پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی از طرفین برجام خواست تا به تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران ملحق شوند.
به گزارش ایسنا، اسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی روز دوشنبه در توییتی مداخلهجویانه نوشت: در پس گزارشهای آژانس در خصوص نقض برجام، از فرانسه، آلمان، انگلیس و دیگر طرفین میخواهیم تا توافق هستهای را فسخ کنند و به کمپین تحریمهای آمریکا علیه ایران ملحق شوند. دنیا باید در مقابل جاهطلبیهای هستهای و تروریست جهانی ایران متحد شود.
بر اساس این گزارش، مدیرکل موقت آژانس امروز (دوشنبه) در گزارش خود تصریح کرد که آژانس در هفتم سپتامبر (یکشنبه) نیز راستی آزمایی کرده که ٢٢ سانتریفیوژ IR۴، ١ سانتریفیوژ IR۵، ٣٠ سانتریفیوژ IR۶، و ٣ سانتریفیوژ IR۶s، نصب شده یا در حال نصب هستند. این گزارش همچنین می افزاید که تمامی این سانتریفیوژها آماده تست با UF۶ هستند.
در این گزارش همچنین آمده است که ایران روز گذشته (١٧ شهریور) نیز به آژانس اطلاع داد که لولههای سانتریفیوژها در دو خط تحقیق و توسعه را مجددا نصب خواهد کرد تا یک زنجیره ١۶۴ تایی سانتریفیوژ IR۴ و یک زنجیره ١۶۴ تایی IR۲m را در خود جای دهد.
کرونل فروتا، مدیرکل موقت آژانس بینالمللی انرژی اتمی پس از انتشار بیانیه آژانش در کنفرانسی خبری گفت: ما گفتوگوهای جدی و گستردهای با مقامات ارشد ایران داشتم و از علیاکبر صالحی و آقای ظریف تشکر ویژه دارم. رابطه ایران با آژانس الان به گونهای است که درباره همه چیز صحبت میکنیم، البته گاهی ما خواستار توضیحات بیشتر هستیم. این ملاقات به موقع بود تا درباره برخی مسایل صحبت کنیم. بیانیه ما به لحاظ فنی انعکاس دهنده روند بود. در عین حال ما نمیتوانیم درباره مسایل فرضی و آنچه تردید داریم اظهار نظر کنیم. کار ما ربط زیادی با چیزی که شما مطرح میکنید ندارد باید اطمینان حاصل کنیم که به موقع متوجه هرگونه فعالیت میشویم.
وی در پاسخ به این سوال که چقدر ایران در آنچه برخی رسانهها و گزارشها مدعی شدهاند جلو رفته است؟ اظهار کرد: نقش آژانس قضاوت کردن نیست. اینکه بخواهید الان در این باره توضیح دهم خارج از فعالیت مشروع آژانس است. نقش آژانس ارائه واقعیتهاست.
مدیرکل موقت آژانس بینالمللی انرژی اتمی همچنین در پاسخ به اینکه "همکاری کامل" یعنی چه وقتی ایران در بهترین و بیشترین سطح همکاری خود قرار دارد؟ گفت: در ایران بیشترین و مهمترین مکانیسم راستی آزمایی در تاریخ را داریم؛ برجام و پادمانها و پروتکل الحاقی. همکاری عملی و کامل یعنی باید پادمانها و الزامات ناشی از آنها به خوبی پیاده شود و برخی جنبههای این توافقها به موقع رسیدگی شود.