پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : برخی گزارشها از احتمال نقشآفرینی «باراک اوباما»، رئیسجمهور سابق آمریکا و «جو بایدن»، یکی از نامزدهای مرحله درونحزبی انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ در کنارهگیری «پیت بوتهجج»، یکی دیگر از نامزدهای این رقابت خبر داده است.
احتمال میرود این دخالت با هدف تضعیف «برنی سندرز» که در حال حاضر یکی از نامزدهای پیشتاز حزب دموکرات در این رقابتهای درونحزبی به شمار میرود انجام شده باشد.
روزنامه «نیویورکتایمز» در گزارشی درباره کنارهگیری بوتهجج به گفتوگوی تلفنی اوباما و بایدن با «بوتهجج» و همچنین انتقاد تلویحی او از «برنی سندرز» در بیانیهاش اشاره کرده است.
بوتهجج جمعه شب به وقت آمریکا اعلام کرد از ادامه رقابتها انصراف میدهد. او در حالی این تصمیم را گرفت که در انتخابات دو ایالت اول، از «برنی سندرز» و «جو بایدن» پیشی گرفته بود و به همین دلیل از سوی بسیاری، پدیده احتمالی این انتخابات لقب گرفته بود.
«بوتهجج» به رقم این، در رأیگیریهای برگزار شده در دو ایالت بعدی یعنی «کارولینای شمالی» و «نوادا» چندان موفق نبود. او از حیث بردن آرای «وکلای انتخاباتی» که قرار است در روز نشست «مجمع حزب ملی دموکرات» به نیابت از مردم آمریکا به نامزدها رأی بدهند، بعد از سندرز و بایدن در جایگاه سوم قرار دارد.
نیویورکتایمز نوشته بوتهجج عصر یکشنبه در یک تماس تلفنی با حامیان مالیاش گفته که در کمال تأسف به این تصمیم رسیده اما به نظر میرسد که این تصمیم با در نظر گرفتن آمارها و محاسبات ریاضی، تصمیمی صحیح است.
این روزنامه آمریکایی به نقل از یک منبع در حزب دموکرات نوشته بوتهجج یکشنبه شب با جو بایدن و باراک اوباما صحبت کرده است. در آن گفتوگوی تلفنی، بایدن خواستار حمایت بوتهجج شده و بوتهجج گفته که این درخواست را در نظر خواهد گرفت.
نیویورکتایمز نوشته اوباما به طور مشخص بوتهجج را به حمایت از بایدن ترغیب نکرده، اما خاطرنشان کرده که بوتهجج اکنون از نفوذ قابل توجهی برخوردار است و باید تصمیم بگیرد از آن به بهترین نحو استفاده کند.
حمایت بوتهجج از بایدن اثر زیادی روی رقابتهای درونحزبی آمریکا خواهد داشت و آرا بسیاری از طرفداران او را به سبد رأی بایدن خواهد ریخت. نیویورکتایمز نوشته این مسئله میتواند به چالشی برای برنی سندرز تبدیل شود.
بوتهجج در سخنانش یکشنبه شب، بدون اسم بردن از برنی سندرز انتقاداتی را که قبلاً در مناظرهها از او مطرح کرده بود بر سر زبان آورد.
بوتهجج گفت: «ما به نوعی رهبری برای درمان ملتی دچار تفرقه نیاز داریم نه رهبریای که اختلافاتمان را بیشتر کند. نیازمند برنامههایی هستیم که برای مردم آمریکا دستاورد داشته باشد نه برنامههایی که در ایدئولوژی دفن شوند.»
برنی سندرز در لسآنجلس با صدور بیانیهای کوتاه تلاش کرد طرفداران بوتهجج را جذب خودش کند. او در آن بیانیه گفت: «او نخستین فرد همجنسگرا است که برای ریاستجمهوری آمریکا نامزد شده و عملکرد فوقالعاده خوبی داشت.»
سندرز در ادامه گفت: «امشب من میخواهم از ورود حامیان او به جنبش خودمان استقبال کنم و از آنها بخواهیم در راه مبارزه برای تغییر واقعی برای این کشور به ما ملحق شوند.»
کنارهگیری بوتهجج شمار نامزدهای دموکرات باقیمانده در مرحله درونحزبی انتخابات ریاستجمهوری آمریکا را به ۶ نفر کاهش داد.