arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۳۳۴۸۴
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۱۱ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۸

تغذیه مناسب برای پیشگیری از کرونا

مبود ویتامین ها و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماری‌ها را افزایش می دهد این روزها با مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین C مانند مصرف سبزی و سالاد همراه با غذا، میوه های حاوی ویتامین C مثل پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، کیوی و سبزی‌هایی مثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه ای می توان مانع از ابتلا به بیماری شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مبود ویتامین ها و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماری‌ها را افزایش می دهد این روزها با مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین C مانند مصرف سبزی و سالاد همراه با غذا، میوه های حاوی ویتامین C مثل پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، کیوی و سبزی‌هایی مثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه ای می توان مانع از ابتلا به بیماری شد.

با مصرف روزانه یک عدد پرتقال یا دو عدد نارنگی ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن تأمین می شود. هویج و کدوحلوایی و سبزی های سبز تیره مثل اسفناج ، برگ چغندر وبرگ های تیره رنگ کاهو هم از منابع خوب ویتامین A است. از طرفی شست وشوی کامل مواد غذایی، سبزی و میوه و ظروف تهیه و پخت غذا هم جزو نکاتی است که باید با دست تمیز انجام شود.در ادامه به رژیم غذایی مناسب این روزها می پردازیم:

روزانه چه میزان میوه و سبزی مصرف کنیم ؟

به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف سه واحد سبزی ها ( به جز سبزی های نشاسته ای مانند سیب زمینی ، ذرت و... ) و دست کم دو واحد میوه توصیه می شود.کودکان زیر پنج سال، مادران باردار و سالمندان و بیمارانی که داروهای کورتنی مصرف می کنند بیشتر درمعرض خطر ابتلا هستند و لازم است برای پیشگیری نکات زیر را رعایت کنند:

هر روز سبزی یا سالاد همراه با آب لیموترش یا آب نارنج تازه استفاده کنند. از کدوحلوایی در غذاهای روزانه استفاده شود. مصرف پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین C همراه با غذا توصیه می شود. از مصرف سوسیس، کالباس و دیگر فست فودها و غذاهای چرب و سنگین اجتناب کنید. استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت است.

کمبود ریز مغذی هایی مثل آهن و روی هم سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند. از منابع غذایی این دو ریز مغذی مثل حبوبات به‌عنوان جایگزین مناسب گوشت ، شیر و لبنیات وسبزی‌های برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده شود. از خوردن غذاهایی که خوب پخته نشده است ( مثل تخم مرغ عسلی و نیمرو ، کباب هایی که مغز پخت نشده اند ) خودداری شود. از خوردن غذا و مایعات در مکان هایی که از نظر بهداشتی مورد اطمینان نیستند خودداری شود.

در صورتی که علایم سرماخوردگی دارید، از غذاهای آبکی مثل سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنید. از جوانه های گندم ، ماش و شبدر در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید. از میوه های حاوی آنتی اکسیدان فصل مثل انار ، پرتقال های تو سرخ ، گریپ فروت و ... استفاده کنید.

تاثیر ویتامین D در تقویت سیستم ایمنی بدن

کمبود ویتامین D می‌تواند توان ایمنی بدن را کاهش دهد. بنابراین اگر کمبود ویتامین D داشته باشیم مقابله با ویروس‌کرونا برای بدن سخت‌تر می‌شود.

تامین ویتامین D کافی از طریق غذا واقعاً امکان پذیر نیست؛ ویتامین D به صورت سنتز پوستی در نتیجه قرار گرفتن در معرض آفتاب ساخته می‌شود ( منظور ما از آفتاب مستقیم، آفتابی است که بدون ابر ومانع شیشه و به صورتی است که حداقل 5 درصد بدن در معرض آفتاب قرارگیرد.)

چگونه ویروس کرونا بدن را ضعیف می کند؟

ویروس کرونا سراسر بدن فرد را درگیر می‌کند.ریه ها، دستگاه گوارش، گردش خون، کبد و کلیه‌ها از جمله اعضایی است که ویروس کرونا آن‌ها را به شدت درگیر می‌کند.

ریه‌ها

ویروس کرونا مانند دیگر بیماری‌های تنفسی، از ریه آغاز می شود و در همان جا پایان می‌یابد. این بیماری مانند آنفلوآنزا، با تب و سرفه شروع و به مرور باعث التهاب ریه‌ها می‌شود. کرونا ویروس جدیداز روز‌های ابتدایی عفونت به ریه‌ها حمله می‌کند.

دستگاه گوارش

بیماران مبتلا به کروناویروس‌های قبلی یعنی بیماری‌های سارس و مرس، از اسهال و درد‌های شکمی رنج می‌برند، اما در کرونا ویروس جدید یا بیماری کووید-۱۹ این موضوع مشاهده نشده است.

گردش خون

سایتوکاین‌ها که پروتئین‌هایی برای از بین بردن بافت‌های آلوده در سیستم ایمنی بدن است، در مواجهه با کروناویروس بدون هیچ کنترلی در ریه‌ها انباشته می‌شود.

در نتیجه تنها سلول‌های آلوده مورد هدف قرار نمی‌گیرند، بلکه به بافت‌های سالم نیز آسیب می‌رسد.سایتوکاین‌ها در رگ‌های خونی نیز التهاب ایجاد می‌کند و باعث انتقال مایعات به داخل کیسه‌های هوا می‌شود. در نتیجه سیستم گردش خون دچار مشکل می شود و اندام‌های مختلف را درگیر می‌کند.

کبد

کبد رگ‌های فراوانی دارد بنابراین ویروس به راحتی می‌تواند به آن وارد شود. دانشمندان هنوز دقیق نمی‌دانند که کووید-۱۹ در کبد چگونه عمل می‌کند.

کلیه

مطالعات نشان می‌دهد 6 درصد از مبتلایان به سارس و یک چهارم بیماران مبتلا به مرس به آسیب حاد کلیوی دچار شده اند. کروناویروس جدید نیز می‌تواند کلیه‌ها را دچار مشکل کند. به نظر می‌رسد کروناویروس‌ها بیش از هر چیز بر مجاری کوچک کلیوی تاثیر می‌گذارند.

 روزنامه خراسان

نظرات بینندگان