arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۲۷۸۰۴
تاریخ انتشار: ۰۲ : ۱۵ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۸

وزارت راه: شرط سکونت ۵ ساله برای مسکن ملی از فردا بررسی می‌شود

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: از فردا سابقه سکونت پنج ساله متقاضیان غیر قطعی مرحله اول ثبت نام مسکن ملی بر اساس حروف الفبا بررسی خواهد شد که با بررسی این شرط، ریزش‌هایی در متقاضیان غیرقطعی مرحله اول رخ دهد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وزارت راه: شرط سکونت ۵ ساله برای مسکن ملی از فردا بررسی می‌شوداز روز گذشته پیامکی به متقاضیانی که در مرحله اول پروژه اقدام ملی مسکن واجد شرایط شناخته شدند، ارسال شد. بر اساس آن متقاضیان باید نسبت به تکمیل مدارک خود با مراجعه به سایت tem.mrud.ir اقدام کرده و با تطبیق مدارک و بررسی شرط چهارم که شامل پنج سال سابقه سکونت در محل موردتقاضای مسکن است ثبت‌نام نهایی خود را انجام دهند.  

به گزارش روز سه شنبه پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی «محمود محمودزاده» معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی درباره جزییات تکمیل ثبت نام گفت: اکنون تنها بررسی سابقه سکونت که شامل سابقه پنج سال سکونت در محلی است که متقاضی ثبت نام کرده‌ است باقی مانده که این مورد نیز از فردا بررسی می‌شود.

محمودزاده گفت: پیش‌بینی می‌شود با بررسی این شرط، ریزش‌هایی در متقاضیان غیرقطعی مرحله اول رخ دهد.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: پالایش ها تاکنون مربوط به آیتم‌هایی شامل «سبز بودن فرم ج» و«عدم مالکیت و استفاده نکردن از تسهیلات بانکی» بود.

وی توضیح داد: روز گذشته، ۱۴ بهمن به تمامی واجدان شرایط در مرحله اول ثبت‌نام پیامک ارسال شد. از فردا ۱۶ بهمن، متقاضیانی که پیامک دریافت کرده‌اند باید به سایت tem.mrud.ir مراجعه کنند. در سایت جدول زمانبندی حضور متقاضیان و آدرسی که باید برای تکمیل و تطبیق مدارک به آن مکان، مراجعه کنند درج شده است.

وی با تاکید بر اینکه سعی شده تا مراجعه مردم و مراحل ثبت‌نام به دقت انجام شود، گفت: در سامانه ثبت‌نام طرح اقدام ملی مسکن زمان حضور در نمایندگی‌ها و یا ادارات کل بر اساس حروف الفبا، زمانبندی شده است.

محمودزاده ادامه داد: آن دسته از متقاضیانی که در شهرهای کوچک و شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر هستند به نمایندگی‌ها و یا ادارات کل بنیاد مسکن که آدرس و زمان آن قید شده است مراجعه می‌کنند. همچنین آن دسته از متقاضیانی که در شهرهای بزرگتر هستند یا به ادارات کل و یا نمایندگی‌هایی که بنیاد مسکن معرفی می‌کند، مراجعه خواهند کرد. در شهرهای جدید نیز متقاضیان به نمایندگی شرکت‌های عمران شهرهای جدید مراجعه می‌کنند.

به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، متقاضیان در نمایندگی‌های تعیین شده، تشکیل پرونده داده و بر اساس شرایطی که در سایت اعلام شده اصل مدارک و با اسکن ارایه شده مطابقت داده می‌شود. در صورتیکه همه مدارک تکمیل و مطابقت داشته باشد و تعهد محضری آماده باشد پرونده تکمیل و متقاضیان برای تشکیل پرونده به بانک معرفی می‌شوند.

وی گفت: متقاضیان باید در این مرحله ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان آورده اولیه داشته باشند. آورده‌های اولیه متقاضیان در حسابی به نام خودشان باز می‌شود و بعد از آن نیز متقاضیان به پروژه‌ها معرفی خواهند شد. بر اساس قراردادی که بین سازنده و متقاضی بسته می‌شود جدولی ابلاغ می‌شود که مشخص می‌کند، متقاضیان باید در چه مراحلی چه میزان آورده دیگر علاوه بر تسهیلات بانکی به حساب خود واریز کنند.

نحوه اعتراض افرادی که پیامک د ریافت نکردند 

معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص متقاضیانی که واجد شرایط شناخته نشدند نیز توضیحاتی را ارایه کرد و گفت: برای متقاضیانی که پیامک دریافت نکرده و واجدشرایط شناخته نشده‌اند نیز امکان اعتراض فراهم است. این دسته از متقاضیان باید اول اسفند به سامانه ثبت نام طرح اقدام ملی مسکن مراجعه کرده و دلایل رد تقاضای خود را مشاهده کنند.

محمودزاده تصریح کرد: چنانچه به هر دلیلی اشتباهی رخ داده باشد مانند افرادی که برای مسکن مهر ثبت‌نام کرده و فرم «ج» آنها قرمز شده در حالیکه هیچ واحدی به آنها تخصیص نیافته است، تقاضایشان ثبت و رسیدگی‌های لازم در این خصوص انجام خواهد شد.

در ثبت‌نام مرحله اول، استان‌های اردبیل با ۶۶ درصد، خوزستان با ۶۴ درصد و استان‌های سیستان‌وبلوچستان و کرمان مشترکا با ۶۲ درصد بیشترین متقاضیان واجدشرایط را به خود اختصاص دادند.

محمودزاده با اشاره به اینکه استان‌های سمنان با ۳۵ درصد، خراسان جنوبی با ۳۹ درصد و استان مرکزی با ۴۱ درصد کمترین آمار متقاضی واجد شرایط را در مرحله اول ثبت نام به خود اختصاص دادند، افزود: در استان تهران ۴۶.۵ درصد واجد شرایط شناخته شده و ۵۳.۵ درصد جزو حذف شدگان بودند. 

نظرات بینندگان