arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۷۱۷۴۷
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۱۲ - ۳۰ فروردين ۱۳۹۸

نیرو‌های خلیفه حفتر: یک «کشور دوست» در عملیات طرابلس به ما کمک کرد

سخنگوی نیرو‌های موسوم به "ارتش ملی لیبی" فاش کرد که جنگنده‌های یک "کشور دوست" در عملیات بمباران مناطق مختلف طرابلس به این نیرو‌ها کمک کرده‌اند. او هویت این کشور را فاش نکرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سخنگوی نیرو‌های موسوم به "ارتش ملی لیبی" فاش کرد که جنگنده‌های یک "کشور دوست" در عملیات بمباران مناطق مختلف طرابلس به این نیرو‌ها کمک کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، احمد المسماری، سخنگوی نیرو‌های موسوم به "ارتش ملی لیبی" در کنفرانس مطبوعاتی در شهر بنغازی فاش کرد که جنگنده‌های یک "کشور دوست" در حمله به نیرو‌های دولت توافق ملی لیبی در منطقه "السوانی" و "عزیزیه" در جنوب غرب طرابلس مشارکت داشته‌اند.

سخنگوی نیرو‌های خلیفه حفتر هویت این کشور را فاش نکرد.

وی افزود: بر اثر درگیری‌های پنجشنبه در داخل یک پایگاه نظامی در مرکز لیبی، دست کم چهار تن از نیرو‌های وابسته به ارتش ملی لیبی کشته و شش تن دیگر نیز زخمی شدند.

در همین راستا، نیرو‌های حفاظت از جنوب لیبی وابسته به دولت توافق ملی این کشور نیز از تسلط بر پایگاه هوایی "تمنهنت" واقع در ۳۰ کیلومتری شهر "سبها" خبر دادند.

بر اساس این گزارش، عملیات مذکور در چارچوب عملیات "آتشفشان خشم" و به دستور فایز السراج، نخست‌وزیر دولت توافق ملی لیبی برای مقابله با نیرو‌های حفتر انجام شد.

از سوی دیگر، غسان سلامه، فرستاده ویژه سازمان ملل به لیبی درباره وخامت اوضاع و فراگیر شدن درگیری‌ها در این کشور هشدار داد.

وی اظهار داشت که حمله نظامی ارتش ملی لیبی تحت فرماندهی ژنرال خلیفه حفتر به طرابلس که دولت وفاق ملی مورد حمایت جامعه بین‌المللی در آنجا مستقر است، اوضاع را به یک "بن بست نظامی" رسانده است.

سلامه تصریح کرد: اختلاف‌های بین‌المللی درباره لیبی قبل از حمله "ارتش ملی" به طرابلس و تداوم آن، ژنرال خلیفه حفتر را به آغاز این حمله تحریک کرده است.

از سوی دیگر، خالد المشری، رئیس شورای عالی دولت لیبی، در واکنش به تلاش‌ها و تماس‌های سازمان ملل برای تصویب یک قطعنامه درباره بحران این کشور نیز عنوان داشت: ما تنها آتش بس را نمی‌پذیریم بلکه نیرو‌های حفتر باید از همان جایی که آمده‌اند، برگردند و متجاوزان نیز باید مجازات شده و به دادگاه تحویل داده شوند.

شورای امنیت در جلسه روز پنجشنبه نتوانست موضع متحدی درباره لیبی اتخاذ کند و در صدور قطعنامه یا حتی بیانیه‌ای درباره این کشور ناکام ماند.

المشری افزود: حفتر انواع مختلف جنایات جنگی از هدف قرار دادن غیر نظامیان و بمباران مدارس و مساجد گرفته تا استفاده از کودکان و مجرمان و سلاح‌های ممنوعه را مرتکب شده و ما به آخرین رؤیا‌ها برای تشکیل حکومت نظامی در لیبی پایان خواهیم داد.

المشری در ادامه گفت که امارات برای از بین بردن هرگونه دموکراسی در همه کشور‌های عربی تلاش می‌کند و این کشور از طریق حمایت از خلیفه حفتر، به جنگ در لیبی دامن می‌زند.

رئیس شورای عالی دولت لیبی تصریح کرد: اتحادیه عرب نیز از حفتر جانبداری می‌کند و موضع آن مغایر با تلاش‌های هیئت سازمان ملل برای حل بحران لیبی است. اتحادیه عرب به یکی از سازمان‌های وزارت خارجه مصر تبدیل شده است.

المشری در ادامه مصر و امارات را به حمایت نظامی از نظامیان وابسته به حفتر متهم کرد.

این مقام لیبیایی ادامه داد: خودرو‌هایی که نیرو‌های حفتر در عملیات نظامی‌شان استفاده می‌کنند اماراتی است و تسلیحات و مهمات این نیرو‌ها نیز ساخت مصر است.

نظرات بینندگان