خوردن بعضی غذاها و میوهها آنقدر برایمان عادی شده که فکرش را هم نمیکنیم اینها ممکن است مضر باشند و سلامتی مان را به خطر بیندازند. میوههایی که با هم میخوریم یا بعضی سبزیجات و غذاها وقتی با هم خورده میشوند دقیقا برعکس آنچه تصور میکنیم عمل میکنند و در دراز مدت ممکن است نتیجهاش را ببینیم.
یکی از این ترکیبها که شاید خیلی متعجب تان کند خیار و گوجه است! ممکن است باور نکنید ولی با خوردن اینها با هم آلزایمر میگیرید.
ترکیبات آلزایمری
محققان میگویند گوجه فرنگی و خیار حاوی پروتئینی به نام «لکتین» هستند که منجر به ابتلا به آلزایمر میشود. لکتین در خیار، گوجه فرنگی، غلات کامل، سویا، دانهها، فلفل، جوانه غلات، سیبزمینی و برخی محصولات لبنی وجود دارد و علاوه بر ایجاد مشکل برای حافظه برای روده هم مضر است.
محققان تاثیر لکتین را بر روی انواع گروه خونی آزمایش کردند و دریافتند این پروتئین میتواند نقش مهمی در اختلالات مغزی داشته باشد. البته این پروتئین بر روی افراد به شکلی متفاوت تاثیر میگذارد و آسیب ناشی از آن به ژنتیک هر فرد بستگی دارد.لکتین میتواند موجب تغییر بدن، سیستم ایمنی و میزان خون شود، گیرندههای انسولین را متوقف کند که به مرور زمان بر عروق خونی و مغز تاثیر میگذارد.
شباهت لکتین به سایر پروتئینها در بدن موجب حمله سیستم ایمنی میشود که در نهایت منجر به واکنشهای التهابی در بدن و مشکلاتی در دستگاه گوارش، مغز، اعصاب و بیماریهای خودایمنی میشود.
میوههای دشمن!
تنها خیار و گوجه نیستند که برخلاف تصور ما با هم خوردن آنها مضر است و به سلامتیمان آسیب میرساند. سبزیجات و میوهها و حتی غذاهای زیادی همین مسأله را دارند. خوراکیهایی که اتفاقا به کنار هم خوردشان خیلی عادت داریم و به نظرمان هم خوب هستند و هم عادی.
در مورد میوهها باید بدانید که محققان میوهها را به ۴ گروه میوههای شیرین، میوههای اسیدی، میوههای غیراسیدی و میوههای خنثی تقسیم بندی
کردهاند و معتقدند هنگام مصرف میوهها یا تهیه سالادهای میوه باید دقت کرد تا از میوههای هم گروه استفاده کرد زیرا استفاده از میوههای گروههای مختلف موجب بروز واکنش شیمیایی در بدن شده و مشکلاتی را برای مصرفکننده، ایجاد میکند.
مثلا هویج و پرتقال که چند سالی است خوردن آبمیوه آنها با هم بسیار مد شده و در آبمیوه فروشی عرضه میشود. ترکیب این دو ماده غذایی میتواند موجب شکلگیری سوزش سردل و رفلاکس صفراوی شود. آب هویج و پرتقال به صورت روزانه مصرف میشوند، اما باید به این نکته اشاره داشت که این کار میتواند به آسیب کلیه منجر شود. ترکیب این دو ماده غذایی گاهی اوقات میتواند کشنده باشد.
در طب سنتی هم آمده که خوردن چند نوع میوه با هم خوب نیست. بهتر است یک نوع میوه یا میوههایی که همخانواده هستند، میل شود، مثل پرتقال و نارنگی. اما مثلا خیار را نباید با سایر میوهها خورد، چون طبع سردی دارد و منجر به سوءهاضمه و نفخ میشود و در معدههای مرطوب باعث ترشکردن، رخوت و سستی و خوابآلودگی و اختلال حافظه میشود. اگر به خیار علاقه دارید، حتما به آن نمک بزنید.
زرشک پلو با مرغ نخوریم!
فهرست خوراکیهایی که با هم نباید خورده شوند تنها به میوهها و سبزیجات محدود نمیشود. عجیبترین آنها یکی از غذاهای مورد علاقه ایرانیهاست. یعنی زرشکپلو با مرغ. همراهی مرغ با زرشک که طبع سردی دارد، باعث سردتر شدن طبع مرغ شده و میتواند هضم غذا را برای بدن سختتر کند. پس بهتر است در خوردن چنین غذایی زیادهروی نکنید یا زعفران را چاشنی غذا کنید.
ترکیب دوم شیرموز است که خیلیهایمان آن را دوست داریم اما کارشناسان تغذیه معتقدند که این ترکیب خوراکی بسیار سنگین است و بسیاری از آنها حتی معتقدند که این ترکیب میتواند بدن را مسموم کند. البته همه کارشناسان بر سر این مساله با هم توافق ندارند.
ماست میوه هم برای خیلیها دوست داشتنی است اما باید بدانید ترکیب ماست با میوههای ترش خوب نیست. مسئله مهم، عملکرد میوه ترش است. اعتقاد بر این است که این ترکیب میتواند فلور معده را تغییر بدهد و باعث بروز انواع مشکلات برای این اندام شود. این مشکلات قادر هستند، توانایی بدن برای هضم این غذا را دچار مشکل کنند. چون این ترکیبات به انرژی زیادی برای هضم نیاز دارند.
پاستا و گوجه فرنگی ممنوع!
حتما از این هم تعجب میکنید؛ ترکیبات گوجه فرنگی همراه با سس پاستا مضر است! این ترکیب محبوبیت زیادی دارد چون خیلیها دوست دارند پاستا را با کچاپ یا سسهای با پایه گوجه فرنگی بخورند اما خوردن این ترکیب خوب نیست چون گوجه فرنگی یک خوراکی اسیدی است و بهتر است همراه با نشاسته خورده نشود. از طرفی بسیاری از کارشناسان معتقدند که بهتر است مواد غذایی اسیدی با هیچ نوع کربوهیدراتی مصرف نشود. چون ترکیب این مواد در بدن نیاز به انرژی زیادی برای هضم دارد و بدن را خسته و فرسوده میکند.
شیر و پرتقال هم با هم خوب نیستند. هنگامی که آب پرتقال را به غلات صبحانه و شیر اضافه میکنید، در حقیقت گوارش آن را برای معده دشوار میکنید. معده توانایی پردازش نشاسته غلات صبحانه را ندارد و این میتواند به شکل گیری مشکلات سلامت منجر شود برای همین خوردن میوه پرتقال با شیر اصلا توصیه نمیشود.
ماست و سالاد را هم نباید با هم بخورید. بهتر است سالاد و ماست را به صورت جداگانه یا با حداقل یکی دوساعت فاصله بخورید. حتی میتوان ماست را قبل از غذا و سالاد را بعد از غذا مصرف کرد. برای همراهی غذا، سبزیها بهویژه ریحان، ترخون و تره که طبع گرمی دارند، بهترین گزینهاند.
خوردن چند مدل گوشت با یکدیگر هم از طرف طب سنتی توصیه نمیشود. یعنی هیچوقت مخلوطی از گوشت گوسفند و گوساله را در خورشهایتان نریزید آن هم به دلیل تفاوت طبع این گوشتها.
از طرف دیگر مصرف ماست با هر نوع و هر مقدار گوشت باعث لکههای پوستی میشود. در صورتی که ما معمولا کنار غذاهایمان ماست داریم.خوردن ماست با ماهی هم به دلیل طرد بودن طبع هر دو توصیه نمیشود. هر چقدر غذا طبع سردی داشته باشد، خوردنش مشکلسازتر میشود. ماست طبع سردی دارد و نباید همراه با ماهی که سردترین طبع را در میان گوشتها دارد، خورده شود چون باعث تولید خلط خام زیادی در بدن میشود.
خیلیها هم عادت دارند تن ماهی را با تخم مرغ سرخ میکنند و میخوردند. اما نباید این کار را کرد چون هرکدام از آنها یک غذای کامل هستند. حتی برای مزهدارکردن ماهی و بعضی گوشتها آنها را در تخممرغ نخوابانید.
روزنامه اطلاعات