پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : «الیزابت وارن» سناتور دمکرات و نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ آمریکا چهارشنبهشب در پیامی توئیتری نوشت: از گزارشها مبنی بر بازداشت و جلوگیری از ورود ایرانیآمریکاییها و دیگر ایرانیتباران در مرز ایالات متحده نگران هستند. از اداره گمرک و حفاظت مرزی [در این باره] پرسشهایی خواهد داشت.
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی اعلام کرد که دهها نفر از ایرانیها و شهروندان آمریکایی ایرانیتبار در دو روز اخیر در یک ایالت مرزی آمریکا با کانادا مورد بازجویی نیرویهای مرزی قرار گرفتند و ساعتها به دلایل نامشخصی از ورود آنها به خاک آمریکا جلوگیری شد.
این روزنامه آمریکایی روز یکشنبه به وقت محلی به نقل از مقامهای آمریکایی نوشت که این اقدام به دنبال تشدید تدابیر امنیتی از سوی وزارت امنیت داخلی آمریکا در مناطق مرزی پس از تهدید اخیر ایران علیه واشنگتن در پاسخ دادن به حمله تروریستی علیه قاسم سلیمانی انجام شده است.
بیش از ۶۰ نفر از مسافران ایرانی و ایرانیتبار که بیشتر آنها در حال بازگشت از سفرهای کاری یا تعطیلات بودند، قصد داشتند از کانادا وارد خاک آمریکا شوند اما نیروهای مرزی ساعتها از آنها بازجویی و در مورد دیدگاههای سیاسی و وفاداریشان به جمهوری اسلامی سوالاتی پرسیدند.
براساس اعلام مقامهای رسمی، بیشتر این مسافران پس از بازجویی و پرسیدن سوالات مورد نظر مسئولان مرزی آزاد شدند اما شماری از این افراد برای بیش از ۱۰ ساعت مورد بازجویی قرار گرفتند.
اواخر شنبهشب به وقت محلی نیز شماری نیز که برای شرکت در کنسرتی در کانادا حضور یافته بودند، قصد بازگشت از این منطقه مرزی به خاک آمریکا را داشتند اما از عبورشان جلوگیری شد.
یکی از این شهروندان ایرانی- آمریکایی در این زمینه گفت: زمانی که یکی از اعضای خانواده ما از نیروهای مرزی پرسید چرا باید مورد بازجویی قرار بگیرند، آنها پاسخ دادند که این دوران بدی برای ایرانیهاست.
وی گفت که این بازداشت موقت شهروندان آمریکایی توسط نیروهای مرزی آمریکا غیرقانونی است.
پس از حمله تروریستی آمریکا علیه سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس و هشدار جدی ایران به آمریکا، گزارش شده است که وزارت امنیت داخلی آمریکا سطح امنیتی در برخی مناطق را افزایش داده و سیستم مشورتی ملی مقابله با ترویسم را به روز کرده و نسبت به هرگونه توانایی ایران برای ضربه زدن به آمریکا هشدار داده است.
یکی از این شهروندان ایرانی- آمریکایی نیز گفت که در این بازجویی از او پرسیدند که آیا در پنج سال اخیر به ایران سفر کرده است یا خیر و جزئیاتی از اعضای خانواده و اینکه ایا او سابقه فعالیت نظامی داشته پرسیدهاند.