوختگی با آب است.
امیرهوشنگ احسانی متخصص پوست و مو، درباره بروز سوختگی و آسیبهایی که به دنبال آن ایجاد میشود، اظهار کرد: به طور کلی سوختگیها را به ۲ دسته حرارتی و شیمیایی تقسیم بندی میکنند، سوختگیهای حرارتی بر اثر برخورد حرارت آتش و مواد اشتعالزا ایجاد میشود، سوختگیهای شیمیایی اغلب بر اثر برخورد پوست با مواد اسیدی یا قلیایی به وجود میآید.
وی با تاکید بر اهمیت شست و شو بعد از بروز سوختگیهای شیمیایی، گفت: بعد از بروز سوختگیهای شیمیایی اولین اقدام باید تماس طولانی مدت محل سوختگی با آب باشد، دمای آب تاثیر چندانی بر عملکرد آن ندارد پس نیازی نیست به دنبال تهیه آب سرد برای کمک به فردی که دچار سوختگی شده است باشیم، اما به طور کلی توصیه میکنیم از آب ولرم برای این کار استفاده کنید.
احسانی با اشاره به اینکه شست و شو با آب در سوختگی با مواد اسیدی و مواد قلیایی باید صورت بگیرد، بیان کرد: سوختگیهای حرارتی نیازی به قرار گرفتن در معرض آب ندارند و حتی شاید بهتر باشد که در تماس با آب قرار نگیرند، اگر سوختگی سطحی باشد استفاده از کمپرس یخ در اطراف ناحیه سوختگی میتواند کمک کننده باشد و التهاب ناشی از سوختگی را کاهش میدهد.
این متخصص پوست و مو ادامه داد: سوختگی با درجات ۱ تا ۴ و با توجه به عمق آن تعیین میشود، در سوختگیهای درجه ۴ ضخامت بخش آسیب دیده بسیار زیاد است و سوختگی به اعماق بیشتری از پوست نفوذ میکند و به همین صورت سوختگی درجه ۱ سطحیتر است و آسیب کمتری به بیمار میرساند.
اقدامهای اولیه برای درمان بیماران دچار سوختگی
وی تشریح کرد: قدم اول برای درمان بیماران آسیب دیده بر اثر سوختگی تعیین وسعت و درجه آن است، پمادهایی که برای درمان سوختگی از آنها استفاده میکنند گاهی پمادهای آنتی بیوتیک هستند که علاوه بر رفع علائم آزار دهنده مثل خارش، سوزش و درد ناشی از سوختگی، از بروز عفونت هم جلوگیری میکند.
احسانی افزود: گروه دیگری از پمادهای که برای کمک به بیماران سوختگی استفاده میشود، پمادهای ترمیم کننده هستند و بعد از آن با توجه به شرایط بیمار برای از بین بردن اختلالاتی مثل قرمزی شدید، ایجاد گوشت اضافی و مواردی مانند این از کرمها و داروهای مخصوص استفاده میشود.
باشگاه خبرنگاران