وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از فرمانده نیروی انتظامی خواست که در شرایط شیوع ویروس کرونا در کشور، این نیرو در کنترل مبادی ورودی و خروجی شهرهای آلوده به ویروس به وزارت بهداشت کمک کند.
سعید نمکی روز دوشنبه در نشست با سردار حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی بیان کرد: با توجه به در پیش بودن تعطیلات نوروزی و اینکه به قرنطینه شهرها اعتقاد نداریم، باید به مردم آگاهی بدهیم. مردم خیلی خوب در این روزها همکاری میکنند و ظرفیت همه رسانهها برای ارتقای سطح آگاهی مردم درباره ویروس کرونا استفاده شده است.
وی ادامه داد: پلیس میتواند به وزارت بهداشت کمک کند تا ورودی و خروجی شهرها کنترل شود. باید از ماشینهایی که از شهرهای آلوده به خارج این شهرها سفر میکنند جلوگیری شود. به طور مثال مازندران یکی از مناطق پاک از ویروس کرونا بود که حالا دارد به یکی از مناطق آلوده به ویروس کرونا تبدیل میشود.
وزیر بهداشت گفت: نیروی انتظامی و پلیس راهور میتواند به عنوان یک مجموعه کارساز به وزارت بهداشت کمک کند تا بتوانیم هرچه سریعتر سفره این بیماری را در کشور جمع کنیم.
ناجا برای برخورد با سودجویان به کمک وزارت بهداشت آمد
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین اعلام کرد که در شرایط مبارزه با ویروس کرونا، نیروی انتظامی برای برخورد با سودجویان و محتکران به کمک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آمده است.
نمکی افزود: نیروی انتظامی از همان دقایق ابتدایی شیوع ویروس کرونا در کنار وزارت بهداشت بوده است. وقتی فضای مسمومی در برخی سایتها و همسو با رسانههای معاند ایجاد شده بود، پلیس فتا در کاهش این مسمومیت تلاش کرد.
وی ادامه داد: در حرکتهای اخیر برای ضد عفونی کردن معابر نیز نیروی انتظامی امکانات خود را بسیج کرده است. همچنین بحث کاهش ترددها و کنترل سفرها نیز از طریق پلیس راهور و ناجا با محدودیتها اعمال میشود.
وزیر بهداشت گفت: نیروی انتظامی در برخورد با سودجویان نیز با وزارت بهداشت همکاری کرده است. مواردی مانند احتکار با کمک نیروی انتظامی کشف شده که کمک بسیار موثری است.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا از اوایل دی ماه در «ووهان» واقع در استان «هوبی» چین پدیدار شد و تاکنون به حدود ۵۰ کشور از جمله آمریکا، فرانسه، استرالیا، تایلند، مالزی، کره جنوبی، ژاپن، کانادا، سوئد، اسپانیا و امارات گسترش یافته و تا کنون جان حدود سه هزار نفر را گرفته است.
مقامات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز روز چهارشنبه ۲۳ بهمن ماه از ابتلا و درگذشت دو شهروند قمی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا خبر دادند.
با اعلام همه گیری ویروس کرونا در کشور، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری در حکمی به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دستور داد ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا تشکیل شود.
همچنین رییس جمهوری در صدور حکم و ابلاغ جدیدی به وزیر بهداشت ماموریت داد تا ضمن تشکیل جلسات مستمر این ستاد، از تمام توان مجموعههای ذیربط به منظور کمک به جلوگیری از شیوع و ریشهکنی هر چه سریعتر این بیماری بهره گرفته و به طور مستمر به وی گزارش دهد.
روحانی در این حکم دستگاههای کشور را مکلف به اجرای مصوبات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا کرد.
از زمان تشکیل این ستاد با همراهی و هماهنگی همه دستگاه های دولتی اقدات مناسبی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا از جمله تعطیلی مراکز دانشگاهی و مدارس و کاهش ساعات اداری صورت گرفته است.
در آخرین اقدام برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته (یکشنبه) اعلام کرد: ۳۰۰ هزار اکیپ با همکاری بسیج و مراکز درمانی برای غربالگری کرونا و بیماریابی خانه به خانه مردم از دو روز آینده به تک تک خانه های مردم مراجعه می کنند.
با وجود این تلاش بر اساس اعلام کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور تا روز گذشته به ۹۷۸ نفر و فوت ناشی از آن در مجموع به ۵۴ نفر رسیده است همچنین ۱۷۵ نفر از مبتلایان بهبود یافته و از بیمارستان ترخیص شدهاند.
با این حال پزشکان توصیه می کنند با خود مراقبتی، قرنطینه خانگی، پرهیز از سفر و رعایت بهداشت فردی می توان مانع از ابتلا و سرایت به ویروس کرونا شد.