arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۰۹۴۱۹
تاریخ انتشار: ۴۷ : ۲۰ - ۰۵ آبان ۱۳۹۸

از شایعه تا واقعیت: کم خوابی خطر مرگ دارد؟!

سالهاست که پژوهش های متعددی بر خواب کافی تاکید دارند و غده زیادی می گویند هر فرد بالغ باید حداقل هشت ساعت در شبانه روز بخوابد اما آیا نخوابیدن عوارضی مثل خطر مرگ دارد؟
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سالهاست که پژوهش های متعددی بر خواب کافی تاکید دارند و غده زیادی می گویند هر فرد بالغ باید حداقل هشت ساعت در شبانه روز بخوابد اما آیا نخوابیدن عوارضی مثل خطر مرگ دارد؟

به گزارش سرویس خواندنی های انتخاب، اگرچه همه ما دوست داریم بیشتر بخوابیم و استراحت کنیم، اما باز هم به دلایلی مثل مشغله بالا، استرس، کمبود وقت، شرایط زندگی و ... مجبور می شویم کمتر از 7 الی هشت ساعت بخوابیم.

طی سالهای اخیر، بارها با مقالاتی مواجه شده ایم که تاکید دارند بهتر است مدت زمان خواب خود را افزایش دهیم تا با خطرات جدی کم خوابی برای سلامتی مبارزه کنیم. اما آیا کم خوابی واقعا تا این حد خطرناک است؟ طبیعیست که کم خوابی عوارضی ثابت شده دارد. برای مثال:

_باعث پرخوری می شود

_روی خلقیات افراد تاثیر منفی می گذارد

_به سلولهای عصبی فشار وارد می کند

_منجر به سر درد می شود

_تمرکز افراد را به هم می زند

و بسیاری از علائم دیگر. اما در کنار این علائم ساده، برخی پژوهشگران می گویند کمبود خواب منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی ، دیابت و حتی مرگ زودرس می شود. اما به نظر می رسد با وجود همه خطرات کم خوابی، این موضوع واقعا منجر به خطر مرگ نمی شود.

محققان سوئدی این ایده را به چالش کشیده اند. آنها دریافتند درست است که افرادی که هر شب پنج ساعت یا کمتر می خوابند ، پیش از افرادی که مرتباً شش یا هفت ساعت می خوابند به مشکلات قلبی دچار می شوند. اما اگر این افراد دو روز آخر هفته(پنجشنبه و جمعه) کمبود خواب خود را جبران کنند، می توانند به اندازه سایرین زندگی کنند. شاید این دستاورد به نظر ساده برسد، اما برای افرادی که فرصت جبران خواب خود را دارند بسیار مفید است.

نظرات بینندگان