پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رهبر حزب کارگران کردستان ترکیه که از ۲۰ سال قبل زندانی است، اجازه یافته پس از رفع ممنوعیت ملاقات، با وکلای خود نیز دیدار داشته باشد. ممنوعیت ملاقات با اوجلان که از سال ۲۰۱۱ جریان داشت، یک هفته قبل لغو شد.
به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری دویچه وله، بنیانگذار پکک که از سال ۱۹۹۹ دستگیر شده و در زندان امرالی در دریای مرمره محبوس است، با سه نفر از هشت وکیل خود ملاقات کرده است. او از سال ۲۰۱۱ حق دیدار با وکلایش را نداشت. این ممنوعیت پس از اعتراض و اعتصاب غذای سه هزار زندانی کرد در ترکیه لغو شد. نخست لیلا گوون، نماینده کرد "حزب دموکراتیک خلقها" در نوامبر ۲۰۱۸ اعتصاب غذا کرد و سپس هزاران زندانی کرد دیگر به این اقدام اعتراضی پیوستند.
دولت ترکیه پس از این موج، در میانه ژانویه ۲۰۱۹ به برادر اوجلان اجازه داد با او دیدار کند و این در حالی بود که آخرین ملاقات آنها در سال ۲۰۱۶ انجام گرفته بود. سه هفته قبل نیز دو نفر از وکلای اوجلان توانستند با مجوز ویژه او را در زندان امرالی ببینند اما این به معنای لغو عمومی ممنوعیت ملاقات با او نبود.
رهبر کردهای ترکیه در فوریه ۱۹۹۹ طی عملیاتی پیچیده در نایروبی در پایتخت کنیا دستگیر شد.
او در پیامی که از سوی وکلایش منتقل شد، از زندانیانی که اعتصاب غذا کرده بودند خواست تا زندگی خود را به خطر نیندازند. او از کردهای سوری نیز خواست نگرانیهای ترکیه را در نظر بگیرند. در پیام او که توسط وکلایش در هتلی در استانبول قرائت شد، آمده بود: «در حل مسائل سوریه باید حساسیتهای ترکیه را نیز مد نظر قرار داد.»
بخشی از سوریه توسط یگانهای مدافع خلق کنترل میشود و دولت ترکیه به ویژه نواحی مرزی خود را که توسط شبه نظامیان کرد کنترل میشود، تهدیدی جدی برای امنیت خود میداند. دولت ترکیه این شبهنظامیان را شاخه سوری پک ک و تهدیدی علیه حاکمیت این کشور قلمداد میکند.
پکک از سال ۱۹۸۴ در جنوب شرقی ترکیه نبردی مسلحانه را برای تشکیل یک دولت مستقل کردی پیش برده است. از آن زمان تا کنون، بیش از ۴۰هزار نفر طی درگیریهای طرفین کشته شدهاند.
ترکیه و کشورهای غربی متحد آن، پکک را سازمانی تروریستی به شمار میآورند. از زمان شکست مذاکرات صلح در تابستان ۲۰۱۵، کشمکش میان طرفین دوباره بالا گرفته اما لغو ممنوعیت ملاقات با اردوغان، امید به از سرگیری گفتوگوهای صلح دو طرف را بالا برده است.
شکسته شدن این ممنوعیت از نگاه ناظران سیاسی، تلاشی برای جلب آرای خاکستری رایدهندگان و به ویژه کردهای ترکیه است. در انتخابات شوراهای شهر و شهرداریهای ترکیه، نامزد حزب اپوزیسیون توانست نامزد حزب حاکم عدالت و توسعه را شکست دهد.
شکست حزب اردوغان در شهر ۱۶ میلیون نفری استانبول و پیروزی اکرم امام اوغلو از حزب جمهوریخواه خلق آن چنان سنگین بود که حزب عدالت و توسعه ادعای تخلف انتخاباتی کرد و خواستار تجدید انتخابات شد. کمیسیون انتخابات ترکیه در تصمیمی مناقشه برانگیز رای داد که انتخابات استانبول در ۲۳ ژوئن تجدید شود.
افراد آشنا به اوضاع سیاسی ترکیه میگویند آرای کردها در استانبول نقش تعیینکنندهای برای کسب اکثریت ارا در این کلانشهر دارد.