پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سرپرست سابق سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با بیان اینکه با حذف آموزش زبان انگلیسی از مدرسه مخالفم اما باید برای جبران آن راهکارهایی هم اندیشیده شود و برخی درسها هم به زبان خارجی تدریس شود گفت: در واقع یکسری زمانهایی برای فعالیتهای پرورشی و فوق برنامه داریم که زبان انگلیسی هم میتواند جزئی از آن باشد.
به گزارش ایسنا، حیدر تورانی در پاسخ به اینکه «حلقه مفقوده زبان آموزی در نظام آموزشی کجاست؟» اظهار کرد: باید ابتدا به چرایی آموزش زبان توجه کنیم که به خوبی تببین نشده است.
وی افزود: اوایل دهه ۸۰ خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم و ایشان نکاتی داشتند که راهبردهای ما را تعیین میکند، کلیات مشخص است. ایشان فرمودند زبان عربی را یاد نمیگیریم که فقط با عرب زبانها صحبت و ارتباط برقرار کنیم، بلکه قرار است دانش آموزان از کتب مرجع چون قرآن و نهجالبلاغه بهره مند شوند.
سرپرست سابق سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با اشاره به اینکه زبان انگلیسی هم همینطور است و دانشآموزان باید بتوانند متون علمی را متوجه شوند و درک مطلب خوبی داشته باشند گفت: هدف فقط صحبت کردن و مکالمه نیست. در زبان فارسی نیز باید گنجینه لغات دانش آموزان توسعه یابد و آنها بتوانند کتب مهم و ارزشمند ادبیات فارسی را فهم کنند.
تورانی افزود: اقداماتی انجام شده، اما کافی نیست. زبان انگلیسی و عربی، زبان خارجی محسوب میشوند و زبان دوم محسوب نمیشوند. هنوز استانداردها و چارچوبها مشخص نیست. وقتی بحث زبان انگلیسی مطرح است عدهای از انتقال فرهنگ بیگانه نگران میشوند در حالی که اکنون در دنیا معتقدند زبان انگلیسی، زبان بینالمللی است.
وی با بیان اینکه استمرار و تکرار در زبانآموزی بسیار مهم است اظهار کرد: با توجه به زمانی که در اختیار داریم بیش از این نمیتوانیم پیش برویم و کاری کنیم.
سرپرست سابق سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی همچنین درباره سن شروع آموزش زبان اظهار کرد: معتقد نیستم زبان انگلیسی باید از پایههای پایینتر شروع شود، زیرا باید ابتدا زبان فارسی تقویت شود اما آموزش زبان انگلیسی را در پایههای بالاتر باید در خارج از ساختار آموزش و پرورش با قوت بیشتری دنبال کنیم.
تورانی با اشاره به اینکه ماموریت ما در زبان عربی هم مشخص است گفت: در زبان خارجی به ویژه انگلیسی دو ماموریت داریم. نخست فهم متون انگلیسی و دوم برقراری ارتباط است. آموزش رسمی زبان انگلیسی باید از پایههای بالاتر یعنی همین پایه ششم که اکنون هست، آغاز شود نه آنکه از دوره ابتدایی شروع بشود. زیرا هم باید گنجینه لغات زبان مادری و هم هویت تقویت شود.
زبان انگلیسی در فوقبرنامه مدارس دنبال شود
وی افزود: با حذف آموزش زبان انگلیسی از مدرسه مخالفم اما باید برای جبران آن راهکارهایی هم اندیشیده شود و برخی درسها هم به زبان خارجی تدریس شود. در واقع یکسری زمانهایی برای فعالیتهای پرورشی و فوق برنامه داریم که زبان انگلیسی هم میتواند جزئی از آن باشد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش در برنامه تلویزیونی پرسشگر افزود: در جامعه کمتر شنیدهایم خانواده نگران ضعیف بودن زبان فارسی فرزندش باشد. همچنین کمتر شنیدهایم معلم تقویتی زبان فارسی بخواهند بگیرند که این امر ناشی از فرهنگ عمومی جامعه یا حتی رویکرد آموزش و پرورش نسبت به درس فارسی است.