پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : پس از انتشار خاطرات روزانه آیت الله هاشمی رفسنجانی، «انتخاب» قصد دارد این بار بخش های گزیده ای از خاطرات دیگر شخصیت های مهم و تاثیرگذار کشور را روزانه، مرور و منتشر کند.
به گزارش «انتخاب»؛ در یادداشتهای علم ، آمده است:
به نوشهر رفتم، صبح دو ساعت شرفیاب شدم، کارها تمام نشد. فرمودند: شب هم باش، فردا دوباره کار خواهیم کرد، بعدازظهر تمام گرفتار پذیراییهای خارجی، مثل شرفیابی وزیر خارجه عمان و چند نفر آمریکایی و غیره بودند. اطاعت کردم. مسائل مهم مورد مذاکره راجعه به بیچارگی نیکسون بود و اینکه موضوع [خلع] impeachment او نزدیک است و کمیسیون منتخب کنگره به زودی این رای را خواهد داد و بعد چه خواهد شد.
ژیسکاردستن تلگراف بسیار گرمی در جواب تلگراف تبریک شاهنشاه به مناسبت ۱۴ ژوئیه کرده بود. با وصف این اجازه نفرمودند رئیس شرکت نفت فرانسه که برای عقد قراردادی در لارستان به ایران آمده، افتخار شرفیابی حاصل کند! این شخص میخواست که در مورد خرید نفت و همچنین اطلاعاتی که روسها درباره تحقیقات زیرآبی نفت از آنها میخواهند تا در بحر خزر استفاده کنند و همچنین در مورد مشارکت فرانسه با ایران در پخش فرآوردههای نفتی مذاکره کند. فرمودند: هیچکدام احتیاج ندارد مرا ببیند.
مذاکره با سفیر شوروی را به عرض رساندم. فرمودند: خودش هویدا را دیده و پیشنهاد کرده که معاون وزارت سوخت آنها به ایران بیاید و البته از جریان مذاکره تلفنی من با او که میگفت: آخر ما که پرداخت ارزی داریم و من میگفتم به ما چه مربوط است، مدتی خندیدند.
گزارشی درباره جنگ قبرس که انگلیسها داده بودند، به عرض رساندم که ترکها در این جنگ به هیچ وجه به [هدفهای] objectives خود نرسیدند و بسیار بد و ناشیانه نقشه کشیدند و بسیار بد جنگ کردند و به هیچ وجه اطلاعات قبلی در مورد قوه مقاومت طرف نداشتند و به این جهت هست که پس از متارکه، هنوز قشون پیاده میکنند تا نقاط ضعف خود را پر کنند. عرض کردم: من از این گزارش خیلی خوشحالم. ولی دنیا که آن را نمیداند و به هر حال چیزی که در اذهان عمومی هست این است که اینها در این کار موفق شدند و حق باید داد که از لحاظ سیاسی تا حالا برد با آنهاست. دیگر شاهنشاه چیزی نفرمودند.
شب مهمانی در خانه ییلاقی والاحضرت شاهدخت فاطمه پهلوی بود برای ملک حسین. بد نبود، خوش گذشت. شاهنشاه هم تشریف داشتند، ولی من زود به منزل برگشتم، چون بسیار خسته بودم.
منبع: یادداشتهای علم، جلد چهارم، تهران: کتاب سرا، چاپ سوم، ۱۳۹۳،صص ۲۹۵-۲۹۷.