پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : لئو تولستوی نویسنده سرشناس روسیه که آثار متعددی از وی به زبان های مختلف ترجمه شده است، جایگاه ادبی ویژه ای دارد. اما قرار نیست در این مقاله به بررسی جایگاه ادبی تولستوی بپردازیم، بلکه قرار است، بگوییم او از چه زمانی و چرا گیاهخوار شد.
به گزارش سرویس خواندنی های انتخاب، لئو تولستوی، یک گیاهخوار افراطی بود. درواقع حتی دیدن صحنه گوشت خواری دیگران در برخی موارد به تولستوی حالت تهوع می داد. اما چرا این گونه بود؟
شاید نخستین پاسخ شما این باشد که تولستوی نویسنده بود و نویسنده ها روحیه ای حساس دارند. شاید هم بگویید احتمالا یک ایده قلبی باعث شده تولستوی گیاهخوار شود. اما جالب است بدانید همه ماجرا از روزی شروع شد که تولستوی مهمان خانه عمه خود بود. در آن زمان به خصوص در جوامع روستایی روسیه موضوع عجیبی نبود که از مهمانان با دام و طیور پذیرایی شود. برای مثال مرغ و ماکیان محلی به افتخار مهمانان سر بریده می شد و به سرعت به شکل غذایی لذیذ روی میز می آمد. اما تولستوی جوان تاب و تحمل این نوع پذیرایی را نداشت.
به همین دلیل بود که وقتی عمه وی برای شام یک مرغ زنده را سر برید و تولستوی نیز شاهد این صحنه شد، همه چیز به هم ریخت. تولستوی نه تنها نتوانست آن شب شام بخورد بلکه به شدت در نگرش خود نسبت به زندگی، جهان و آفرینش تجدید نظر کرد. این تغییر نگرش ها سرانجام منجر به گیاهخواری تولستوی جوان شد و او تصمیم گرفت دور غذاهای گوشت محور را خط قرمز بکشد.
بسیاری از افراد معتقدند گیاهخوار شدن تولستوی در تغییر سبک کتاب های او نیز بی تاثیر نبوده و از دوره ای به بعد تولستوی بیشتر به موضوعات خیر و شر و آخرت پرداخته است. اگرچه بسیاری از افراد با یک تصمیم چند ماهه یا چند ساله گیاهخوار می شوند و برخی دیگر نیز با عقاید خاصی به این سبک زندگی روی می آورند اما ماجرای لئو تولستوی با دیگران متفاوت است.