شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۹ | Saturday, 16 January 2021
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۹ | Saturday, 16 January 2021
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو /  آخرین دیدار حاج ‌قاسم با سید حسن نصرالله دو روز پیش از شهادت

ویدیو / آخرین دیدار حاج ‌قاسم با سید حسن نصرالله دو روز پیش از شهادت

ویدیو / پرتاب دست حیرت انگیز نادر محمدی، بازيكن پيكان

ویدیو / پرتاب دست حیرت انگیز نادر محمدی، بازيكن پيكان

ویدیو / لحظه آغاز موشک‌باران پایگاه آمریکایی عین الاسد از اتاق عملیات

ویدیو / لحظه آغاز موشک‌باران پایگاه آمریکایی عین الاسد از اتاق عملیات

ویدیو / ربات Bot Handy، زندگی در خانه را آسان‌تر می‌کند

ویدیو / ربات Bot Handy، زندگی در خانه را آسان‌تر می‌کند

ویدیو / ریشه‌کنی فقر در چین با گاو! + زیرنویس فارسی

ویدیو / ریشه‌کنی فقر در چین با گاو! + زیرنویس فارسی

ویدیو / شلیک موشک «نصر» و پرتاب اژدر در روز دوم رزمایش اقتدار دریایی ارتش

ویدیو / شلیک موشک «نصر» و پرتاب اژدر در روز دوم رزمایش اقتدار دریایی ارتش

کد خبر: ۵۰۷۹۲
تعداد نظرات: ۸ نظر
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۱۹ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۰
صفحه نخست >> سیاست
پ

حیثیت اقتصادی دولت بر باد رفت

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی مجلس با اعلام اینکه ذخایر ارزی بانک مرکزی بالای 100 میلیارد دلار است، گفت: منفعت ناشی از افزایش قیمت ارز، سود اندکی در برابر خسارتی است که از این ناحیه به دولت وارد می‌شود، حیثیت دولت رفته است.

غلامرضا مصباحی مقدم در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر، با اشاره به نوسانات بازار ارز و سکه و جلسه ای که مجلس با دولت درباره این موضوع هفته گذشته برگزار کرد، گفت: جلسه مفصلی با حضور وزیر اقتصاد و دارایی و وزیر صنعت ، معدن و تجارت و مدیران عامل بانکهای دولتی و تعداد زیادی از نمایندگان مجلس روز سه شنبه هفته گذشته در محل کمیسیون تلفیق برگزار شد.

وی گفت: البته قرار بود جلسه ای غیر علنی با حضور بهمنی رئیس بانک مرکزی برگزار شود که بهمنی نیامد اما روز بعد جلسه ای با حضور وی در کمیسیون اصل نود برگزار شد.

بانک مرکزی مدیریت ارز را رها کرده است

رئیس کمیسیون ویژه مجلس تصریح کرد: در این دو جلسه به طور مفصل مسائل مربوط به بازار ارز و سکه و تبعات استمرار این وضعیت بررسی شد. بنده در این جلسه به طور مفصل درباره مشکلات ناشی از نوسانات قیمت ارز و طلا صحبت کردم. ایراد من این بود که بانک مرکزی مدیریت بر ارز را رها کرده است.

مصباحی مقدم گفت: قیمت ارز باید "شناور مدیریت شده" می‌شد، اما بدون اینکه مدیریت شود، شناور شد.

بلاتکلیفی فعالان اقتصادی به دلیل نوسان قیمت ارز

وی ادامه داد: در جلسه کمیسیون این اشکال مطرح کردم که آنچه امروز به اقتصاد ما حتما لطمه خواهد زد نوسان قیمت است این نوسانات جلوی تصمیم گیری فعالان اقتصادی را می گیرد و آنها نمی دانند چه کار کنند! نمی دانند چند روز دیگر چه اتفاقی قرار است رخ دهد!

نماینده تهران گفت: کار تولید، واردات و صادرات با این نوسان قیمت ارز متوقف شده است و این آسیب فراوانی به اقتصاد می زند. دولت باید هرچه سریع تر دست به کار شود. باید قیمت متعادلی را مبنا قرار دهد، اگر نرخ 1125 تومان نرخ متعادلی است همان را مبنا قرار دهد و اگر نه، یک نرخ دیگر را مبنا قرار دهد، به هر حال باید کاری کند تا این وضع ادامه نیابد. اینطور نباشد که نوسان قیمت در بازار ارز ادامه پیدا کند و هر روز یک قیمت داشته باشد. دولت باید تکلیف را برای فعالان اقتصادی مشخص کند.

مصباحی مقدم درپاسخ به این سئوال که دولت چه برنامه ای برای کنترل بازار ارز در این جلسه ارائه کرد، گفت: در این جلسه به ما وعده کردند که در حال انجام کارهایی هستند از جمله اینکه برخی خبرها منتشر شد که دولت کارگروه تشکیل داده برای بررسی این مسئله و اقداماتی برای مدیریت بازار ارز انجام خواهد داد.

ذخایر ارزی بانک مرکزی بالای 100 میلیارد دلار است

رئیس کمیسیون ویژه مجلس تصریح کرد: یک نکته قابل توجه این است که خوشبختانه از نظر ذخایر ارزی و طلا نگرانی نداریم. ذخیره ارزی ما در دو بخش صندوق توسعه ملی و ذخایر ارزی بانک مرکزی است که در صندوق توسعه ملی 28 میلیارد دلار و در بخش ذخایر ارزی بانک مرکزی بالای 100 میلیارد دلار است.

وی ادامه داد: بنابراین نگرانی از منابع ارزی وجود ندارد. در ادوار گذشته نیز چنین اتفاقی افتاد که شرایط ذخایر ارزی ما به صفر رسید، اما مدیریت خوب آن دوره باعث شد بحرانی به وجود نیاید و چنین مسائلی را که امروز شاهدیم درآن زمان پدید نیاید.

مصباحی مقدم گفت: ذخیره طلای کشور هم ذخیره سنگینی است که شاید برای دهها سال ذخیره داشته باشیم. اما مدیریتی که دولت باید اعمال کند، ندارد.

نمی دانیم چرا دولت موضوع را رها کرده است

وی گفت: در ماجرای اجرای هدفمندی یارانه ها شاهد مدیریت قوی و کارآمد از سوی دولت بودیم، نمی دانیم که چه اتفاقی افتاده که دولت در اینجا موضوع را رها کرده است.

نماینده تهران در پاسخ به این سئوال که تا چه میزان شایعاتی مبنی بر اینکه دولت تعمدی در نوسان و افزایش قیمت ارز و سکه دارد، درست است، گفت: اگر بنا بود درآمد حاصل از قیمت بالای ارز به بانک مرکزی برسد، این حرف درست بود اما درآمد مابه التفاوت 1125 تومان تا 1800- 1900 تومان به بانک مرکزی نمی رسد، بلکه به جیب دلالان می رسد. پس این حرف درست نیست.

حیثیت دولت در کنترل ارز و سکه رفته است

وی ادامه داد: حتی اگر واسطه ها از ناحیه دولت باشند و این پول دقیقا به جیب دولت برود پاسخ من این است که هیچ مدیر عاقلی منفعت یک درصدی را به خسارت صددرصدی ترجیح نمی دهد. چرا که منفعت ناشی از افزایش قیمت ارز، سود اندکی در برابر خسارتی است که از این ناحیه به دولت وارد می شود. حیثیت دولت رفته است، کدام عاقل چنین معامله ای می  کند؟ درآمد کسب شده از این راه نسبت به درآمد های دولت به میزانی نیست که دردی را دوا کند.

بانک مرکزی انفعالی عمل کرد

مصباحی مقدم گفت: دولت درآمدهای فوق العاده ای از نفت و مالیات دارد آیا عاقلانه است که دولت توسط دلالان وارد معرکه شود؟ البته محتمل است که بانک مرکزی انفعالی عمل کرده باشد یعنی در شرایطی که قیمت بالا برود بگوید چرا دیگران بخورند و ما نخوریم اما همین هم عاقلانه نیست. اگر بانک مرکزی بخواهد مدیریت کند باید به گونه ای مدیریت  کند که این روند مهار شود نه اینکه به آن دامن بزند.

وی خاطرنشان کرد: من مشکل را از ضعف مدیریت می دانم.

مصباحی مقدم در پاسخ به این سئوال که چرا افزایش قیمت را در روزهای تعطیل هم شاهد افزایش قیمت سکه و ارز بوده ایم نیز گفت: علت این است که خرید و فروش در خارج از بازار و خارج از فضای شفاف انجام می گیرد. عده ای به صورت فوری به پول احتیاج دارند و ارز می فروشند و عده ای هم به صورت فوری به ارز نیاز دارند و خریداری می کنند این می شود که این خرید و فروش ها هم روی قیمت تاثیر می گذارد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به این سئوال که مجلس برنامه ای برای پیگیری موضوع و یا گفتگو با نمایندگان دولت خواهد داشت، گفت: دیگر موضوع دست مجلس نیست . مجلس دیگر چه کاری می تواند انجام دهد؟ به نظرم قوی تر از آنچه روز سه شنبه درمجلس انجام گرفت معنا ندارد. مگر اینکه مجلس دست به استیضاح وزیری بزند که نقشی در مدیریت بانک مرکزی ندارد.

شخص رئیس جمهور باید به میدان بیاید

وی ادامه داد: معتقدم از این پس باید تمام مطالبات مردم و مسئولان از دولت و شخص رئیس جمهور باشد که به میدان بیایند و نگذارند اتفاق بدی که می افتد استمرار پیدا کند.

مصباحی مقدم گفت: دولت باید قوی وارد شود و حتما از عهده اش برمی آید. شبیه این اتفاق در سال 74 رخ داد که قیمت دلار ناگهانی افزایش یافت. اما مدیریت کردند و مشکل حل شد. متاسفانه مسئولان ارزی ما طی یکی دو سال اخیر پله پله از نظر مدیریتی پایین آمده اند به عبارت دیگر کار را به اهلش نسپردند.

کار به اهلش سپرده نشده است

نماینده تهران گفت: من در آغاز جلسه روز سه شنبه این آیه قرآن را قرائت کردم که "خداوند امر کرده امانت را به اهلش بسپارید" مشکل این است که اینها کار را به اهلش نسپرده اند و مدیریت بانک مرکزی به گونه ای بوده است که مدیریت ارز را افت داده است.
لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
 تصاویر حیرت‌انگیز ناسا از «مریخ»

تصاویر حیرت‌انگیز ناسا از «مریخ»

برندگان جوایز میلیاردی همراه اول معرفی شدند!

برندگان جوایز میلیاردی همراه اول معرفی شدند!

 نکات جالبی که درباره مغز نمی‌دانید

نکات جالبی که درباره مغز نمی‌دانید

 گریم جالب طناز طباطبایی در فیلمی که هشت سال توقیف بود

گریم جالب طناز طباطبایی در فیلمی که هشت سال توقیف بود

 قدیمی‌ترین عکس هوایی تهران!

قدیمی‌ترین عکس هوایی تهران!

 ۸ عادت سمی که شما را از شادی محروم می کنند

۸ عادت سمی که شما را از شادی محروم می کنند

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱۸
دانشجو خارج از کشور
|
UNITED STATES
|
۲۱:۳۶ - ۱۳۹۰/۱۱/۰۳
0
37
پاسخ
یادتون میآد اون گروه اساتید اقتصاد که به احمدی نژاد انتقاد کردند؟
عاقبتشون چی شد؟ وای برما که قدر فرصت ها رو نمیدونیم
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۰:۰۲ - ۱۳۹۰/۱۱/۰۴
0
5
پاسخ
رشته دلهای بهم پیوسته ، چه شد که اینگونه به دوری گرایید؟ برادر شما ( مجلسی ها) هم در بروز این اتفاق به همان اندازه مقصر هستند .
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۱:۰۱ - ۱۳۹۰/۱۱/۰۴
0
7
پاسخ
غيرقابل انتشارو داشته باش
شب تاب
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۱:۲۳ - ۱۳۹۰/۱۱/۰۴
4
4
پاسخ
ای اشکها ز دیده فرو ریزید !
چرا تمام مشکلات رو گردن دولت می اندازید ؟ یعنی شما وظیفه نظارتی تون رو درست انجام دادید؟
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۱:۳۸ - ۱۳۹۰/۱۱/۰۴
0
7
پاسخ
طعم جوانی مان از یاد رفت !
ناشناس
|
UNITED STATES
|
۰۳:۴۹ - ۱۳۹۰/۱۱/۰۴
0
3
پاسخ
ببخشید ؟!
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۷:۵۰ - ۱۳۹۰/۱۱/۰۴
0
9
پاسخ
عجب ، حالا که معلوم شده چی شده ، دارید کنار می کشید ؟ 4 سال در مجلس بودید . دم انتخابات ...؟
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۰/۱۱/۰۴
0
3
پاسخ
باید مسئولین چاره اندیشی کنند ، فرافکنی برای چیست ؟
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: افزایش چشمگیر قوهای مهاجر در مازندران

تصاویر: افزایش چشمگیر قوهای مهاجر در مازندران

۲/۴
تصاویر: آتش سوزی جنگل شهرستان نکا در مازندران

تصاویر: آتش سوزی جنگل شهرستان نکا در مازندران

۳/۴
تصاویر: دیدار تیم‌های فوتسال بانوان هیات فوتبال خراسان رضوی و کیمیا اسفراین

تصاویر: دیدار تیم‌های فوتسال بانوان هیات فوتبال خراسان رضوی و کیمیا اسفراین

۴/۴
تصاویر:‌ مرحله نخست رزمایش پیامبر اعظم (۱۵)

تصاویر:‌ مرحله نخست رزمایش پیامبر اعظم (۱۵)

ببینید!

ویدیو / چین؛ ربات نمونه‌گیر برای تست کرونا هم رسید

ویدیو / تاثیر کرونا بر بحران تغییرات اقلیمی + زیرنویس فارسی

ویدیو / هشدار حریرچی به مردم: تالارهای عروسی هم اگر باز شد مسئولیت کشته شدن فامیل‌هایتان را به عهده نگیرید

ویدیو / پروژه تاکسی‌ هوایی توسط "جنرال موتورز" رونمایی شد

ویدیو / فروش اجباری کالا به روغن موتور هم سرایت کرد!

ویدیو / وزیر بهداشت: اگر فاز چهارم کرونا در کشور آغاز شود با چالش های عظیمی روبرو خواهیم شد

تماشا کنید: ریاضت برای مردم، پول برای صداوسیما! / مصوبه کمیسیون تلفیق درباره سپردن مدیریت فضای مجازی به صداوسیما و اختصاص بودجه بیشتر به آن چه پیامدهایی دارد؟

آرشیو
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

۳ برنامه احتمالی بایدن درمورد ایران

واتس‌اپ عقب‌نشینی کرد

تصاویری از مزرعه بیت‌کوین در قم

در اداره سوم ارتش اسرائیل مشهور به دایره ایران چه می گذرد؟

محسن رضایی: شرایط امروز مثل سال ۵۶ است / سوءظن در بین نیرو‌های انقلاب زیاد شده / دوران خودسانسوری ما هم باید پایان پیدا کند/ ۱۰ سال آینده یکی از دهه‌های طوفانی انقلاب خواهد بود

اشاره محسن هاشمی به حوادث ۸۸، حصر، محدودیت خاتمی، ردصلاحیت هاشمی، برجام و تصویب نشدن FATF: انتخابات ۱۴۰۰ برای آینده ایران مهم است؛ چه بی رونق برگزار شود و اصولگرایان پیروز شوند، چه پررونق یا دوقطبی باشد و تحول خواهان و اصلاح طلبان پیروز شوند

محسن رضایی: بیانیه گام دوم را خدا به رهبر انقلاب الهام کرد

رونمایی سپاه از نسل جدید موشک‌های بالستیک ایران / سردار حاجی زاده: تولد قدرت جدیدی در سپاه با قابلیت موشکی، پهپادی و هوش مصنوعی

زنی که همراه قاضی منصوری بوده، کیست؟

مدیرعامل فرودگاه آبادان بازداشت شد

یک کارشناس: سونامی بیت کوین در راه است

قیمت گوشی های سامسونگ امروز 22 دی

۳ برنامه احتمالی بایدن درمورد ایران

دو سناریو درمورد ایران، در روزهای پایانی ترامپ

قیمت دلار، امروز ۲۳ دی ۹۹

ویدیو / نیلوفر مولایی مجری صداوسیما به شبکه ایران اینترنشنال پیوست

ویدیو/ کتک زدن یک زن افغانستانی توسط مامور نیروی انتظامی

خداحافظی تلفن‌های هوشمند قدیمی با واتس اپ از ۱۲ دی ماه

کیهان خطاب به صداوسیما: حالا که محسن تنابنده از «پایتخت» انصراف داده، فرصت خوبی است که برای همیشه کنارش بگذارید

سحنگوی قوه قضاییه: شیرین نجفی دستگیر شده است

۶ پیام فرستاده نخست وزیر عراق برای ایران

چرا ترامپ همچنان ممکن است در آخرین لحظات ریاست جمهوری اش، جنگی با ایران به راه اندازد؟

ویدیو / خودکشی دختر نوجوان از‌ بالای پل زیرگذر گچساران (کهگیلویه و بویراحمد)

وزیر خارجه کره جنوبی: توقیف نفتکش ما به خاطر توقیف دارایی‌های ایران در کره جنوبی؟ اولویت اول ما بررسی واقعیت‌ها و اطمینان از امنیت خدمه کشتی است

بازار خودرو سکته کرد / پژو ۲۰۶ تا ۵۲ میلیون، سمند ۱۴ میلیون، پژو ۴۰۵ تا ۱۵ میلیون و تیبا ۲۶ میلیون ارزان شد / پراید ۹۰ میلیونی هم خریدار ندارد

جو بایدن پیروز انتخابات معرفی شد / فاکس نیوز، آسوشیتدپرس، سی ان ان و ان بی سی این خبر را اعلام کرده اند / بیانیه ترامپ: نتیجه انتخابات هنوز قطعی نشده / پیشنهاد داماد ترامپ به او برای پذیرش شکست

استفتاء مهم ایت الله سیستانی در باره مراسم عزاداری امام حسین (ع)

ترامپ: ایران اگر کرم بریزد بلایی سرش می آوریم که تا حالا سابقه نداشته!

دانش‌آموز ممتاز تهرانی بعد از کنکور خودکشی کرد

جدول غیررسمی افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری / افزایش ۳۰ تا ۷۰ درصدی حقوق ها

مدیرعامل سایپا: خیال همه را از پراید راحت کردیم

تراژدی غرق شدن خانواده ۵ نفره ایرانی در راه پناهنده شدن به انگلیس / کانال مانش کجاست و چرا مهاجران آنجا را برای رسیدن به انگلیس انتخاب می‌کنند؟ / آمارهایی از مهاجرت ایرانیان به خارج از کشور

خواندنی ها
گوشی‌های «اکسپریا ۱» و «اکسپریا ۵» به روزرسانی شدند

گوشی‌های «اکسپریا ۱» و «اکسپریا ۵» به روزرسانی شدند

خوراکی‌هایی که شما را به سمت مرگ می‌کشانند

خوراکی‌هایی که شما را به سمت مرگ می‌کشانند

شایعه توقف تولید تلفن‌های هوشمند ال جی حقیقت دارد؟

شایعه توقف تولید تلفن‌های هوشمند ال جی حقیقت دارد؟

اشتباهاتی که باعث افزایش وزنتان می‌شوند

اشتباهاتی که باعث افزایش وزنتان می‌شوند

آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

سفر سیداحمد خاتمی به کیش

سخنگوی هیات رییسه: مجلس مصوبه‌ای در مورد حذف غربالگری زنان باردار نداشته

آتش‌سوزی جنگل اشکته‌چال رامسر مهار شد

سخنگوی ستاد کرونا: ۳۰ هزار نفر به جزیره قشم سفر کردند که می‌تواند عامل شیوع کرونا شود

حدود ۱.۵ تن موادمخدر در سیستان و بلوچستان کشف شد

هشدار مقامات آمریکایی در مورد گسترش سریع کرونای انگلیسی

بهترین مواد غذایی که مانند مسکن عمل می‌کنند

غذاهایی که خواب شما را دچار اختلال می‌کند

ارتباط ترک سیگار و افزایش وزن

سفر سیداحمد خاتمی به کیش

سخنگوی هیات رییسه: مجلس مصوبه‌ای در مورد حذف غربالگری زنان باردار نداشته

آموزش و پرورش: در شهرهای آبی و زرد، آموزش دروس عملی هنرستانیها از ابتدای بهمن حضوری خواهد بود

قیمت دلار و یورو در بازار آزاد، امروز ۲۷ دی ۹۹

قیمت طلا و سکه، امروز ۲۷ دی ۹۹ / سکه ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد

وضعیت آب و هوا، امروز ۲۷ دی ۹۹ / بارش برف و باران در ۱۴ استان تا چهارشنبه

عملیات راهبردی موشک‌های بالستیک دوربرد ضدناو‌های متخاصم؛ انهدام اهداف از فاصله ۱۸۰۰ کیلومتری / مرحله نهایی رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۵ سپاه انجام شد

احتمال تصویب یارانه حداقل ۱۰۰ هزار تومانی برای سال آینده

مهدی تاج در سی‌سی‌یو بستری شد

سخنگوی وزارت بهداشت: شناسایی ویروس جهش یافته کرونا آسان نیست / تاکنون ۵ فرد مبتلا به ویروس جهش یافته شناسایی شده اند؛ همه آن‌ها در تهران بودند

وضعیت جاده‌ها و راه‌ها، امروز ۲۷ دی ۹۹ / تردد روان در جاده‌های شمال

کابل: ۸۵۰ هزار مهاجر افغان در سال ۲۰۲۰ از ایران به کشورشان بازگشتند اما بیشتر آنها دوباره به ایران کوچ کردند

رضا نصری، حقوقدان بین‌الملل: در برجام «عضو» نداریم، «مشارکت‌کننده» داریم؛ شرط «مشارکت‌کننده» بودن هم انجام تعهدات است / اگر دولت بایدن می‌خواهد «مشارکت‌کننده» در برجام باشد، باید از همین فرمول پیروی کند؛ در این صورت، بعید است سایر اعضای برجام بتواند یا بخواهد از بازگشت آن ممانعت کنند

فریدون عباسی: سقف فروش نفت در بودجه سال آینده روی ۱.۵میلیون بشکه بسته شد

خسارت به حدود ۸۰ واحد روستایی در زلزله ۵.۵ ریشتری بندرلنگه و قشم / استاندار هرمزگان: آب ۱۰ روستای دژگان وارد مدار شد

معاون سازمان هواپیمایی: نگران کاهش پروازهای عبوری قطر پس از توافق این کشور با عربستان نیستیم/ آسمان ایران به‌صرفه‌ترین مسیر است

دادستان آمریکا: برحی افسران اجرای قانون در یورش به ساختمان کنگره شرکت داشتند

واعظی: مسایل هسته‌ای پیچیده‌تر از آن است که هر فردی هرچه به ذهنش بیاید را بگوید/ مدیریت فضای مجازی چه ربطی به صدا و سیما دارد؟

پنتاگون مجوز استقرار ۲۵ هزار نیروی گارد ملی در واشنگتن را صادر کرد

هیل: ترامپ روز مراسم تحلیف بایدن واشنگتن را ترک می‌کند

پلوسی: طرح محاکمه ترامپ را به مجلس سنا می‌فرستیم

اضافه شدن چند فرد و شرکت ایرانی به لیست تحریم‌های آمریکا؛ از فولاد مبارکه اصفهان و خطوط کشتیرانی تا خطوط دریایی پیام سفیران دریا

مترو به "زعفرانیه" و "پاسداران" می رسد / مدیر عامل متروی تهران: به دلیل منابع نقدینگی خیلی محدود زمان زیادی لازم داریم

پومپئو: سازمان صنایع دریایی و هوا و فضای ایران به لیست تحریم ها اضافه شد

رسوایی لغو کمک هزینه به هزاران خانوار؛ دولت هلند سقوط کرد

ظریف: کره زمین بدون رژیم ترامپ جای بهتری خواهد بود

دستور جدید ترامپ؛ سنتکام از این پس اسرائیل را هم پوشش می دهد

رویترز: آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه صنایع فلزات و تسلیحات متعارف ایران وضع می‌کند

مصوبه مجلس: افزایش پلکانی قبوض حامل های انرژی برای مشترکان پرمصرف

اتحادیه اروپا، وزیر خارجه سوریه را در فهرست تحریم‌های خود قرار داد

آرشیو
وبگردی

طارمی قاتل شد!

قتل مادر به خاطر ازدواج مجدد / 2 پسر خراسانی جنازه را هم سوزاندند

جسد 2 دانشجوی یزدی در تفت پیدا شد / شکسته شدن یخ فاجعه را رقم زد

واتساپ محتوای چت‌های خصوصی ما را می‌بیند؟

تجاوز به دختر تهرانی توسط دوست پسر مادر مطلقه اش! / منصور زن هم داشت

پسر کوچولوی سحر قریشی + عکس

پویان مختاری 60 میلیارد تومان در ماه / بدبختی دنیا جهانبخت!

عروس مشهدی در تالار چشم انتظار داماد ماند / سرنوشت این دختر اشکتان را در می آورد

زنم را با 2 مرد دیدم و او را کشتم / کرونا زندانی ام کرد + گفتگو با قاتل حیثیتی

راز ازدواج اول ریحانه پارسا و ارتباط پنهانی او با مهدی کوشکی

مرگ تلخ پدر و دختر روانی اش/ دختر به پدر حمله کرد اما به دست او کشته شد

درخواست مردی که زن صیغه ای و دختر او را کشت/ 7سال است نه دیه می گیرید نه قصاص می کنید!

  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۵۰۷۹۲
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۱۹ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۰
صفحه نخست >> سیاست
پ

حیثیت اقتصادی دولت بر باد رفت

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی مجلس با اعلام اینکه ذخایر ارزی بانک مرکزی بالای 100 میلیارد دلار است، گفت: منفعت ناشی از افزایش قیمت ارز، سود اندکی در برابر خسارتی است که از این ناحیه به دولت وارد می‌شود، حیثیت دولت رفته است.

غلامرضا مصباحی مقدم در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر، با اشاره به نوسانات بازار ارز و سکه و جلسه ای که مجلس با دولت درباره این موضوع هفته گذشته برگزار کرد، گفت: جلسه مفصلی با حضور وزیر اقتصاد و دارایی و وزیر صنعت ، معدن و تجارت و مدیران عامل بانکهای دولتی و تعداد زیادی از نمایندگان مجلس روز سه شنبه هفته گذشته در محل کمیسیون تلفیق برگزار شد.

وی گفت: البته قرار بود جلسه ای غیر علنی با حضور بهمنی رئیس بانک مرکزی برگزار شود که بهمنی نیامد اما روز بعد جلسه ای با حضور وی در کمیسیون اصل نود برگزار شد.

بانک مرکزی مدیریت ارز را رها کرده است

رئیس کمیسیون ویژه مجلس تصریح کرد: در این دو جلسه به طور مفصل مسائل مربوط به بازار ارز و سکه و تبعات استمرار این وضعیت بررسی شد. بنده در این جلسه به طور مفصل درباره مشکلات ناشی از نوسانات قیمت ارز و طلا صحبت کردم. ایراد من این بود که بانک مرکزی مدیریت بر ارز را رها کرده است.

مصباحی مقدم گفت: قیمت ارز باید "شناور مدیریت شده" می‌شد، اما بدون اینکه مدیریت شود، شناور شد.

بلاتکلیفی فعالان اقتصادی به دلیل نوسان قیمت ارز

وی ادامه داد: در جلسه کمیسیون این اشکال مطرح کردم که آنچه امروز به اقتصاد ما حتما لطمه خواهد زد نوسان قیمت است این نوسانات جلوی تصمیم گیری فعالان اقتصادی را می گیرد و آنها نمی دانند چه کار کنند! نمی دانند چند روز دیگر چه اتفاقی قرار است رخ دهد!

نماینده تهران گفت: کار تولید، واردات و صادرات با این نوسان قیمت ارز متوقف شده است و این آسیب فراوانی به اقتصاد می زند. دولت باید هرچه سریع تر دست به کار شود. باید قیمت متعادلی را مبنا قرار دهد، اگر نرخ 1125 تومان نرخ متعادلی است همان را مبنا قرار دهد و اگر نه، یک نرخ دیگر را مبنا قرار دهد، به هر حال باید کاری کند تا این وضع ادامه نیابد. اینطور نباشد که نوسان قیمت در بازار ارز ادامه پیدا کند و هر روز یک قیمت داشته باشد. دولت باید تکلیف را برای فعالان اقتصادی مشخص کند.

مصباحی مقدم درپاسخ به این سئوال که دولت چه برنامه ای برای کنترل بازار ارز در این جلسه ارائه کرد، گفت: در این جلسه به ما وعده کردند که در حال انجام کارهایی هستند از جمله اینکه برخی خبرها منتشر شد که دولت کارگروه تشکیل داده برای بررسی این مسئله و اقداماتی برای مدیریت بازار ارز انجام خواهد داد.

ذخایر ارزی بانک مرکزی بالای 100 میلیارد دلار است

رئیس کمیسیون ویژه مجلس تصریح کرد: یک نکته قابل توجه این است که خوشبختانه از نظر ذخایر ارزی و طلا نگرانی نداریم. ذخیره ارزی ما در دو بخش صندوق توسعه ملی و ذخایر ارزی بانک مرکزی است که در صندوق توسعه ملی 28 میلیارد دلار و در بخش ذخایر ارزی بانک مرکزی بالای 100 میلیارد دلار است.

وی ادامه داد: بنابراین نگرانی از منابع ارزی وجود ندارد. در ادوار گذشته نیز چنین اتفاقی افتاد که شرایط ذخایر ارزی ما به صفر رسید، اما مدیریت خوب آن دوره باعث شد بحرانی به وجود نیاید و چنین مسائلی را که امروز شاهدیم درآن زمان پدید نیاید.

مصباحی مقدم گفت: ذخیره طلای کشور هم ذخیره سنگینی است که شاید برای دهها سال ذخیره داشته باشیم. اما مدیریتی که دولت باید اعمال کند، ندارد.

نمی دانیم چرا دولت موضوع را رها کرده است

وی گفت: در ماجرای اجرای هدفمندی یارانه ها شاهد مدیریت قوی و کارآمد از سوی دولت بودیم، نمی دانیم که چه اتفاقی افتاده که دولت در اینجا موضوع را رها کرده است.

نماینده تهران در پاسخ به این سئوال که تا چه میزان شایعاتی مبنی بر اینکه دولت تعمدی در نوسان و افزایش قیمت ارز و سکه دارد، درست است، گفت: اگر بنا بود درآمد حاصل از قیمت بالای ارز به بانک مرکزی برسد، این حرف درست بود اما درآمد مابه التفاوت 1125 تومان تا 1800- 1900 تومان به بانک مرکزی نمی رسد، بلکه به جیب دلالان می رسد. پس این حرف درست نیست.

حیثیت دولت در کنترل ارز و سکه رفته است

وی ادامه داد: حتی اگر واسطه ها از ناحیه دولت باشند و این پول دقیقا به جیب دولت برود پاسخ من این است که هیچ مدیر عاقلی منفعت یک درصدی را به خسارت صددرصدی ترجیح نمی دهد. چرا که منفعت ناشی از افزایش قیمت ارز، سود اندکی در برابر خسارتی است که از این ناحیه به دولت وارد می شود. حیثیت دولت رفته است، کدام عاقل چنین معامله ای می  کند؟ درآمد کسب شده از این راه نسبت به درآمد های دولت به میزانی نیست که دردی را دوا کند.

بانک مرکزی انفعالی عمل کرد

مصباحی مقدم گفت: دولت درآمدهای فوق العاده ای از نفت و مالیات دارد آیا عاقلانه است که دولت توسط دلالان وارد معرکه شود؟ البته محتمل است که بانک مرکزی انفعالی عمل کرده باشد یعنی در شرایطی که قیمت بالا برود بگوید چرا دیگران بخورند و ما نخوریم اما همین هم عاقلانه نیست. اگر بانک مرکزی بخواهد مدیریت کند باید به گونه ای مدیریت  کند که این روند مهار شود نه اینکه به آن دامن بزند.

وی خاطرنشان کرد: من مشکل را از ضعف مدیریت می دانم.

مصباحی مقدم در پاسخ به این سئوال که چرا افزایش قیمت را در روزهای تعطیل هم شاهد افزایش قیمت سکه و ارز بوده ایم نیز گفت: علت این است که خرید و فروش در خارج از بازار و خارج از فضای شفاف انجام می گیرد. عده ای به صورت فوری به پول احتیاج دارند و ارز می فروشند و عده ای هم به صورت فوری به ارز نیاز دارند و خریداری می کنند این می شود که این خرید و فروش ها هم روی قیمت تاثیر می گذارد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به این سئوال که مجلس برنامه ای برای پیگیری موضوع و یا گفتگو با نمایندگان دولت خواهد داشت، گفت: دیگر موضوع دست مجلس نیست . مجلس دیگر چه کاری می تواند انجام دهد؟ به نظرم قوی تر از آنچه روز سه شنبه درمجلس انجام گرفت معنا ندارد. مگر اینکه مجلس دست به استیضاح وزیری بزند که نقشی در مدیریت بانک مرکزی ندارد.

شخص رئیس جمهور باید به میدان بیاید

وی ادامه داد: معتقدم از این پس باید تمام مطالبات مردم و مسئولان از دولت و شخص رئیس جمهور باشد که به میدان بیایند و نگذارند اتفاق بدی که می افتد استمرار پیدا کند.

مصباحی مقدم گفت: دولت باید قوی وارد شود و حتما از عهده اش برمی آید. شبیه این اتفاق در سال 74 رخ داد که قیمت دلار ناگهانی افزایش یافت. اما مدیریت کردند و مشکل حل شد. متاسفانه مسئولان ارزی ما طی یکی دو سال اخیر پله پله از نظر مدیریتی پایین آمده اند به عبارت دیگر کار را به اهلش نسپردند.

کار به اهلش سپرده نشده است

نماینده تهران گفت: من در آغاز جلسه روز سه شنبه این آیه قرآن را قرائت کردم که "خداوند امر کرده امانت را به اهلش بسپارید" مشکل این است که اینها کار را به اهلش نسپرده اند و مدیریت بانک مرکزی به گونه ای بوده است که مدیریت ارز را افت داده است.
قران
ارسال به تلگرام
قران
قران
قران
قران
قران
قران
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"