پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یک مقام ارشد سازمان ملل متحد اعلام کرد پس از جنگ جهانی دوم حالا خطر در گرفتن جنگی که در آن تسلیحات هستهای به کار رود بیش از هر زمان دیگری است.
به گزارش یورونیوز، رناتا دوان، مدیر موسسهٔ پژوهشی خلع سلاح سازمان ملل متحد اعلام کرد تمامی دولتهای برخوردار از سلاح هستهای، مدرنسازی اتمی را در برنامه خود قرار دادهاند و چشمانداز کنترل سلاح در جهان به ویژه با توجه به رقابت ایالات متحده و چین در حال تغییر است.
این کارشناس سازمان ملل که در گفتگو با خبرنگاران در ژنو اعلام کرد: «یادآوری این نکته واقعا ضروری، بهنوعی از پوشش خبری رسانهها به دور مانده است که خطرات جنگ هستهای بهویژه اکنون زیاد بوده و بیش از هر زمان دیگر پس از جنگ جهانی دوم است.»
داون همچنین تأکید کرد که ظهور انواع تازه جنگ، به همراه رشد فزایندهٔ گروههای مسلح و فناوریهای تازه نظامی، مرز میان تهاجم و تدافع را تیره و تار کرده است.
پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای که تاکنون ۲۳ کشور عضو سازمان ملل آن را امضا کردهاند با مخالفت شدید ایالات متحده و روسیه و شماری دیگر از کشورها همراه بوده است. این پیمان برای اجرایی شدن در مجموع نیاز به امضای ۵۰ کشور دارد.
مدیر موسسه پژوهش خلع سلاح سازمان ملل همچنین افزود: «مسأله بسیار مهم به نظر من این است که چطور درباره این نکته میاندیشیم و چطور در برخورد با این خطر دست به عمل میزنیم. این پرسشی است ضروری که شورای امنیت هنوز آن را کاملا بررسی نکرده است.»