پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : منابع خبری چهارشنبه شب گزارش دادند که اتحادیه اروپا حدود ۵۰۰ میلیون دلار کمک مالی به سودان ارائه خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، کشورهای اتحادیه اروپا قرار است برای حمایت مالی از کشور سودان کمکی به ارزش ۵۱۶ میلیون دلار به این کشور ارائه کند.
اسماء عبدالله وزیر خارجه سودان به هیأت اتحادیه اروپا در سودان گفت که اولویت دولت انتقالی این کشور، دریافت کمک مالی از جامعه جهانی و رفع موانع تحمیل شده از جمله برداشتن نام سودان از فهرست تروریسم آمریکاست.
هیأت اتحادیه اروپا در سودان در حال بررسی نیازهای این کشور و هماهنگی برای حمایت از طرح های توسعه ای است.
سودان پس از جدایی از سودان جنوبی (۲۰۱۱) و به خاطر آن که بخش عظیمی از ذخایر نفتیاش را از دست داد، با مشکلات عدیده اقتصادی دست و پنجه نرم میکند.
آمریکا در سال ۲۰۱۷ میلادی، تحریم های تجاری سودان را پس از چند دهه لغو کرد اما نام این کشور را همچنان در فهرست حامیان تروریسم باقی گذاشت.
اعتراضهای مردمی سودان از ۱۹ دسامبر ۲۰۱۸ (۲۸ آذر ۹۷) به علت افزایش قیمت نان آغاز شد اما این اعتراضها بسرعت رنگ و بوی سیاسی به خود گرفت و معترضان خواستار سرنگونی دولت عمر البشیر شدند.
دولت البشیر سرانجام ۲۲ فروردین ماه با دخالت ارتش این کشور سرنگون و پس از آن، ارتش سودان با تشکیل نهادی با عنوان شورای نظامی انتقالی به ریاست ژنرال عبدالفتاح البرهان قدرت را در دست گرفت.
اما با این وجود، سودانی ها خواستار حاکمیت دولتی مدنی بودند و اعتراضات خود را به رهبری نیروهای ائتلاف آزادی و تغییر ادامه دادند و پس از مذاکرات پی در پی نظامیان و نیروهای حزب "آزادی و تغییر"، دو طرف با کمک میانجی های آفریقایی بر سر نحوه مدیریت دوره سه ساله انتقالی در سودان به توافق رسیدند و سرانجام در مراسمی اسناد توافق نهایی خود را امضا کردند تا در دوره ای سه ساله، "شورای حاکمیتی" زمام امور را به دست گیرد.
شورای حاکمیتی سودان متشکل از ۱۱ عضو که شش عضو غیرنظامی و پنج عضو نظامی هستند، اداره سودان را به مدت سه سال تا برگزاری انتخابات بر عهده دارد. ریاست این شورا بر عهده ژنرال البرهان است.
وی برای ۲۱ ماه ریاست شورای حاکمیتی سودان را بر عهده خواهد داشت؛ سپس یکی از اعضای غیر نظامی این شورا به مدت ۱۸ ماه ریاست شورای حاکمیت را بر عهده می گیرد.