پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
کلاه آشپزی یکی از محبوب ترین و استانداردترین بخش های لباس سرآشپزها محسوب می شود. درواقع این روزها در سراسر جهان کلاه آشپزی به بخشی مهم از مجموعه لباسهای آشپزها تبدیل شده است. با این وجود بسیاری از ما نمی دانیم که اساسا ماجرای پشت لباس آشپزی چیست.
به گزارش سرویس خواندنی های انتخاب، وقتی صحبت از کلاه آشپزی می شود بسیاری از ما به یاد یک کلاه بلند و سفید خواهیم افتاد. این کلاه بلند و سفید پیشینه ای جالب دارد. در یک روایت جالب ادعا می شود که سرآشپزهای یونانی که از مهاجمان بیزانس در حدود سال 146 پیش از میلاد در حال فرار و پناه بردن به صومعه ها بودند این کلاه ها را مرسوم کردند.
درواقع آنها کلاه های بلند به سبک راهبان بر سر گذاشتند تا به این وسیله نوعی لباس مبدل ایجاد کرده و از چنگ نیروهای حکومتی فرار کنند. یک روابت دیگر می گویددر دهه 1800 ، استفاده از کلاه سفید به عنوان نماد پاکیزگی مرسوم شد و این ایده توسط سرآشپزهای فرانسوی اشاعه داده شد. نکته جالب این است که سالها پیش تعداد چین های کلاه سراشپزها مبتنی بر تعداد دستورالعمل های غذای خاص سر آشپز بود و سر آشپزی که کلاهش صد چین داشت، یعنی یک استاد سرآشپز بود.
این ایده همچنین در مورد ارتفاع کلاه کاربرد داشت. هر چه یک کلاه بلندتر بود سرآشپز بیشتر می دانست. گفته می شود ماری آنتوان کارمه ، یک سرآشپز پیشگام فرانسوی در دهه 1800 ، کلاهی 18 سانتی متر ی بر سر داشت که برای نگه داشتن آن روی سر از مقوا استفاده می کرد.