چهارشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۸ | Wednesday, 11 December 2019
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
چهارشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۸ | Wednesday, 11 December 2019
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • شهری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • شهری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو/ روایت دست اول دستیار ظریف از ماجرای تبادل زندانی با آمریکا

ویدیو/ روایت دست اول دستیار ظریف از ماجرای تبادل زندانی با آمریکا

ویدیو/ رونمایی ناسا از قدرتمندترین موشک خود

ویدیو/ رونمایی ناسا از قدرتمندترین موشک خود

ویدیو / جزئیاتی تازه از شخصیت ترامپ

ویدیو / جزئیاتی تازه از شخصیت ترامپ

ویدیو/ سردار جعفری: متاسفانه شورای نگهبان، مبانی فکری کاندیدا ها را چندان بررسی نمی کند

ویدیو/ سردار جعفری: متاسفانه شورای نگهبان، مبانی فکری کاندیدا ها را چندان بررسی نمی کند

وریا غفوری: با تلویزیون حرف نمیزنم، دوربین تلویزیون را خاموش کنید

وریا غفوری: با تلویزیون حرف نمیزنم، دوربین تلویزیون را خاموش کنید

ویدیو / ایوانکا و ملانیا: داخل «حریم » ترامپ

ویدیو / ایوانکا و ملانیا: داخل «حریم » ترامپ

کد خبر: ۵۰۷۳۷۱
تاریخ انتشار: ۲۸ : ۱۱ - ۲۴ مهر ۱۳۹۸
سلامت >> پزشکی
پ

چرا قند زیاد برای سلامتی مضر است؟

در سس مارینارا، کره بادام زمینی و بسیاری دیگر از محصولاتی که انتظار نمی رود قند وجود دارد. بسیاری از مردم تمایل دارند برای وعده های غذایی و میان وعده های خود از غذاهای آماده، سریع و فرآوری شده استفاده کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

در سس مارینارا، کره بادام زمینی و بسیاری دیگر از محصولاتی که انتظار نمی رود قند وجود دارد. بسیاری از مردم تمایل دارند برای وعده های غذایی و میان وعده های خود از غذاهای آماده، سریع و فرآوری شده استفاده کنند.

 از آنجایی که این غذاها حاوی قند زیادی هستند بخش زیادی از کالری دریافتی روزانه را به خود اختصاص می دهند. در ایلات متحده آمریکا ۱۷ درصد از کل کالری دریافتی بزرگسالان و ۱۴ درصد از کل کالری دریافتی کودکان از قند اضافی تشکیل شده است . رژیم های غذایی توصیه می کنند که کالری دریافتی از قند اضافی را باید به کمتر از ده درصد در روز محدود کرد. متخصصین بر این باورند که مصرف قند عامل اصلی چاقی و بسیاری از بیماری های مزمن از جمله دیابت نوع دو است. این مقاله ۱۱ دلیل مضر بودن قند اضافی برای سلامتی را مورد بررسی قرار می دهد.

 

۱- قند اضافی سبب افزایش وزن می شود

نرخ چاقی در سراسر جهان رو به افزایش است و قند اضافی، به ویژه قند موجود در نوشیدنی ها یکی از اصلی ترین دلایل آن است.

نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه، آب میوه و چایی شیرین سرشار از فروکتوز هستند. فروکتوز نوعی قند ساده است.

مصرف فروکتوز، گرسنگی و میل به غذا خوردن را بیش از گلوکز افزایش می دهد، گلوکز قند اصلی غذاهای نشاسته ای می باشد.

به علاوه مصرف زیاد فروکتوز سبب مقاومت بدن نسبت به لیپتین می شود؛ لیپتین یک هورمون مهم است که میزان غذای مصرفی را تنظیم و سیگنال های سیری را به مغز ارسال می کند .

به عبارت دیگر نوشیدنی های قندی گرسنگی را کاهش نمی دهند و سبب افزایش دریافت کالری مایع می شوند و همان طور که انتظار می رود افزایش وزن را به همراه دارند.

تحقیقات همواره نشان می دهند، افرادی که نوشیدنی های قندی مانند نوشابه و شربت مصرف می کنند نسبت به دیگران وزن بیشتری دارند.

همچنین مصرف نوشیدنی های قندی، چربی های احشایی را افزایش می دهد؛ چربی شکمی عمیقی که با بیماری هایی همچون دیابت و بیماری های قلبی همراه است.

 

مصرف بیش از حد شکر، به ویژه نوشیدنی های قندی سبب افزایش وزن و تجمع چربی احشایی می شود.

 

۲- افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی

رژیم های غذایی با درصد قند بالا خطر ابتلا به بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی که اصلی ترین علت مرگ و میر در جهان امروز هستند را افزایش می دهند.

شواهد حاکی از این است که رژیم های حاوی درصد قند بالا منجر به چاقی مفرط، التهاب، تری گلیسرید بالا، افزایش قند خون و فشار خون بالا می شوند؛ همه این موارد عوامل موثر در بروز بیماری های قلبی هستند.

علاوه بر این مصرف زیاد قند، به ویژه نوشیدنی های قندی، بیماری آترواسکلروز را سبب می شود؛ بیماری که رسوب چربی و تصلب شراین را به همراه دارد .

مطالعه انجام شده بر روی ۳۰ هزار نفر نشان داد، افرادی که ۲۱-۱۷ درصد از کالری روزانه خود را از قند اضافی دریافت می کردند در مقایسه با افرادی که تنها ۸ درصد از کالری روزانه خود را به قند اضافی اختصاص می دادند، ۳۸ درصد بیشتر در اثر ابتلا به بیماری های قلبی جان خود را از دست دادند.

یک قوطی ۱۶ اونسی (۴۷۳ میلی لیتر) نوشابه حاوی ۵۲ گرم شکر است، که بر اساس یک رژیم غذایی ۲۰۰۰ کالری معادل بیش از ده درصد از کالری مصرفی روزانه می باشد .

این بدان معنا است که مصرف یک نوشیدنی قندی در روز می تواند، بیش از حد توصیه شده، قند اضافی را به رژیم غذایی وارد کند.

 

مصرف بیش از حد قند اضافی بیماری های مزمن از جمله چاقی، فشار خون بالا و تورم را افزایش می دهد. رژیم های غذایی حاوی قند بالا با افزایش مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی ارتباط مستقیم دارد.

 

۳- بروز آکنه
رژیم های حاوی درصد زیاد قند منجر به افزایش ترشح هورمون آندروژن، تولید چربی و التهاب می شوند و با بروز آکنه همراه هستند.
رژیم های حاوی درصد زیاد قند با بروز آکنه همراه هستند.

رژیم های غذایی حاوی کربوهیدرات های تصفیه شده، مانند غذاهای قندی و نوشیدنی ها بروز آکنه را افزایش می دهند.

غذاهایی دارای شاخص گلیسمی بالا، مانند شیرینی های فرآوری شده، در مقایسه با غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین تر، قند خون را سریع تر افزایش می دهند.

غذاهای قندی منجر به افزایش سریع قند خون، ترشح هورمون آندروژن، تولید چربی و التهاب می شوند، همه این موارد از علل بروز آکنه هستند.

مطالعات زیادی نشان می دهند که رژیم های غذایی با گلیسمی پایین با کاهش بروز آکنه همراه هستند این در حالیست که، رژیم های غذایی با گلیسمی بالا منجر به افزایش بروز آکنه می شوند.

بطور مثال مطالعه انجام شده بر روی ۲۳۰۰ نوجوان گزارش داد؛ بروز آکنه در افرادی که اغلب غذاهایی با قند اضافی می خوردند ۳۰ درصد بیش از دیگران بود.

همچنین بسیاری از مطالعات جمعیتی نشان می دهند، در جوامع روستایی که مردم غذاهای سنتی و غیرفرآوری شده مصرف می کنند در مقایسه با مناطق شهری و مناطقی که مردم درآمد بالاتری دارند، آکنه تقریبا وجود ندارد.

 

رژیم های حاوی درصد زیاد قند منجر به افزایش ترشح هورمون آندروژن، تولید چربی و التهاب می شوند و با بروز آکنه همراه هستند.

 

۴- افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع دو

در ۳۰ سال گذشته میزان شیوع دیابت در سراسر جهان بیش از دو برابر افزایش پیدا کرده است.

اگرچه دلایل زیادی در این افزایش موثرند اما رابطه مستقیم و مشخصی بین مصرف بیش از حد شکر و خطر ابتلا به این بیماری وجود دارد.

چاقی مفرط که در اثر مصرف زیاد مواد قندی بروز می کند اصلی ترین عامل افزایش خطر ابتلا به بیماری دیابت محسوب می شود.

علاوه بر این مصرف طولانی مدت قند اضافی سبب مقاومت بدن به انسولین می شود، هورمونی که توسط پانکرانس ترشح می شود و میزان قند خون را تنظیم می کند.

مقاومت به انسولین؛ قند خون و خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد.

مطالعه جمعیتی شامل ۱۷۵ کشور نشان داد، خطر ابتلا به دیابت با دریافت روزانه ۱۵۰ کالری حاصل از قند و یا حدودا یک قوطی نوشابه تا ۱/۱ درصد افزایش پیدا می کند.

همچنین دیگر مطالعات حاکی از این است؛ افرادی که نوشیدنی های قندی از جمله آب میوه مصرف می کنند بیش از دیگران به بیماری دیابت مبتلا می شوند.

 

رژیم غذایی با درصد شکر بالا سبب چاقی مفرط و مقاومت بدن به انسولین می شود که هر دو عامل خطر ابتلا به دیابت نوع دو هستند.

 

۵- افزایش خطر ابتلا به سرطان

خوردن بیش از حد قند خطر ابتلا به برخی سرطان ها را افزایش می دهد.

اول از همه رژیم های حاوی غذاهای قندی زیاد سبب چاقی می شوند و چاقی به طور چشم گیری خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

همچنین این رژیم ها سبب افزایش التهاب و مقاومت به انسولین می شوند که هر دو از علل افزایش سرطان هستند.

مطالعه انجام شده بر روی ۴۳۰ هزار نفر حاکی از آن است که مصرف قند اضافی با افزایش خطر ابتلا به سرطان مری، روده کوچک و پلور ارتباط مستقیم دارد.

یک مطالعه دیگر نشان داد زنانی که بیش از سه روز در هفته شیرینی و نان شیرین مصرف می کنند بیش از ۴۲/۱ برابر زنانی که یک بار در هفته شیرینی می خوردند به سرطان آندومتر مبتلا می شوند.

تحقیقات زیادی پیرامون ارتباط مصرف شکر زیاد و سرطان در حال انجام است، قطعا برای درک این رابطه پیچیده مطالعات بیشتری باید صورت گیرد.

 

شکر زیاد سبب چاقی، مقاومت به انسولین و التهاب می شود که همه این موارد از علل ابتلا به سرطان هستند.

 

۶- افزایش افسردگی
رژیم غذایی که میزان زیادی شکر و غذای فرآوری شده را در خود جای می دهد ابتلا به افسردگی را در زنان و مردان افزایش می دهد.
مصرف زیاد غذاهای فرآوری شده از جمله محصولات قندی مانند کیک و نوشیدنی های قندی با خطر ابتلا به افسردگی ارتباط مستقیم دارد

در حالی که رژیم غذایی سالم تأثیرات مثبتی بر روی خلق و خو دارد، رژیم غذایی حاوی قند زیاد و غذاهای فرآوری شده خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می دهد.

مصرف زیاد غذاهای فرآوری شده از جمله محصولات قندی مانند کیک و نوشیدنی های قندی با خطر ابتلا به افسردگی ارتباط مستقیم دارد.

محققان بر این باورند که نوسانات قند خون، اختلالات عصبی و تورم همگی نشان دهنده مضرات شکر بر روی سلامت روانی هستند.

مطالعه ای که طی ۲۲ سال ۸هزار نفر را مورد ارزیابی قرار داد، نشان می دهد افرادی که روزانه ۶۷ گرم یا بیشتر قند مصرف می کنند، ۲۳ درصد بیش از افرادی که روزانه کمتر از ۴۰ گرم قند را در رژیم غذایی خود جای می دهند به افسردگی مبتلا می شوند.

نتایج مطالعه دیگری که به ارزیابی ۶۹ هزار زن پرداخت حاکی از آن است زنانی که بیشترین مصرف قند اضافی را دارند در مقایسه با دیگران به طور چشم گیری در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند.

 

رژیم غذایی که میزان زیادی شکر و غذای فرآوری شده را در خود جای می دهد ابتلا به افسردگی را در زنان و مردان افزایش می دهد.

 

۷- تسریع روند پیری پوست

چین و چروک نشانه طبیعی پیری است. آنها سرانجام بدون توجه به سلامتی، خود را به نمایش می گذارند.

اما باید گفت انتخاب رژیم غذایی ناسالم و نامناسب می تواند چین و چروک را بیشتر کند و به روند پیری پوست سرعت بخشد.

محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGEs)، ترکیباتی هستند که بر اثر واکنش بین شکر و پروتئین در بدن ایجاد می شوند. گفته می شود این ترکیبات نقش به سزایی در روند پیری پوست دارند.

داشتن یک رژیم حاوی درصد بالا کربوهیدارت تصفیه شده و شکر منجر به تولید AGE ها می شود که پیری زود رس را به همراه دارند (۳۱).

محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGEs) به کلاژن و الاستین آسیب می رسانند؛ این دو، پروتئین هایی هستند که شادابی و جوانی پوست را حفظ می کنند.

با آسیب دیدن کلاژن و الاستین، پوست استحکام خود را از دست می دهد و به مرور زمان لکه هایی در آن ایجاد می شود.

یک مطالعه انجام شده در این زمینه نشان داد؛ پوست صورت زنانی که رژیم غذایی با پروتئین بالا و کربوهیدرات کم را دنبال می کردند نسبت به افرادی که کربوهیدرات زیاد مصرف می کردند، کمتر چین و چروک داشت.

محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف کمتر کربوهیدرات با داشتن پوست جوان و شاداب ارتباط مستقیم دارد .

 

غذا های قندی تولید AGE ها را افزایش می دهند که پیری زود رس و ایجاد چین و چروک را تسریع می بخشند.

 

۸- افزایش پیری سلولی

به ساختارهای انتهایی کروموزوم ها تلومر گفته می شود؛ در واقع تلومر ها مولکول هایی هستند که بخشی یا تمام اطلاعات ژنتیکی را در خود جای می دهند.

می توان گفت تلومرها کلاه های محافظتی هستند که از کروموزوم در برابر فرسودگی و ترکیب شدن با یکدیگر محافظت می کنند.

با افزایش سن تلومرها به طور طبیعی کوچک می شوند که پیری و نقص عملکرد سلولی را به همراه دارد .

اگرچه کوتاه شدن تلومرها جزئی از روند طبیعی افزایش سن است اما متأسفانه انتخاب سبک زندگی ناسالم به این روند سرعت می ببخشد.

مطالعات نشان می دهند مصرف زیاد قند، کوتاه شدن تلومر را افزایش می دهد و در پی آن پیری سلولی نیز افزایش می یابد.

مطالعه انجام شده بر روی ۵۳۰۹ فرد بالغ حاکی از این است که مصرف روزانه نوشیدنی های قندی با کوتاه تر شدن طول تلومر و پیری سلولی زودرس ارتباط مستقیم دارد.

با صرف نظر از دیگر عوامل موثر، مصرف روزانه ۲۰ اونس (۵۹۱ میلی لیتر) نوشیدنی قندی برابر است با ۶/۴ سال پیری (۳۵).

مصرف زیاد شکر باعث کوتاه شدن تلومرها می شود که عامل موثر در افزایش پیری سلولی است.

 

۹- تخلیه انرژی

غذاهایی که قند زیادی دارند به سرعت میزان قند خون و انسولین را افزایش می دهند و در نتیجه سبب افزایش انرژی می شوند.

اما این افزایش انرژی زودگذر است.

مواد غذایی که سرشار از قند و فاقد پروتئین، فیبر و چربی هستند تا حدی انرژی را افزایش می دهند، این افزایش با کاهش ناگهانی قند خون همراه است که به آن افت قند گفته می شود.

نوسانات مداوم قند خون نوسانات زیاد انرژی را به دنبال دارد.

برای جلوگیری از بروز این چرخه تخلیه انرژی بهتر است منابع کربوهیدراتی را انتخاب کنیم که قند اضافی کم و فیبر زیادی دارند.

یکی دیگر از راه های ثابت نگه داشتن میزان قند خون و انرژی، همزمانی مصرف کربوهیدرات های حاوی پروتئین یا چربی با وعده های غذایی است.

به عنوان مثال خوردن یک سیب به همراه کمی بادام بهترین میان وعده است چرا که سطح انرژی را برای طولانی مدت ثابت نگه می دارد.

 

غذاها با درصد بالا قند تأثیر منفی بر روی میزان انرژی دارند؛ باعث افزایش سریع قند خون و در پی آن افت ناگهانی آن می شوند.

 

۱۰- ابتلا به کبد چرب
مصرف زیاد شکر منجر به بیماری کبد چرب می شود، بیماری که در اثر چربی زیاد در کبد ایجاد می شود.

 

مصرف زیاد فروکتوز به صورت مدام با افزایش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب ارتباط مستقیم دارد.

برخلاف گلوکز و دیگر قندها که توسط بیشتر سلول های بدن جذب می شوند، تجزیه فروکتوز تنها در کبد امکان پذیر است.

در کبد فروکتوز یا به انرژی تبدیل می شود و یا به صورت گلیکوژن ذخیره می شود.

با این حال کبد تنها تا حدی می تواند گلیکوژن را ذخیره کند و بعد از آن فروکتوز اضافی به چربی تبدیل می شود.

قند اضافی به صورت فروکتوز کبد را سنگین می کند و بیماری کبد چرب غیر الکی (NAFLD) را سبب می شود ، بیماری که در اثر انباشته شدن زیاد چربی در کبد، بروز می کند .

مطالعه انجام شده بر روی ۵۹۰۰ فرد بالغ نشان می دهد افرادی که روزانه از نوشیدنی های قندی مصرف می کردند ۵۶ درصد بیشتر از افراد دیگر به این بیماری مبتلا شدند.

 

مصرف زیاد شکر منجر به بیماری کبد چرب می شود، بیماری که در اثر چربی زیاد در کبد ایجاد می شود.

 

۱۱- سایر مضرات شکر برای سلامتی

علاوه بر موارد ذکر شده در بالا، قند به روش های مختلف دیگری به بدن آسیب می رساند.

تحقیقات نشان می دهند مصرف زیاد قند می تواند تأثیرات منفی زیر را به همراه داشته باشد:

افزایش خطر ابتلا به بیماری های کلیوی: قند خون بالا به رگ های ظریف کلیه آسیب می رساند و در پی آن خطر ابتلا به بیماری های کلیوی را افزایش می دهد .
تأثیر منفی بر روی سلامت دندان ها: مصرف زیاد قند سبب ایجاد حفره در دندان ها می شود. باکتری های موجود در دهان از قند تغذیه و اسید آزاد می کنند که منجر به پوسیدگی دندان می شود.
افزایش خطر ابتلا به نقرس: نقرس یک نوع بیماری التهابی است که از مهم ترین علائم آن می توان به درد مفاصل اشاره کرد. قند اضافی میزان اسید اوریک خون را افزایش می دهد و اینگونه منجر به افزایش خطر ابتلا به نقرس می شود یا آن را تشدید می کند.
تسریع کاهش شناختی: میزان زیاد قند موجود در رژیم های غذایی سبب اختلال حافظه می شود و با افزایش خطر زوال عقل ارتباط مستقیم دارد.

تحقیقات بر روی تأثیر قند اضافی همچنان ادامه دارد و همواره دانشمندان و محققان به یافته های جدید دست می یابند.

 

مصرف قند زیادی کاهش شناختی را تسریع می بخشد، خطر ابتلا به نقرس را افزایش می دهد، به کلیه ها آسیب می زند و در دندان ها حفره ایجاد می کند.

 

چطور قند دریافتی را کاهش دهیم؟!

قند اضافی تأثیرات منفی زیادی بر روی سلامتی دارد.

اگرچه مصرف کم قند تأثیرات مثبتی بر روی سلامتی دارد اما باید تا جایی که امکان دارد از خوردن قند جلوگیری کرد.

خوشبختانه تمرکز بر روی مصرف غذاهای کامل و فرآوری نشده به طور خودکار میزان قند موجود در رژیم غذایی را کاهش می دهد.

در ادامه به نکاتی می پردازیم که به کاهش دریافت قند اضافی کمک می کنند:

نوشابه، نوشیدنی های انرژی زا، آب میوه و چای شیرین را با آب و نوشیدنی های گازدار بدون قند جایگزین کنید.
قهوه تلخ بنوشید و یا از استویا که یک شیرین کننده طبیعی و بدون کالری است استفاده کنید.
بجای خرید ماست های شیرین و طعم دار، ماست ساده را با توت های تازه یا یخ زده مزه دار کنید.
به جای اسموتی های شیرین شده میوه ها، میوه کامل بخورید.
آجیل، میوه، مغز و شکلات تلخ را جایگزین آبنبات کنید.
به جای استفاده از سس های شیرین مانند خردل و عسل، به سالاد روغن زیتون و سرکه اضافه کنید.
از ماریناد، کره آجیل، سس کچاپ و سس مارینارا که فاقد قند اضافی هستند استفاده کنید.
سعی کنید غلات و گرانولا را در هر وعده غذایی جای دهید.
برای صبحانه یک کاسه جو دوسر ترکیب شده با کره گردو و میوه تازه یا املت با سبزیجات تازه بخورید.
به جای ژله به ساندویچ کره بادام زمینی تیکه موز تازه اضافه کنید.
بجای محصولاتی چون نوتلا، کره های طبیعی آجیل مصرف کنید.
از خوردن نوشیدنی های الکی شیرین شده با نوشابه، آب میوه، عسل، قند یا آگاو خودداری کنید.
با تمرکز بر روی مواد غذایی تازه و کامل به خرید بروید.

بعلاوه یادداشت غذاهای مصرفی در روز روش فوق العاده ای برای آگاهی از میزان قند دریافتی است.

بهترین راه کاهش قند اضافی مصرف غذاهای خانگی سالم و عدم خرید غذاها و نوشابه های حاوی قند اضافی می باشد.

 

تمرکز بر روی وعده های غذایی سالم و محدود کردن مصرف غذاهای حاوی قند اضافی به کاهش میزان قند موجود در رژیم غذایی کمک می کند.

 

پیام نهایی

مصرف قند اضافی تأثیرات منفی بر روی سلامتی دارد.

غذاها و نوشیدنی های قندی؛ اضافه وزن، مشکلات قند خون، افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیگر بیماری ها را به همراه دارند.

به همین دلیل باید از هر فرصتی برای به حداقل رساندن مصرف قند اضافی استفاده کرد. پیروی از یک رژیم غذایی سالم حاوی غذاهای کامل به این موضوع کمک شایانی می کند.

برای کاهش قند اضافی می توانید از موارد ذکر شده کمک بگیرید و در رژیم غذایی خود تغییر ایجاد کنید.

عادت مصرف شکر ناشی از عادات غذایی نادرست است.

 لایف دایت

لینک کوتاه
خبرهای مرتبط

درمان افسردگی با رژیم غذایی مناسب

نوشیدن چای موجب بهبود سلامت مغز می شود

هیچ بیماری مشکوکی بین زائران اربعین نیست

ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
 تصاویر حیرت‌انگیز ناسا از «مریخ»

تصاویر حیرت‌انگیز ناسا از «مریخ»

سیم کارت اعتباری خود را دائمی کنید!

سیم کارت اعتباری خود را دائمی کنید!

 نکات جالبی که درباره مغز نمی‌دانید

نکات جالبی که درباره مغز نمی‌دانید

 گریم جالب طناز طباطبایی در فیلمی که هشت سال توقیف بود

گریم جالب طناز طباطبایی در فیلمی که هشت سال توقیف بود

 قدیمی‌ترین عکس هوایی تهران!

قدیمی‌ترین عکس هوایی تهران!

 ۸ عادت سمی که شما را از شادی محروم می کنند

۸ عادت سمی که شما را از شادی محروم می کنند

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر : سیدنی استرالیا در دود

تصاویر : سیدنی استرالیا در دود

۲/۴
تصاویر : دیدنی‌های امروز سه شنبه ۱۹ آذرماه

تصاویر : دیدنی‌های امروز سه شنبه ۱۹ آذرماه

۳/۴
تصاویر : فوران آتشفشان در نیوزیلند

تصاویر : فوران آتشفشان در نیوزیلند

۴/۴
تصاویر : دیدنی‌های امروز دوشنبه ۱۸ آذرماه

تصاویر : دیدنی‌های امروز دوشنبه ۱۸ آذرماه

ببینید!

تماشا کنید: اظهارات قابل تامل امروز روحانی در مورد ترامپ؛ آیا خبری در راه است؟

ویدیو/ لحظه کتک خوردن هادی مباشری توسط هواداران خشمگین استقلال

ویدیو/ روحانی:اینکه می گویند من گفتم «مخالفین من بی شناسنامه هستند» نادرست است

تماشا کنید: تجمع درد، آه و اعتراض / نگاهی به خاستگاه اعتراضات آبان ۹۸

ویدیو/ شعار هواداران خشمگین استقلال

ویدیو/ فریاد های ظریف در یک نشست بین المللی: چه کسی به مردم ایران گرسنگی می دهد؟

ویدیو/ وزیر نفت: آقایان استیضاح کننده قصد قانع شدن ندارند!

آرشیو
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

تماشا کنید: ریاضت اقتصادی برای مردم، افزایش بودجه برای مصباح یزدی

قیمت خودرو امروز ۹۸/۰۹/۱۹| پژو۲۰۰۸ "۳۸۰ میلیون تومان" / سراتو ۳۳۵ میلیون تومان

قیمت دلار در روز ۱۹ آذر ۹۸

كاهش ٨٥٠ تومانی قيمت دلار طی ۷ساعت گذشته/ شوک بانک مركزی، باز هم دلار را پايين می آورد؟

تغییر روند اعتراضات از طبقات بالا به پایین جامعه زنگ خطری جدی است / طغیان گران آبان ماه از طبقات بسیار ضعیف بودند / ناامیدی و سرخوردگی مردم باید جدی گرفته شود / اگر در دوم خرداد ۷۶ امید می‌رفت شکاف دولت - ملت ترمیم شود، اکنون این اعتقاد رنگ باخته است / این روحیه پرخاشگری که امروز شاهد هستیم در ۷۸ و ۸۸ نبود

زنوزی، مالک تراکتور خطاب به هواداران: به زودی باشگاه را تحویل خودتان می‌دهم/ نمی توانم بپذیریم که میلیاردی برای عشق و علاقه ام به آذربایجان و تراکتور هزینه کنم و تهمت بشنوم

قالیباف: دوستان انقلابی دور هم جمع شوید، شعار بدهید و «مرگ بر آمریکا» بگویید / جوانان ما دلداده نظام هستند

یار غار رحمانی فضلی که خود نماد بحران است، مجدداً ربیس سازمان مدیریت بحران شد

قیمت خودرو، امروز ۹۸/۰۹/۱۶| پراید ۵۴ میلیون تومان شد / پژو پارس ۱۰۴ میلیون تومان

3 صبحانه که به کاهش وزن کمک می کنند

ویدیو/ اشک های بازیگر پیشکسوت در تلویزیون: دوست نداشتم مردم من را با عصا ببینند

درگیری در مجلس بر سر آخرین نطق پروانه سلحشوری/ نماینده جبهه پایداری: به جهنم که ثبت نام نکرده

تصاویر : مراسم ختم خواهر علی اکبر ولایتی

طرح تشکیل استان تهران جنوبی اعلام وصول شد

روایت رحیم پور ازغدی از مشاجره با رئیس جمهور: روحانی گفت ساکت باش و حرف بی ربط نزن؛ گفت دیگر نباید شورا بروم / روحانی یک دیکتاتوری کامل و بدون توضیح و ادب است

عکس های گوشی «گلکسی A51 سامسونگ» فاش شد

اينترنت ADSL در بخشهايی از تهران وصل شد / بازگشت اینترنت در استان هرمزگان، بوشهر و بخش هایی از تبریز، اراک، مشهد، کرمان، کرمانشاه، قم و شیراز / برقراری دسترسی به واتس اپ و اینستاگرام / وزارت‌ ارتباطات وصل‌شدن تدریجی اینترنت را تایید کرد

اینترنت خانگی تهران و کلانشهر‌های کشور برقرار شد / اتصال اینترنت موبایل تا فردا صبح / درصد اتصال اینترنت در کشور به ۷۰ رسید

آخرین وضعیت شیوع موج جدید آنفلوانزا در کشور / 5 استان در صدر شیوع آنفلوانزا

اینترنت ثابت در ۱۰ استان وصل می‌شود

آقای روحانی! رفع فیلتر شبکه های اجتماعی و جریان آزاد اطلاعات پیشکش! همان اینترنت ساده فیلترشده مردم را پس دهید

تکلیف بنزین مشخص شد؛ سهمیه ای ٦٠ ليتر در ماه، ١۵٠٠تومان؛ آزاد، ٣٠٠٠ تومان

استیضاح رئیس جمهور در ۵ محور در مجلس کلید خورد / تقاضای تعدادی از نمایندگان برای استیضاح لاریجانی

قیمت خودرو، امروز ۹۸/۰۹/۱۶| پراید ۵۴ میلیون تومان شد / پژو پارس ۱۰۴ میلیون تومان

تقویم سال ۹۸ به همراه مناسبتها/ دانلود رایگان تقویم سال ۹۸/ لحظه تحویل سال ۹۸

بازخوانی نامه‌نگاری صدام و آیت الله هاشمی‌/ ایران چگونه عربستان را نجات داد؟

علت دو بار پریود شدن در یک ماه چیست؟

مرگ ۷ دختر و پسر جوان در ویلایی در دماوند

آغاز مرحله چهارم واریز سود سهام عدالت از امروز

داغ شدن بدن نشانه چیست؟

ویدئو / سکانسی ماندگار از بازی زنده‌یاد حسین محب اهری در مبصر چهار ساله کلاس

میترا استاد در یکسال، 11 سیم کارت و موبایل نجفی را شکسته بود/ سيم كارتهايی كه تنها ميترا شماره اش را داشت

خواندنی ها
گوشی «گلکسی S10e» سامسونگ نسخه پایدار اندروید 10 با One UI 2 را دریافت کرد

گوشی «گلکسی S10e» سامسونگ نسخه پایدار اندروید 10 با One UI 2 را دریافت کرد

پیاز هم به هدیه ازدواج تبدیل شد!

پیاز هم به هدیه ازدواج تبدیل شد!

خداحافظی با ویندوز 10 موبایل  / پایان پشتیبانی مایکروسافت از سیستم عامل تلفن همراه

خداحافظی با ویندوز 10 موبایل  / پایان پشتیبانی مایکروسافت از سیستم عامل تلفن همراه

چرا برخی از افراد در زمستان مریض نمی شوند؟

چرا برخی از افراد در زمستان مریض نمی شوند؟

آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

خاطرات آیت‌الله هاشمی؛ ۱۹ آذر ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۵: سلطان مراکش تقاضا کرده بود، ولو برای یک جلسه، در کنفرانس سران اسلامی در مراکش شرکت کنم؛ مصحلت ندیدم

نماینده مجلس: حساب استراماچونی به ظن پولشویی مسدود شده است

ماکرون خواستار آزادی اتباع فرانسوی بازداشت‌شده در ایران شد

یادداشت‌های علم، چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۳۴۸ / شاه: نمی‌دانم این مردم کی تربیت خواهند شد

مدارس این شهرها فردا ۲۰ آذر تعطیل هستند

یادداشت‌های اعتمادالسلطنه، شنبه، ۱۹ آذر ۱۲۶۰: شاه از مردن سپهسالار کمال خوشحالی را دارند

مهم ترین رویدادهای امروز دنیای IT و تکنولوژی؛ از پایان ویندوز موبایل تا جدیدترین ویژگی جیمیل

صدور کیفرخواست علیه دونالد ترامپ

برابری دیه مرد و زن در تصادف های غیرفوتی

پناهیان در تقلای رد صلاحیت مطهری

كاهش ٨٥٠ تومانی قيمت دلار طی ۷ساعت گذشته/ شوک بانک مركزی، باز هم دلار را پايين می آورد؟

لاریجانی: افراد اگر هنری دارند عرضه کنند، نه اینکه دیگران را تخریب کنند

مطهری: استیضاح وزیرکشور باید اعلام وصول شود / ناگهان وزیر، جلسه با نمايندگان را ترک کرد که تخلف آشکار است؛ هدف رحمانی فضلی و رییس کمیسیون شوراها دفع‌الوقت است

روحانی: استانداران با سرکشی به خانواده ها و افراد آسیب‌دیده در حادثه آبان ماه، به کمک آنان بشتابند

قیمت خودرو امروز ۹۸/۰۹/۱۹| پژو۲۰۰۸ "۳۸۰ میلیون تومان" / سراتو ۳۳۵ میلیون تومان

آقای عبدی! آیا حاضرید مانند برخی چهره‌های دهه ۶۰، به اشتباهات خود اعتراف کنید؟ / آیا عملکرد جنابعالی در دادستانی کل کشور در دهه ۶۰، درست و قابل دفاع بوده؟

فتح‌الله زاده بعد از دیدار با وزیر ورزش: طی دو سه روز آینده حضور یا عدم حضورم در باشگاه استقلال مشخص خواهد شد / برنامه‌هایم را در اختیار سلطانی فر قرار دادم

جهانگیری: برخورد با فساد و مفسدین به تنهایی کافی نیست / باید در تعاریف مرتبط با فساد به تفاهم دست پیدا کنیم / ادراک جامعه از فساد فراتر از چیزی است که به عنوان فساد وجود دارد

رویترز: روحانی ۲۸ آذر به ژاپن می‌رود

قرعه‌کشی مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۰؛ پرسپولیس در گروه صدرنشینان، کار راحت استقلال و شهرخودرو در صورت صعود

دموکرات‌ها امروز رسما لایحه استیضاح ترامپ را ارائه می‌کنند

شینزو آبه: در سفر روحانی به ژاپن، برای کاهش تنش‌ها میان ایران و آمریکا تلاش خواهیم کرد

ثبت نام مسکن اقدام ملی از ۳۰ آذر در تهران آغاز می‌شود

ترامپ: اف‌بی‌آی تلاش می کرد دولت من را سرنگون کند / گزارش وزارت دادگستری این موضوع را ثابت می کند

مرکز ملی فضای مجازی: خبر «رفع فیلتر تلگرام» صحت ندارد

قیمت دلار در روز ۱۹ آذر ۹۸

عضو جبهه پایداری: به اجماع نرسیم، اصولگرایان از تهران با ۳ فهرست می‌آیند / دائم می‌گویند پایداری عقب‌نشینی کند، خیر تیم قالیباف هم باید انعطاف نشان دهد/ بر سرلیستی قالیباف اجماع نشده

کره جنوبی: کره شمالی احتمالا «سوخت جامد» آزمایش کرده

وزیر اقتصاد: افشا کنندگان فساد از وزارت اقتصاد جایزه می‌گیرند / باید سیستم سوت‌زنی را راه اندازی کنیم؛ هر کس با فساد مواجه شد، سوت بزند

بشار اسد: امثال اردوغان مسلمان نیستند بلکه اسلام‌گرا‌های فرصت‌طلب هستند / تروریسم از طرف اروپا به سوریه صادر و از سوی آمریکا و ترکیه و دیگران حمایت شد

معاون وزیر راه: پیش‌بینی می کنیم قیمت مسکن ثبات داشته باشد

کره شمالی: تصمیم نهایی در مورد مذاکرات خلع سلاح هسته ای با آمریکا تا پایان سال جاری توسط کیم جونگ اون اتخاذ می شود / یاوه گویی ترامپ علیه کیم به خاطر ترس درونی او از پیونگ یانگ است

حسام الدین آشنا: ‌ مجریان سیاست پیشه از "اوج" آغاز می‌کنند تا به مجلس برسند؛ هیچگاه پاسخگو نیستند چرا که همواره میزبانند

طالبان: با آمریکا در همه موارد به توافق رسیده‌ایم

جلیلی: میگویند اگر لازم باشد، مجددا مذاکره خواهیم کرد؛ مگر دفعات قبلی که لازم دیدید، چه فرجامی را به ارمغان آوردید؟/ کار مهم در انتخابات اینست که افکار عمومی را به آنچه حقیقت است، نزدیک کرد

پشت‌پرده‌ مبادله زندانی میان ایران و آمریکا به روایت نیویورکر

امیر قطر در نشست ریاض شرکت نمی کند

آرشیو
وبگردی

چند سرگرمی‌ جالب و ارزان‌ برای اوقات فراغت؛ بعد از یک روز کاری

مراسم بزرگداشت سالگرد درگذشت مولانا در استان قونیه ترکیه+تصاویر

آغاز شمارش معکوس برای مهناز افشار/ بازیگر حاشیه‌ساز به وطن باز می‌گردد؟

فوران کوه آتشفشانی وایت آیلند در نیوزیلند+عکس

عجیب ترین نشست خبری در ایران! +عکس

چند فیلم پیشنهادی برتر تاریخ سینما که باید دید

رونمایی از گریم فاطمه معتمد آریا در «مجبوریم» رضا درمیشیان+ عکس

بازگشت «دورهمی» به تلویزیون از شب یلدا

حسین یاری و دخترش در اکران خداحافظ دختر شیرازی+عکس

معرفی نامزدهای گلدن‌گلوب ۲۰۲۰ / جنیفر لوپز نامزد شد، رابرت دنیرو نشد

  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • شهری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۵۰۷۳۷۱
تاریخ انتشار: ۲۸ : ۱۱ - ۲۴ مهر ۱۳۹۸
سلامت >> پزشکی
پ

چرا قند زیاد برای سلامتی مضر است؟

در سس مارینارا، کره بادام زمینی و بسیاری دیگر از محصولاتی که انتظار نمی رود قند وجود دارد. بسیاری از مردم تمایل دارند برای وعده های غذایی و میان وعده های خود از غذاهای آماده، سریع و فرآوری شده استفاده کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

در سس مارینارا، کره بادام زمینی و بسیاری دیگر از محصولاتی که انتظار نمی رود قند وجود دارد. بسیاری از مردم تمایل دارند برای وعده های غذایی و میان وعده های خود از غذاهای آماده، سریع و فرآوری شده استفاده کنند.

 از آنجایی که این غذاها حاوی قند زیادی هستند بخش زیادی از کالری دریافتی روزانه را به خود اختصاص می دهند. در ایلات متحده آمریکا ۱۷ درصد از کل کالری دریافتی بزرگسالان و ۱۴ درصد از کل کالری دریافتی کودکان از قند اضافی تشکیل شده است . رژیم های غذایی توصیه می کنند که کالری دریافتی از قند اضافی را باید به کمتر از ده درصد در روز محدود کرد. متخصصین بر این باورند که مصرف قند عامل اصلی چاقی و بسیاری از بیماری های مزمن از جمله دیابت نوع دو است. این مقاله ۱۱ دلیل مضر بودن قند اضافی برای سلامتی را مورد بررسی قرار می دهد.

 

۱- قند اضافی سبب افزایش وزن می شود

نرخ چاقی در سراسر جهان رو به افزایش است و قند اضافی، به ویژه قند موجود در نوشیدنی ها یکی از اصلی ترین دلایل آن است.

نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه، آب میوه و چایی شیرین سرشار از فروکتوز هستند. فروکتوز نوعی قند ساده است.

مصرف فروکتوز، گرسنگی و میل به غذا خوردن را بیش از گلوکز افزایش می دهد، گلوکز قند اصلی غذاهای نشاسته ای می باشد.

به علاوه مصرف زیاد فروکتوز سبب مقاومت بدن نسبت به لیپتین می شود؛ لیپتین یک هورمون مهم است که میزان غذای مصرفی را تنظیم و سیگنال های سیری را به مغز ارسال می کند .

به عبارت دیگر نوشیدنی های قندی گرسنگی را کاهش نمی دهند و سبب افزایش دریافت کالری مایع می شوند و همان طور که انتظار می رود افزایش وزن را به همراه دارند.

تحقیقات همواره نشان می دهند، افرادی که نوشیدنی های قندی مانند نوشابه و شربت مصرف می کنند نسبت به دیگران وزن بیشتری دارند.

همچنین مصرف نوشیدنی های قندی، چربی های احشایی را افزایش می دهد؛ چربی شکمی عمیقی که با بیماری هایی همچون دیابت و بیماری های قلبی همراه است.

 

مصرف بیش از حد شکر، به ویژه نوشیدنی های قندی سبب افزایش وزن و تجمع چربی احشایی می شود.

 

۲- افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی

رژیم های غذایی با درصد قند بالا خطر ابتلا به بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی که اصلی ترین علت مرگ و میر در جهان امروز هستند را افزایش می دهند.

شواهد حاکی از این است که رژیم های حاوی درصد قند بالا منجر به چاقی مفرط، التهاب، تری گلیسرید بالا، افزایش قند خون و فشار خون بالا می شوند؛ همه این موارد عوامل موثر در بروز بیماری های قلبی هستند.

علاوه بر این مصرف زیاد قند، به ویژه نوشیدنی های قندی، بیماری آترواسکلروز را سبب می شود؛ بیماری که رسوب چربی و تصلب شراین را به همراه دارد .

مطالعه انجام شده بر روی ۳۰ هزار نفر نشان داد، افرادی که ۲۱-۱۷ درصد از کالری روزانه خود را از قند اضافی دریافت می کردند در مقایسه با افرادی که تنها ۸ درصد از کالری روزانه خود را به قند اضافی اختصاص می دادند، ۳۸ درصد بیشتر در اثر ابتلا به بیماری های قلبی جان خود را از دست دادند.

یک قوطی ۱۶ اونسی (۴۷۳ میلی لیتر) نوشابه حاوی ۵۲ گرم شکر است، که بر اساس یک رژیم غذایی ۲۰۰۰ کالری معادل بیش از ده درصد از کالری مصرفی روزانه می باشد .

این بدان معنا است که مصرف یک نوشیدنی قندی در روز می تواند، بیش از حد توصیه شده، قند اضافی را به رژیم غذایی وارد کند.

 

مصرف بیش از حد قند اضافی بیماری های مزمن از جمله چاقی، فشار خون بالا و تورم را افزایش می دهد. رژیم های غذایی حاوی قند بالا با افزایش مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی ارتباط مستقیم دارد.

 

۳- بروز آکنه
رژیم های حاوی درصد زیاد قند منجر به افزایش ترشح هورمون آندروژن، تولید چربی و التهاب می شوند و با بروز آکنه همراه هستند.
رژیم های حاوی درصد زیاد قند با بروز آکنه همراه هستند.

رژیم های غذایی حاوی کربوهیدرات های تصفیه شده، مانند غذاهای قندی و نوشیدنی ها بروز آکنه را افزایش می دهند.

غذاهایی دارای شاخص گلیسمی بالا، مانند شیرینی های فرآوری شده، در مقایسه با غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین تر، قند خون را سریع تر افزایش می دهند.

غذاهای قندی منجر به افزایش سریع قند خون، ترشح هورمون آندروژن، تولید چربی و التهاب می شوند، همه این موارد از علل بروز آکنه هستند.

مطالعات زیادی نشان می دهند که رژیم های غذایی با گلیسمی پایین با کاهش بروز آکنه همراه هستند این در حالیست که، رژیم های غذایی با گلیسمی بالا منجر به افزایش بروز آکنه می شوند.

بطور مثال مطالعه انجام شده بر روی ۲۳۰۰ نوجوان گزارش داد؛ بروز آکنه در افرادی که اغلب غذاهایی با قند اضافی می خوردند ۳۰ درصد بیش از دیگران بود.

همچنین بسیاری از مطالعات جمعیتی نشان می دهند، در جوامع روستایی که مردم غذاهای سنتی و غیرفرآوری شده مصرف می کنند در مقایسه با مناطق شهری و مناطقی که مردم درآمد بالاتری دارند، آکنه تقریبا وجود ندارد.

 

رژیم های حاوی درصد زیاد قند منجر به افزایش ترشح هورمون آندروژن، تولید چربی و التهاب می شوند و با بروز آکنه همراه هستند.

 

۴- افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع دو

در ۳۰ سال گذشته میزان شیوع دیابت در سراسر جهان بیش از دو برابر افزایش پیدا کرده است.

اگرچه دلایل زیادی در این افزایش موثرند اما رابطه مستقیم و مشخصی بین مصرف بیش از حد شکر و خطر ابتلا به این بیماری وجود دارد.

چاقی مفرط که در اثر مصرف زیاد مواد قندی بروز می کند اصلی ترین عامل افزایش خطر ابتلا به بیماری دیابت محسوب می شود.

علاوه بر این مصرف طولانی مدت قند اضافی سبب مقاومت بدن به انسولین می شود، هورمونی که توسط پانکرانس ترشح می شود و میزان قند خون را تنظیم می کند.

مقاومت به انسولین؛ قند خون و خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد.

مطالعه جمعیتی شامل ۱۷۵ کشور نشان داد، خطر ابتلا به دیابت با دریافت روزانه ۱۵۰ کالری حاصل از قند و یا حدودا یک قوطی نوشابه تا ۱/۱ درصد افزایش پیدا می کند.

همچنین دیگر مطالعات حاکی از این است؛ افرادی که نوشیدنی های قندی از جمله آب میوه مصرف می کنند بیش از دیگران به بیماری دیابت مبتلا می شوند.

 

رژیم غذایی با درصد شکر بالا سبب چاقی مفرط و مقاومت بدن به انسولین می شود که هر دو عامل خطر ابتلا به دیابت نوع دو هستند.

 

۵- افزایش خطر ابتلا به سرطان

خوردن بیش از حد قند خطر ابتلا به برخی سرطان ها را افزایش می دهد.

اول از همه رژیم های حاوی غذاهای قندی زیاد سبب چاقی می شوند و چاقی به طور چشم گیری خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

همچنین این رژیم ها سبب افزایش التهاب و مقاومت به انسولین می شوند که هر دو از علل افزایش سرطان هستند.

مطالعه انجام شده بر روی ۴۳۰ هزار نفر حاکی از آن است که مصرف قند اضافی با افزایش خطر ابتلا به سرطان مری، روده کوچک و پلور ارتباط مستقیم دارد.

یک مطالعه دیگر نشان داد زنانی که بیش از سه روز در هفته شیرینی و نان شیرین مصرف می کنند بیش از ۴۲/۱ برابر زنانی که یک بار در هفته شیرینی می خوردند به سرطان آندومتر مبتلا می شوند.

تحقیقات زیادی پیرامون ارتباط مصرف شکر زیاد و سرطان در حال انجام است، قطعا برای درک این رابطه پیچیده مطالعات بیشتری باید صورت گیرد.

 

شکر زیاد سبب چاقی، مقاومت به انسولین و التهاب می شود که همه این موارد از علل ابتلا به سرطان هستند.

 

۶- افزایش افسردگی
رژیم غذایی که میزان زیادی شکر و غذای فرآوری شده را در خود جای می دهد ابتلا به افسردگی را در زنان و مردان افزایش می دهد.
مصرف زیاد غذاهای فرآوری شده از جمله محصولات قندی مانند کیک و نوشیدنی های قندی با خطر ابتلا به افسردگی ارتباط مستقیم دارد

در حالی که رژیم غذایی سالم تأثیرات مثبتی بر روی خلق و خو دارد، رژیم غذایی حاوی قند زیاد و غذاهای فرآوری شده خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می دهد.

مصرف زیاد غذاهای فرآوری شده از جمله محصولات قندی مانند کیک و نوشیدنی های قندی با خطر ابتلا به افسردگی ارتباط مستقیم دارد.

محققان بر این باورند که نوسانات قند خون، اختلالات عصبی و تورم همگی نشان دهنده مضرات شکر بر روی سلامت روانی هستند.

مطالعه ای که طی ۲۲ سال ۸هزار نفر را مورد ارزیابی قرار داد، نشان می دهد افرادی که روزانه ۶۷ گرم یا بیشتر قند مصرف می کنند، ۲۳ درصد بیش از افرادی که روزانه کمتر از ۴۰ گرم قند را در رژیم غذایی خود جای می دهند به افسردگی مبتلا می شوند.

نتایج مطالعه دیگری که به ارزیابی ۶۹ هزار زن پرداخت حاکی از آن است زنانی که بیشترین مصرف قند اضافی را دارند در مقایسه با دیگران به طور چشم گیری در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند.

 

رژیم غذایی که میزان زیادی شکر و غذای فرآوری شده را در خود جای می دهد ابتلا به افسردگی را در زنان و مردان افزایش می دهد.

 

۷- تسریع روند پیری پوست

چین و چروک نشانه طبیعی پیری است. آنها سرانجام بدون توجه به سلامتی، خود را به نمایش می گذارند.

اما باید گفت انتخاب رژیم غذایی ناسالم و نامناسب می تواند چین و چروک را بیشتر کند و به روند پیری پوست سرعت بخشد.

محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGEs)، ترکیباتی هستند که بر اثر واکنش بین شکر و پروتئین در بدن ایجاد می شوند. گفته می شود این ترکیبات نقش به سزایی در روند پیری پوست دارند.

داشتن یک رژیم حاوی درصد بالا کربوهیدارت تصفیه شده و شکر منجر به تولید AGE ها می شود که پیری زود رس را به همراه دارند (۳۱).

محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGEs) به کلاژن و الاستین آسیب می رسانند؛ این دو، پروتئین هایی هستند که شادابی و جوانی پوست را حفظ می کنند.

با آسیب دیدن کلاژن و الاستین، پوست استحکام خود را از دست می دهد و به مرور زمان لکه هایی در آن ایجاد می شود.

یک مطالعه انجام شده در این زمینه نشان داد؛ پوست صورت زنانی که رژیم غذایی با پروتئین بالا و کربوهیدرات کم را دنبال می کردند نسبت به افرادی که کربوهیدرات زیاد مصرف می کردند، کمتر چین و چروک داشت.

محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف کمتر کربوهیدرات با داشتن پوست جوان و شاداب ارتباط مستقیم دارد .

 

غذا های قندی تولید AGE ها را افزایش می دهند که پیری زود رس و ایجاد چین و چروک را تسریع می بخشند.

 

۸- افزایش پیری سلولی

به ساختارهای انتهایی کروموزوم ها تلومر گفته می شود؛ در واقع تلومر ها مولکول هایی هستند که بخشی یا تمام اطلاعات ژنتیکی را در خود جای می دهند.

می توان گفت تلومرها کلاه های محافظتی هستند که از کروموزوم در برابر فرسودگی و ترکیب شدن با یکدیگر محافظت می کنند.

با افزایش سن تلومرها به طور طبیعی کوچک می شوند که پیری و نقص عملکرد سلولی را به همراه دارد .

اگرچه کوتاه شدن تلومرها جزئی از روند طبیعی افزایش سن است اما متأسفانه انتخاب سبک زندگی ناسالم به این روند سرعت می ببخشد.

مطالعات نشان می دهند مصرف زیاد قند، کوتاه شدن تلومر را افزایش می دهد و در پی آن پیری سلولی نیز افزایش می یابد.

مطالعه انجام شده بر روی ۵۳۰۹ فرد بالغ حاکی از این است که مصرف روزانه نوشیدنی های قندی با کوتاه تر شدن طول تلومر و پیری سلولی زودرس ارتباط مستقیم دارد.

با صرف نظر از دیگر عوامل موثر، مصرف روزانه ۲۰ اونس (۵۹۱ میلی لیتر) نوشیدنی قندی برابر است با ۶/۴ سال پیری (۳۵).

مصرف زیاد شکر باعث کوتاه شدن تلومرها می شود که عامل موثر در افزایش پیری سلولی است.

 

۹- تخلیه انرژی

غذاهایی که قند زیادی دارند به سرعت میزان قند خون و انسولین را افزایش می دهند و در نتیجه سبب افزایش انرژی می شوند.

اما این افزایش انرژی زودگذر است.

مواد غذایی که سرشار از قند و فاقد پروتئین، فیبر و چربی هستند تا حدی انرژی را افزایش می دهند، این افزایش با کاهش ناگهانی قند خون همراه است که به آن افت قند گفته می شود.

نوسانات مداوم قند خون نوسانات زیاد انرژی را به دنبال دارد.

برای جلوگیری از بروز این چرخه تخلیه انرژی بهتر است منابع کربوهیدراتی را انتخاب کنیم که قند اضافی کم و فیبر زیادی دارند.

یکی دیگر از راه های ثابت نگه داشتن میزان قند خون و انرژی، همزمانی مصرف کربوهیدرات های حاوی پروتئین یا چربی با وعده های غذایی است.

به عنوان مثال خوردن یک سیب به همراه کمی بادام بهترین میان وعده است چرا که سطح انرژی را برای طولانی مدت ثابت نگه می دارد.

 

غذاها با درصد بالا قند تأثیر منفی بر روی میزان انرژی دارند؛ باعث افزایش سریع قند خون و در پی آن افت ناگهانی آن می شوند.

 

۱۰- ابتلا به کبد چرب
مصرف زیاد شکر منجر به بیماری کبد چرب می شود، بیماری که در اثر چربی زیاد در کبد ایجاد می شود.

 

مصرف زیاد فروکتوز به صورت مدام با افزایش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب ارتباط مستقیم دارد.

برخلاف گلوکز و دیگر قندها که توسط بیشتر سلول های بدن جذب می شوند، تجزیه فروکتوز تنها در کبد امکان پذیر است.

در کبد فروکتوز یا به انرژی تبدیل می شود و یا به صورت گلیکوژن ذخیره می شود.

با این حال کبد تنها تا حدی می تواند گلیکوژن را ذخیره کند و بعد از آن فروکتوز اضافی به چربی تبدیل می شود.

قند اضافی به صورت فروکتوز کبد را سنگین می کند و بیماری کبد چرب غیر الکی (NAFLD) را سبب می شود ، بیماری که در اثر انباشته شدن زیاد چربی در کبد، بروز می کند .

مطالعه انجام شده بر روی ۵۹۰۰ فرد بالغ نشان می دهد افرادی که روزانه از نوشیدنی های قندی مصرف می کردند ۵۶ درصد بیشتر از افراد دیگر به این بیماری مبتلا شدند.

 

مصرف زیاد شکر منجر به بیماری کبد چرب می شود، بیماری که در اثر چربی زیاد در کبد ایجاد می شود.

 

۱۱- سایر مضرات شکر برای سلامتی

علاوه بر موارد ذکر شده در بالا، قند به روش های مختلف دیگری به بدن آسیب می رساند.

تحقیقات نشان می دهند مصرف زیاد قند می تواند تأثیرات منفی زیر را به همراه داشته باشد:

افزایش خطر ابتلا به بیماری های کلیوی: قند خون بالا به رگ های ظریف کلیه آسیب می رساند و در پی آن خطر ابتلا به بیماری های کلیوی را افزایش می دهد .
تأثیر منفی بر روی سلامت دندان ها: مصرف زیاد قند سبب ایجاد حفره در دندان ها می شود. باکتری های موجود در دهان از قند تغذیه و اسید آزاد می کنند که منجر به پوسیدگی دندان می شود.
افزایش خطر ابتلا به نقرس: نقرس یک نوع بیماری التهابی است که از مهم ترین علائم آن می توان به درد مفاصل اشاره کرد. قند اضافی میزان اسید اوریک خون را افزایش می دهد و اینگونه منجر به افزایش خطر ابتلا به نقرس می شود یا آن را تشدید می کند.
تسریع کاهش شناختی: میزان زیاد قند موجود در رژیم های غذایی سبب اختلال حافظه می شود و با افزایش خطر زوال عقل ارتباط مستقیم دارد.

تحقیقات بر روی تأثیر قند اضافی همچنان ادامه دارد و همواره دانشمندان و محققان به یافته های جدید دست می یابند.

 

مصرف قند زیادی کاهش شناختی را تسریع می بخشد، خطر ابتلا به نقرس را افزایش می دهد، به کلیه ها آسیب می زند و در دندان ها حفره ایجاد می کند.

 

چطور قند دریافتی را کاهش دهیم؟!

قند اضافی تأثیرات منفی زیادی بر روی سلامتی دارد.

اگرچه مصرف کم قند تأثیرات مثبتی بر روی سلامتی دارد اما باید تا جایی که امکان دارد از خوردن قند جلوگیری کرد.

خوشبختانه تمرکز بر روی مصرف غذاهای کامل و فرآوری نشده به طور خودکار میزان قند موجود در رژیم غذایی را کاهش می دهد.

در ادامه به نکاتی می پردازیم که به کاهش دریافت قند اضافی کمک می کنند:

نوشابه، نوشیدنی های انرژی زا، آب میوه و چای شیرین را با آب و نوشیدنی های گازدار بدون قند جایگزین کنید.
قهوه تلخ بنوشید و یا از استویا که یک شیرین کننده طبیعی و بدون کالری است استفاده کنید.
بجای خرید ماست های شیرین و طعم دار، ماست ساده را با توت های تازه یا یخ زده مزه دار کنید.
به جای اسموتی های شیرین شده میوه ها، میوه کامل بخورید.
آجیل، میوه، مغز و شکلات تلخ را جایگزین آبنبات کنید.
به جای استفاده از سس های شیرین مانند خردل و عسل، به سالاد روغن زیتون و سرکه اضافه کنید.
از ماریناد، کره آجیل، سس کچاپ و سس مارینارا که فاقد قند اضافی هستند استفاده کنید.
سعی کنید غلات و گرانولا را در هر وعده غذایی جای دهید.
برای صبحانه یک کاسه جو دوسر ترکیب شده با کره گردو و میوه تازه یا املت با سبزیجات تازه بخورید.
به جای ژله به ساندویچ کره بادام زمینی تیکه موز تازه اضافه کنید.
بجای محصولاتی چون نوتلا، کره های طبیعی آجیل مصرف کنید.
از خوردن نوشیدنی های الکی شیرین شده با نوشابه، آب میوه، عسل، قند یا آگاو خودداری کنید.
با تمرکز بر روی مواد غذایی تازه و کامل به خرید بروید.

بعلاوه یادداشت غذاهای مصرفی در روز روش فوق العاده ای برای آگاهی از میزان قند دریافتی است.

بهترین راه کاهش قند اضافی مصرف غذاهای خانگی سالم و عدم خرید غذاها و نوشابه های حاوی قند اضافی می باشد.

 

تمرکز بر روی وعده های غذایی سالم و محدود کردن مصرف غذاهای حاوی قند اضافی به کاهش میزان قند موجود در رژیم غذایی کمک می کند.

 

پیام نهایی

مصرف قند اضافی تأثیرات منفی بر روی سلامتی دارد.

غذاها و نوشیدنی های قندی؛ اضافه وزن، مشکلات قند خون، افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیگر بیماری ها را به همراه دارند.

به همین دلیل باید از هر فرصتی برای به حداقل رساندن مصرف قند اضافی استفاده کرد. پیروی از یک رژیم غذایی سالم حاوی غذاهای کامل به این موضوع کمک شایانی می کند.

برای کاهش قند اضافی می توانید از موارد ذکر شده کمک بگیرید و در رژیم غذایی خود تغییر ایجاد کنید.

عادت مصرف شکر ناشی از عادات غذایی نادرست است.

 لایف دایت

رازیانه د
رومیس د
خبرهای مرتبط

درمان افسردگی با رژیم غذایی مناسب

نوشیدن چای موجب بهبود سلامت مغز می شود

هیچ بیماری مشکوکی بین زائران اربعین نیست

ارسال به تلگرام
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • شهری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"