arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۷۳۲۴۲
تاریخ انتشار: ۵۶ : ۰۹ - ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۸

آخرین وضعیت سیل خوزستان / سیلاب در حال فروکش کردن است

سیلاب مهیب که با طغیان رودخانه‌های کرخه، دز و کارون و سرریز تالاب‌های شادگان و هورالعظیم از ابتدای فروردین در خوزستان آغاز شد و ۴۰۰ هزار نفر را در مناطق روستایی و شهری درگیر کرد اینک فروکش کرده و این استان روند عادی شدن وضعیت پس از سیلاب را طی می‌کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سیلاب مهیب که با طغیان رودخانه‌های کرخه، دز و کارون و سرریز تالاب‌های شادگان و هورالعظیم از ابتدای فروردین در خوزستان آغاز شد و ۴۰۰ هزار نفر را در مناطق روستایی و شهری درگیر کرد اینک فروکش کرده و این استان روند عادی شدن وضعیت پس از سیلاب را طی می‌کند.

به گزارش ایرنا سیلاب از ابتدای فروردین ماه پس از استان‌های لرستان و گلستان، با طغیان رودخانه‌های کرخه، دز و کارون و سپس سرریز تالاب‌های شادگان و هورالعظیم بسیاری از نقاط استان خوزستان را محاصره کرد و این استان را در وضعیت آماده باش و وضعیت اضطراری درآورد.
اگرچه با تلاش دستگاه‌های دولتی، نیرو‌های مسلح و مردم مناطق سیل زده و در معرض سیل، اقدامات خوبی در زمینه مهار سیلاب و به حداقل رساندن خسارت‌ها انجام شد، اما با این وجود افزایش دبی رودخانه‌ها مناطقی از بخش شعیبیه شوشتر، شهر الهایی، شهرستان‌های باوی و کارون، منطقه بامدژ، روستای خسرج، شهرستان دشت ازادگان، هویزه و شهر حمیدیه را تحت تاثیر قرار داد.
در اثر سیلاب رودخانه‌های کرخه، دز و کارون بیش از ۱۱۴ روستای خوزستان دچار آبگرفتگی شده و بیش از ۲۷۰ روستا به صورت کلی و جزیی تخلیه شد که اینک با فروکش کردن سیلاب بازگشت سیل زدگان به منازل خود از روز‌های گذشته آغاز شده وبسیاری از اردوگاه‌های اسکان اضطراری در این استان در حال تخلیه است.
سیلاب در هفته اخیر در برخی مناطق اهواز، شوشتر و حمیدیه فروکش کرده است و به گفته استاندار خوزستان در مناطق جنوب خوزستان نیز در حال فروکش کردن است و وضعیت این استان در بیشتر مناطق تا چند روز آینده به حالت عادی باز می‌گردد.
بیشترین حجم خسارت این سیلاب بی سابقه در شهرستان دشت آزادگان بوده که از مجموع ۶۲ هزار هکتار اراضی زیرکشت و آماده برداشت، ۴۴ هزار هکتار آن زیر آب رفت.
به گفته غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان از گستردگی و حجم آب سیلاب در استان کاسته شده و در روز‌های آینده نیز خروجی آب سد‌های استان رو به کاهش خواهد رفت.
*بازسازی نقاط سیل زده تا ۹ ماه آینده تمام می‌شود
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت که کار بازسازی نقاط سیل زده و پرداخت خسارت آن‌ها حداکثر تا ۹ ماه آینده به اتمام می‌رسد.
محمد امید در بدو سفر خود به خوزستان افزود: دولت در مصوبات خود جبران خسارت سیل زدگان در بخش‌های مسکن، اموال و نیز فضا‌های اشتغال شهری و روستایی را پیش بینی کرده است.
وی ادامه داد:جبران خسارت سیل زدگان در استان‌های لرستان و خوزستان از روز سه شنبه هفته گذشته در ستاد مرکزی آغاز شد و همچنین کار بازسازی نیز در حال انجام است.
امید با اشاره به اینکه دولت برای مقابله با سیل تصمیمات خوبی گرفته است گفت: در همان روز‌های نخست فروردین مصوبات لازم برای مقابله با سیل تصویب شد و سپس باتوجه به گزارشات استان‌های درگیر سیل، تجدیدنظر‌هایی در تصمیمات مرکز صورت گرفت.
وی یکی از اهداف سفر‌به خوزستان را بررسی میدانی آخرین وضعیت سیل زدگان عنوان کرد و گفت: در صورت لزوم، دولت سیاست‌های خود را تغییر و یا کمک‌های خود را افزایش می‌دهد تا زودتر آلام مردم درگیر سیل کاهش یاید.
وی همچنین با اشاره به اینکه سیل در کشور با کمترین تلفات مدیریت شد بیان داشت: دولت متعهد است خسارت‌ها را پرداخت کند؛ براساس دریافت اطلاعات و گزارش‌های میدانی حجم کمک‌های بدون عوض افزایش یافته است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور همچنین گفت که دولت برای صاحبان مشاغل آسیب دیده در سیل تسهیلات در نظر گرفته است.

**خوزستان از وضعیت اضطرار خارج شده، اما همچنان بحرانی است
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان نیز گفت: این استان در حال حاضر از وضعیت اضطرار ناشی از سیل خارج شده، ولی همچنان در وضعیت بحرانی به سر می‌برد.
کیامرث حاجی زاده در نشست کارگروه بهداشت و درمان در اداره کل مدیریت بحران استانداری خوزستان اظهار داشت: هنوز پایان آماده باش را به هیچ دستگاهی اعلام نکرده ایم و استان همچنان باید در حالت آماده باش باشد و ضرورت دارد با توجه به وضعیت فعلی دستگاه‌های اجرایی پای کار باشند تا روز‌های آخر سیل نیز به خوبی مدیریت شود و مردم سیل زده به خانه خود بازگردند.
وی با بیان این که مسئولیت اردوگاه‌ها براساس قانون مدیریت بحران با جمعیت هلال احمر است توضیح داد: در کنار هلال احمر ستاد پشتیبانی استان به فعالیت خود ادامه دهد و دستگاه‌های دیگر مانند علوم پزشکی، بهزیستی، کمیته امداد، نیروی انتظامی، عتبات عالیات اقدامات مربوطه خود را انجام دهند.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان با اشاره به تشکیل کمیته بازگشت برای بازگرداندن سیل زدگان به منازل خود توضیح داد: با توجه به فروکش کردن آب در برخی روستا‌ها وضعیت به گونه‌ای است که سیل زدگان می‌توانند به منازل خود بازگردند به همین منظور کمیته بازگشت متشکل از فرمانداری ها، شهرداری‌ها و دستگاه‌های مربوطه تشکیل شده است.
وی با تشریح وضعیت سیلاب اخیر بیان کرد: اقدامات از مهرماه سال گذشته تاکنون در چند مرحله پیشگیری، پیش بینی و مقابله تقسیم بندی شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به صدور اطلاعیه، اخطاریه، استحکام بخشی و ترمیم سیل بندها، لایروبی انهار و کانال‌ها و مدیریت رهاسازی آب اشاره کرد.
حاجی زاده با اشاره به آمادگی دستگاه‌های اجرایی در ماه‌های اخیر توضیح داد: هم اکنون در مرحله بازسازی و بازتوانی قرار داریم و مرحله بازگشت از اردوگاه‌ها و اسکان موقت به روستا‌ها و حواشی شهر را در پیش داریم.
وی با بیان این که از ابتدای سال آبی تاکنون ۳۸ میلیارد متر مکعب آب وارد سد‌ها و جلگه خوزستان شده است گفت: ظرفیت سد‌های استان ۲۲ میلیارد متر مکعب است و تاکنون ۹۵ درصد ظرفیت سد‌های استان پر شده است.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان با بیان این که نخستین کارگروه سیلاب در آبان ماه برگزار شد بیان کرد: مدیریت رهاسازی آب با شروع بارش‌های پاییزی آغاز شد در حالی که آب در پشت سد‌های استان به حداقل رسیده بود و آب شرب نداشتیم به جرات می‌توان گفت: اگر در سال جاری آبی بارش رحمت الهی نبود امسال بیش از ۵۰ درصد شهر‌های استان با تنش آبی روبه رو بودند و مسایل و مشکلاتی همانند بحران کمبود آب آشامیدنی در آبادان، خرمشهر، اهواز، رامهرمز و ایذه در دیگر شهر‌های خوزستان تکرار می‌شد.
وی تاکید کرد: اولویت اصلی و ابتدایی در مدیریت بحران حفظ جان و سلامتی مردم است که بر مبنای این موضوع تمام اقدامات صورت گرفته است تا تلفات انسانی چه در شهر‌ها و چه در روستا‌ها نداشته باشیم.
حاجی زاده بیان کرد: از جمله اقداماتی که برای حفظ جان مردم انجام شد می‌توان به دستور تخلیه روستا‌ها و برخی شهرها، بازگشایی فیوزپلاک‌ها، رهاسازی آب در مزارع اشاره کرد این اقدامات صورت گرفت تا آب وارد نقاط پر جمعیت نشود و تلفات انسانی در استان خوزستان شاهد نباشیم.
*شبکه آب ۱۳ روستای بخش مرکزی اهواز وارد مدار شد
همچنین سرپرست شرکت آبفا روستایی خوزستان با بیان اینکه سیل سبب از مدار خارج شدن تاسیسات آبرسانی آبفای روستایی در حاشیه رودخانه دز و قطع آب شرب ۱۳ روستای بخش مرکزی اهواز با هفت هزار نفر جمعیت شده بود گفت:مشکل قطع آب این روستا‌ها برطرف شد.
عادل حرباوی اظهار داشت: در همین راستا اصلاح و پاکسازی خطوط انتقال آب، نصب الکترو پمپ و راه اندازی تابلو‌های برق انجام شده است و درحال حاضر مشکلی در تامین آب شرب این روستا‌ها وجود ندارد.
وی همچنین درخصوص قطع آب شرب دهستان دغاغله از توابع بخش مرکزی اهواز گفت: دهستان دغاغله جمعیتی بالغ بر هشت هزار نفر دارد که آب شرب مورد نیاز آن از طریق تاسیسات شهدای دغاغله تامین می‌شود که به دلیل طغیان رودخانه کارون این تاسیسات کاملا به زیر آب رفت.
وی ادامه داد: مجبور به تامین آب خام به کمک دیزل پمپ شدیم که با فروکش کردن آب رودخانه، تاسیسات نیز وارد مدار شده است. قطع آب به منظور احیای اسکله قدیم بود و از روز گذشته نیز پمپاژ آب از این تاسسات از سر گرفته شد.
حرباوی توضیح داد: به دلیل وسعت دهستان دغاغله شاید هنوز آب به برخی مناطق آن نرسیده، اما به زودی این مشکل برای تمام مشترکان رفع می‌شود.
سرپرست شرکت آبفا روستایی خوزستان پیش از این نیز گفته بود: سیلاب‌های اخیر خوزستان سبب وارد آمدن خسارات سنگینی به تاسیسات آبرسانی روستایی شد، که برای جبران این خسارت‌ها به یکهزار و ۲۶۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
*مسیر ارتباط ۱۶ روستای بخش اسماعیلیه با اهواز باز شد
بخشدار اسماعیلیه اهواز گفت:: محور ارتباطی بخش اسماعیلیه به اهواز جاده امام صادق (ع) که به علت طغیان رودخانه کارون مسدود شده بود، بازگشایی شده و مسیر ارتباطی ۱۶ روستای این بخش با مرکز استان مجددا برقرار شد.
بهمن یوسفی در گفت: وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه طغیان رودخانه کارون موجب زیر آب رفتن و مسدود شدن جاده ارتباطی اسماعیلیه به اهواز شده بود، افزود: عملیات اجرایی ایجاد سیل بند برای جلوگیری از ورود آب رودخانه کارون و بازگشایی این محور با استفاده از ۱۰ دستگاه کمپرسی و هفت دستگاه بیل مکانیکی به سرعت انجام شد.
وی ادامه داد: هم اکنون تردد برای تمام خودرو‌های سبک و کامیون‌ها در این محور امکان پذیر است.
بخشدار اسماعیلیه اهواز گفت: با مسدودشدن این محور ارتباط ۱۶ روستای بخش اسماعیلیه با اهواز قطع شده بود.

**جاده ارتباطی ۱۶۰ روستای خوزستان بازگشایی شد
مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان گفت: جاده ارتباطی ۱۶۰ روستای درگیر با سیلاب در خوزستان، با کاهش سطح آبگرفتگی مسیر‌های روستایی بازگشایی شد.
رضا رضایی افزود: بازگشایی این جاده‌های ارتباطی از اواسط هفته گذشته آغاز شده و برخی از اهالی روستا‌ها توانسته اند به منازل خود بازگردند.
وی با اشاره به اینکه برای بازگشایی راه ارتباطی این روستا‌ها ۱۴ مسیر روستایی بازگشایی شده، بیان کرد: در اثر سیلاب رودخانه‌های کرخه، دز و کارون بیش از ۲۷۰ روستا به صورت کلی و جزیی در خوزستان تخلیه شد.
وی ادامه داد: مهم‌ترین اولویت مجموعه دستگاه‌های زیر مجموعه حمل و نقل و راه در خوزستان بازگشایی جاده‌ها است، و نیرو‌های راهداری در تلاش هستند که در کوتاه‌ترین زمان ممکن جاده‌ها را به زیر ترافیک ببرند.
رضایی گفت: جاده‌های اهواز - آبادان و نیز دارخوین- شادگان در خوزستان نیز همچنان مسدود هستند و در حال پیگیری برای باز شدن این مسیر‌ها هستیم.
رضایی ادامه داد: میزان قطعی خسارات پس از کاهش سطح آب معلوم می‌شود، اما بررسی اولیه نشان می‌دهد که میزان خسارات از هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال عبور کرده است.
مدیرکل راه و شهرسازی همچنین از بکارگیری بیش از یک هزار و ۱۰۰ ماشین آلات سنگین برای حفاظت از شهر‌ها در برابر سیلاب اخیر خبر داد و گفت: در این مدت آب ناشی از خروجی سد‌های خوزستان وارد شهر‌ها نشد.
وی بیان کرد: شهر‌های سوسنگرد، شادگان و اهواز از جمله شهر‌هایی بودند که در معرض سیلاب قرار گرفتند، اما با تمهیدات صورت گرفته از ورود آب به این شهر‌ها جلوگیری شد.
رضایی به ورود بخشی آب ناشی از سیلاب به منطقه عین ۲ اهواز اشاره کرد و گفت: با ایجاد سیل بند و استحکام بخشی آن‌ها آب ورودی مهار و از ادامه پیشرفت سیلاب جلوگیری شد.

**برنامه جبران خسارت مناطق سیل‌زده هفته آینده ارایه می‌شود
معاون برنامه ریزی وزارت راه و شهرسازی گفت: این وزارتخانه برنامه‌های خود را برای جبران خسارت به مناطق آسیب دیده به قرارگاه بازسازی مناطق سیل‌زده ارایه می‌کند.
امیر امینی در گفت: وگو با خبرنگار ایرنا در اهواز از شروع بررسی میزان خسارت سیل خبر داد و افزود: بعضی از بخش‌های حوزه وزارت راه که با پدیده سیل و سیلاب درگیر شده قابل بازسازی است و بخش‌های دیگری از آن نیاز به انجام عملیات عمرانی مجدد دارند.
وی ادامه داد: با توجه به دستور رییس جمهوری مبنی بر اینکه وزارتخانه‌ها برنامه بازسازی را تدوین و مدیریت کنند هم اکنون برآورد‌ها در حال تکمیل هستند.
معاون برنامه ریزی وزارت راه و شهرسازی بخش زیادی از خسارات سیل را در خوزستان در بخش منازل روستایی اعلام کرد و گفت: بنیاد مسکن در این زمینه ماموریت دارد که نسبت به روستا‌هایی که به جابجایی نیاز دارند اقدام کند.
وی در ادامه به حجم بالای خسارت در حوزه جاده‌ای و حمل و نقل اشاره کرد و افزود:در سیل خوزستان جاده‌های اصلی و روستایی متعددی آسیب دیده اند که باید ترمیم شود.
امینی ادامه داد: این امر با ایجاد منابع و مدیریت اجرا که با هم افزایی داخلی دستگاه‌ها و همچنین کمک‌های دولت از سر جمع بودجه عمومی تامین می‌شود، محقق خواهد شد.
*شهر‌های خوزستان دچار آسیب جدی نشدند
وی گفت: ورود به موقع دستگاه‌های زیر مجموعه این وزارتخانه برای مقابله با سیلاب باعث شد تا شهر‌های خوزستان دچار آسیب جدی نشوند.
امینی به ایجاد سیل بند‌های مستحکم در مناطق شهری درگیر با سیلاب اشاره کرد و گفت: اداره کل راه و شهرسازی خوزستان با مدیریت ماشین آلات و نیروی انسانی توانست شهر‌هایی را که بحران آن‌ها را تهدید می‌کرد حفظ کند.
وی یادآور شد: به این منظور ماشین آلات متعددی از دیگر استان‌های کشور برای این موضوع با استان خوزستان همکاری کردند.

**روستاییان سیل زده خوزستان ۱۰۰ میلیون ریال کمک بلاعوض می‌گیرند
معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خوزستان گفت: به هر خانوار روستایی که محل سکونت وی بر اثر سیلاب اخیر آسیب جدی دیده ۱۰۰ میلیون ریال کمک بلاعوض و ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی با سود چهار درصد و بازپرداخت ۱۰ ساله پرداخت می‌شود.
رضا عبداللهی در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: ساکنان مناطق شهری زیر ۲۵ هزار نفر که خانه‌های آنان بر اثر سیلاب صدمه جدی دیده است به هر خانوار ۱۲۰ میلیون ریال کمک بلاعوض و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی با کارمزد پنج درصد و بازپرداخت ۱۵ ساله پرداخت خواهد شد ضمن آنکه به خانوار‌های روستایی که منازل آنان بر اثر سیلاب آسیب جدی ندیده ۵۰ میلیون ریال کمک بلاعوض و ۱۵۰ میلیون ریال تسهیلات ارزان قیمت پرداخت می‌شود.
به گفته وی واحد‌های تجاری روستایی خوزستان که بر اثر سیلاب آسیب دیده اند نیز ۴۵۰ میلیون ریال تسهیلات ارزان قیمت بانکی دریافت می‌کنند.
معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خوزستان در ادامه افزود:بر اساس مصوبه هیات دولت، دریافت کمک‌های بلاعوض و تسهیلات بانکی به سیل زدگان خوزستانی بدون درنظر گرفتن وام‌های قبلی روستاییان و ساکنان مناطق روستایی خواهد بود.

** ۳۰۰ روستای خوزستان درگیر سیلاب بودند
وی تصریح کرد: حدود ۳۰۰ روستای خوزستان درگیر سیلاب اخیر بودند که از این تعداد ۱۴۵ روستا، سیلاب وارد آنان شده بود و در مجموع ساکنان ۶۰ هزار واحد مسکونی روستایی خوزستان به نوعی با سیلاب دست و پنجه نرم کردند.
عبداللهی با اشاره به اینکه هنوز خطر سیلاب و آبگرفتگی مناطق روستایی استان برطرف نشده است افزود: احتمال دارد میزان خسارات وارده به واحد‌های مسکونی روستایی بیشتر شود.
وی با بیان اینکه ارزیابی خسارت سیلاب در ۷۱ روستا و ۶ شهر همچون گوریه، حمیدیه، عین ۲ اهواز انجام شده است افزود: در ارزیابی‌های انجام شده حدود هشت هزار واحد مسکونی شهری و ۱۵ هزار واحد روستایی در شهرستان‌های دزفول، شوشتر، اهواز، شوش و باوی تعیین خسارت شده است و ارزیابی مسکن روستایی در مناطقی همچون دشت آزادگان که همچنان در محاصره آب هستند پس از فروکش کردن سیلاب انجام خواهد شد.
عبداللهی تاکید کرد: تلاش می‌شود ارزیابی خسارات سیلاب به مناطق روستایی و شهری خوزستان با کمک ارزیاب‌های معین استان‌های کرمان، فارس، البرز، هرمزگان و تهران تا یک هفته آینده انجام شود.
وی گفت: ارزیابی خسارت‌های وارده به واحد‌های مسکونی روستایی و شهری در سامانه بنیاد مسکن خوزستان ثبت می‌شود و سپس متقاضیان پس از پرکردن فرم‌ها و ثبت آنان در سامانه، به بنیاد مسکن همان شهرستان برای دریافت کمک‌های بلاعوض و معرفی به بانک‌ها برای دریافت تسهیلات بانکی انجام می‌شود.
*حرکت قطار‌های باری در مسیر جنوب از سر گرفته شد
مدیرعامل راه آهن گفت: مسیر راه آهن جنوب با تلاش شبانه‌روزی کارکنان راه‌آهن، ساعاتی پیش بازگشایی و حرکت قطار‌های باری در این مسیر از سر گرفته شد.
سعید رسولی افزود: جاری شدن سیل، رانش زمین و آبشستگی زیر خطوط ریلی در چند نقطه از محور جنوب، باعث مسدود شدن این مسیر شده بود که با تلاش بی‌وقفه همکاران، این مسیر بازگشایی شد.
وی گفت: به دلیل مسدود شدن مسیر جنوب در استان‌های لرستان و خوزستان تردد قطار‌ها در این مسیر متوقف شده بود و این امر باعث انباشت واگن‌های باری در این مسیر شد که هم اکنون تردد قطار‌های باری در آن آغاز شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: پس از عبور قطار‌های باری موجود در این مسیر، با اعلام فروش بلیت حرکت قطار‌های مسافری نیز در این مسیر از سر گرفته خواهد شد.
راه آهن مسیر جنوب از اوایل امسال به دلایل مختلف مانند سیل، رانش زمین، تخریب پل‌ها و شستگی بستر خطوط راه آهن چند بار مسدود شد که هر بار تعمیر شد.

**ورود ۲۸۵ کامیون حامل کمک‌های مردم عراق به سیل زدگان
رئیس ستاد عتبات عالیات آبادان با اشاره به ورود ۲۰ دستگاه خودرو حامل کمک‌های مردم عراق به سیل زدگان از مرزشلمچه گفت: تاکنون ۲۸۵ دستگاه خودرو حامل انواع کمک‌های مردم عراق از مرز شلمچه وارد کشور شده است.
مکی یازع در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: علاوه بر کمک‌های جنسی، ده‌ها دستگاه خودرو و تجهیزات راهداری و خدماتی همچنین تیم‌های پزشکی از سوی الحشد الشعبی در مناطق سیل زده مستقر و در حال کمک به مردم در استان‌های خوزستان و لرستان هستند.
وی به توزیع اسباب بازی از سوی گروه‌های فرهنگی الحشد الشعبی عراق و گروه‌های جهادی بین کودکان مناطق سیل زده خوزستان و لرستان اشاره کرد و اظهار داشت:گروه‌های درمانی و مهندسی نیز در مناطق سیل زده خوزستان به خصوص شادگان در حال خدمات رسانی به اهالی سیل زده می‌باشند.
*طراحی سیستم فاضلاب اهواز بازنگری می‌شود
معاون راهبری و نظارت بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: طراحی سیستم فاضلاب اهواز با توجه به مشکلات فاضلاب این شهر که در سیل اخیر نمایان شد، به بازنگری نیاز دارد و پس از فروکش سیلاب در این زمینه اقدام می‌شود.
حمیدرضا کشفی در جلسه پرسش و پاسخ نشست تخصصی «بررسی سیلاب ها» که در جامعه مهندسان مشاور ایران برگزار شد، افزود: اکنون وضعیت نفوذ فاضلاب در آب شهر اهواز کنترل شده است.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران نیز اعلام کرد طرح جامع سیل که با هدف تهیه یک طرح قانونی برای استفاده در سیلاب‌ها تدوین شده است، به دولت ارسال می‌شود.
محمد حاج رسولی‌ها تاکید کرد در این بخش خلا قانونی زیادی داریم که این طرح به رفع مشکل کمک شایانی می‌کند.

**تلاش کردیم تا خطر سیلاب در خوزستان به حداقل برسد
استاندار خوزستان گفت: محور همه تلاش‌ها در سیلاب اخیر خوزستان کاهش خطر احتمالی آن در همه نقاط بود.
غلامرضا شریعتی در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران که با حضور رئیس جمهوری در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار داشت: تلاش ما در مدیریت سیل بر اساس نظام نامه‌های وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه با هدف کاهش تلفات جانی است.
وی با بیان اینکه اولویت دوم نیز پایداری سد‌ها بوده است عنوان کرد: تلاش شد از این طریق با حفظ تاسیسات و زیرساخت سد‌ها آب مناسبی در سد‌ها نیز ذخیره شود.
نماینده عالی دولت در خوزستان تصریح کرد: اگر خارج از این الزامات اقدامی صورت می‌گرفت ممکن بود هر اتفاقی رخ دهد و در جریان آن سیل می‌توانست از کنترل خارج شود و برای پایین دست به شکل بی سابقه‌ای خسارت ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه اولویت سوم استان مدیریت ریسک بوده است، گفت: در این زمینه نیز تلاش شد تا پایین دست همواره مورد توجه قرار گیرد و رهاسازی به گونه‌ای باشد که کمترین خسارت زیربنایی و مالی را برای پایین ایجاد کند.
استاندار خوزستان نقش سد‌ها برای جلوگیری از کنترل سیل در استان را ویژه توصیف کرد و گفت: در بهمن ماه سال ۱۳۰۲ سه چهارم دشت خوزستان را آب فراگرفت و طبق سوابق که در سال ۱۳۴۲ ثبت شده بیش از سه هزار نفر در این سال کشته و تعداد بی شماری از چهار پایان و احشام نیز تلف شده اند.
وی ادامه داد: سیلاب‌ها در سال‌های ۱۳۰۷، ۱۳۱۶، ۱۳۱۸، ۱۳۲۸ هر کدام به نوبه خود بدون وجود سد‌ها در استان خسارت زیادی را وارد کرده اند که از میزان خسارات وارده اطلاع دقیقی در دست نیست، اما در ثبت سوابق یکی از این سیلاب‌ها آمده است که راه آهن اهواز- خرمشهر بیش از ۱۰۰ روز مسدود شد.
نماینده عالی دولت در استان با بیان اینکه اگر سد‌های استان نبودند واقعا معلوم نبود با توجه به حجم آب وارد شده دچار چه معضلاتی می‌شدیم، گفت: در دولت‌های آیت الله رفسنجانی کار‌های بزرگی برای استان صورت گرفت و شرایطی به وجود آمد که در رنج کمتری قرار بگیرم.
وی گفت: اگر به آمار‌های جهانی نگاه کنیم در ۱۰ واقعه طبیعی مرگبار جهان پنج بار آن مربوط به سیلاب است که در قاره آسیا به وقوع پیوسته اند.
رئیس شورای هماهنگی مدیریت بحران استان با تاکید بر اینکه حجم سیلی که به خوزستان وارد شده نشان دهنده عظمت و بزرگی این موضوع است، افزود: آورد آب در رودخانه‌های استان طی یک سال گذشته ۲۸ میلیارد متر مکعب است، اما از مهرماه سال گذشته تا کنون ۳۵ میلیارد متر مکعب آب وارد استان شده است و پیش بینی می‌شود تا پایان سال آبی این میزان به ۵۰ میلیارد متر مکعب افزایش پیدا کند و همین موضوع کار استان در مدیریت آب را سخت می‌کند.
شریعتی گفت: در روز‌های اخیر سه هزار و ۳۰۰ متر مکعب بر ثانیه خروجی رودخانه دز، ۲ هزار و ۴۰۰ متر مکعب بر ثانیه خروجی کرخه، یک هزار ۷۰۰ متر مکعب بر ثانیه خروجی کارون و ۶۰۰ متر مکعب بر ثانیه خروجی مارون بوده است و خوشبختانه در این مدت هیچگونه تلفاتی نداشته ایم.
وی با بیان اینکه باید بر اساس دستورالعمل‌ها خیلی از منازل را تخلیه می‌کردیم گفت: به همین منظور سعی شد تا حداقل جابجایی در استان خوزستان صورت بگیرد و این ناشی از کار جهادی بود که همه دستگاه‌ها در آن همکاری و مشارکت کردند.
به گفته وی همین تلاش‌ها باعث شد تا اولویت‌های استان که شامل حفظ جان مردم، حفظ سد‌ها و پایداری زیرساخت‌های شهری است رعایت شوند.
استاندار خوزستان تصریح کرد: نمونه بارز این تلاش‌ها ساخت ۲۱ کیلومتر دایک در ۵۴ ساعت و ایجاد سیل بند کانال سلمان در عرض چند روز جزو کارکرد‌هایی است که سبب شد تا تنش‌های اجتماعی به جامعه کاهش پیدا کنند.
وی با اشاره به جنبه‌های مثبت سیل در استان، گفت: به عنوان مثال آب قابل توجهی در پشت سد‌ها ذخیره و حجم زیادی از آب‌ها به سمت کانون‌های ریزگرد هدایت شد که باعث بهبود وضعیت استان در این زمینه گردید.
وی گفت: محیط زیست خوزستان با آبگیری تالاب‌ها بر اثر سیلاب اخیر احیا شد که در کنار آن نیز منابع آب‌های سطحی و زیر زمینی تجدید و جنگل‌ها کاملا آبیاری شدند.
استاندار خوزستان با تاکید بر اینکه لازم است که برای کنترل سیلاب پروژه‌های تکمیلی در استان اجرا شود، گفت: علاج بخشی و افزایش ارتفاع سد دز یکی از اولویت‌هایی است که باید به آن توجه شود و در ادامه نیز احداث سد و نیروگاه جریانی دز در پایین دست این سد می‌تواند به این مسئله کمک کند.
شریعتی با بیان اینکه در حوضه مارون و زهره دو کانال سیلاب بر داشتیم که سیلاب را به دشت‌های مرکزی هدایت کردند، گفت: بر همین اساس نیاز است تا کانال نهر ماله به عنوان یک سیلاب بر احیا شود تا بتواند نقش مهمی در موضوع کنترل سیلاب ایفا کند.
وی همچنین یادآور شد: در دز مسیر قدیمی این رودخانه که به دوره ساسانیان برمی گردد در حال حاضر خشک است و نیاز به احیا دارد تا این مسیر نیز به عنوان یک کانال سیلاب بر نقش آفرینی کند.

**واعظی: دولت کنار سیل زدگان خواهد ماند
رییس دفتر رییس جمهوری در پیامی با تقدیر از صبوری مردم سیل زده تاکید کرد: اطمینان می‌دهم دولت تا بر طرف شدن همه مشکلات در کنار مردم عزیز سیل زده خواهد ماند.
محمود واعظی اضافه کرد: در سه استان سیل زده کشور از نزدیک شاهد جلوه‌هایی از عظمت، بزرگواری، صبر بر مصیبت، آرامش و طمأنینه در میان مردم بودیم که وظایف و مسئولیت‌های دولت و مسئولان امر را نسبت به ادای دین به این مردم نجیب، شریف و سرافراز صد چندان می‌کند.
وی تاکید کرد: اطمینان می‌دهم که دولت تا بر طرف شدن همه مشکلات در کنار مردم عزیز سیل زده خواهد ماند و از هیچ تلاشی برای بازسازی خرابی‌ها و جبران خسارات در حد توان فروگذار نخواهد کرد.

**رییس جمهوری:القاء وجود پدیده خشکسالی در ایران از نقشه دشمنان بود
رییس جمهوری گفت: یکی از نقشه‌های دشمنان به ویژه رژیم صهیونیستی و آمریکا القای وجود پدیده خشکسالی در ایران و عدم امکان زیست در بسیاری از نقاط آن بود.
به گزارش ایرنا حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی نیز در نشست مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: سالهاست که دشمنان با تبلیغات گسترده از مساله گرد و غبار و خشک شدن تالاب‌ها به نفع خود سوء استفاده می‌کنند.
وی ادامه داد: دشمنان تمام تلاش خود را به کار بسته اند تا بذر نا امیدی و یاس را در بین مردم پراکنده کنند، اما خداوند در بهار امسال با دست پر قدرت خود ضربه‌ای اساسی بر این تفکرات دشمنان زد.
حجت الاسلام روحانی اینگونه سخنان از سوی دشمنان را ابزاری برای تحت فشار قرار دادن مردم دانست و گفت: البته بارش‌های خوب باران در فروردین ماه امسال به معنای رفع مشکلات اقلیمی و شروع دوره ترسالی نیست.
وی ادامه داد: ایران همچون سدی در برابر دشمنان ایستاده است و به الگویی برای تمام کشور‌های جهان مبدل گشته که همین امر سبب خشم آن‌ها شده است.
رییس جمهوری تاکید کرد: حوادث پیش آمده در پلدختر و آق قلا تمام کشور و همچنین دولت را از نظر روحی تحت فشار قرار داد چرا که یکی از نگرانی‌ها ما قطع ارتباط در پلدختر بود.
وی با تقدیر و تشکر از صیر و مقاومت مردم ادامه داد: اگر چه این سیلاب خسارت‌های بسیار سنگینی را وارد کرد، اما به دلیل حفظ جان مردم بسیار خرسند هستیم.

نظرات بینندگان