arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۳۳۸۹۹
تاریخ انتشار: ۵۹ : ۲۳ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۸

خاطرات آیت‌الله هاشمی؛ ۱۴ اسفند ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۵: علی لاریجانی برای ترغیب حسن روحانی و حسن حبیبی برای شرکت در انتخابات پیگیری کرد / به محمد يزدى در مورد گزارشى كه اطلاعات از ممنوع كردن سيگار در زندان‌ها داده بود، تذكر دادم

شب، شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه با چند مصوبه داشت. مقداری از وقت، به خاطر پیشنهادهای غیرکارشناسی اعضای جدید، هدر رفت. بعد از جلسه، دکتر [مصطفی] معین، خواستار تسریع در اجرای مرحله دوم انتخابات [میان‌دوره‌ای مجلس درحوزه انتخابیه] اصفهان شد. دکتر [علی] لاریجانی، برای ترغیب دکتر [حسن] روحانی و دکتر [حسن] حبیبی، برای شرکت در انتخابات [ریاست‌جمهوری] پیگیری نمود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

خاطرات آیت‌الله هاشمی؛ ۱۴ اسفند ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۵: علی لاریجانی برای ترغیب حسن روحانی و حسن حبیبی برای شرکت در انتخابات پیگیری کرد / به محمد يزدى در مورد گزارشى كه اطلاعات از ممنوع كردن سيگار در زندان‌ها داده بود، تذكر دادمخاطرات مرحوم  آیت الله هاشمی رفسنجانی را از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۵، هر شب منتشر می‌کند. پیشتر، خاطرات «آیت الله» از سال ۵۸ تا ۷۱ در «انتخاب» منتشر شده بود
 
به گزارش «انتخاب»؛ متن خاطرات آیت الله هاشمی در روز ۱۴ اسفند 1371 تا 1375 در زیر آمده است

 

سال ۱۳۷۱
در خانه بودم. والده هم اينجا بودند. در اخبار دستگيرى متهم به انفجار مركز تجارت جهانى نيويورك و اعلان اينكه يك مسلمان بنيادگراى فلسطينى‌الاصل و با گذرنامه مصرى است، جلب توجه مى‌كند. با چنين اتهامى، انگشت اتهام به سوى كشورهايى مثل عراق يا ليبى يا ايران بلند خواهد شد.
غفلت كرده بودم كه زنگ ساعت را براى سحر تنظيم كنم. ديروقت بيدار شديم و با عجله سحرى خورديم. همشيره فاطمه بيدار شده بود و ما را با تأخير بيدار كرد. به آقاى [محمد] يزدى، [رييس قوه قضاييه]، در مورد گزارشى كه اطلاعات از ممنوع كردن سيگار در زندان‌ها داده بود، تلفنى تذكر دادم. باعث ناراحتى زندانى‌ها شده است.
از عصر باران شديدى شروع شده و هنوز كه ساعت ده و نيم شب است، مى‌بارد. افطار با والده به منزل مهدى و فرشته رفتيم. بعد از استقلال آنها به خانه‌شان نرفته بودم. عفت و بقيه بچه‌ها هم بودند. محفل خانوادگى خوبى بود. تا ساعت ده آنجا بودم. آپارتمان‌هاى محسن، ياسر، فاطى و فائزه را هم ديدم. عفت و همشيره به منزل بستگان رفتند و من و والده به خانه آمديم.

 

 سال ۱۳۷۲

آقاى [سیدمحمد] اصغرى، مدير سابق مؤسسه كيهان آمد. براى شغلى مناسب استمداد كرد و از رفتار با خودش در دوران مسئوليت كه به خاطر دخالت‌هاى دفتر رهبرى مسلوب‏الاختيار بوده، گله داشت.
[آقای چیان چی چن]، وزير امورخارجه چين آمد. مذاكراتمان دوستانه بود. صحبت‌ها دربارة سياست همكارى و اظهار رضايت از سطح همكارى‌ها و ضرورت توسعه بود. دكتر [هادی] منافى، [رییس سازمان نظام پزشکی و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست] آمد. در مورد استفاده از هيپنوتيزم براى معالجه بيماران و همچنین در مورد پارك پرديسان گفت.
عصر شوراى عالى امنيت ملی جلسه داشت. دربارة علل به وجود آمدة مشكل معوقه و راه حل‌ها، قبل و بعد از افطار مذاکره کردیم. بالاخره نتيجه گرفتيم كه خلاف قانون عمل نشده و تخلف مديريتى هم نبوده و ضعف‌هاى قابل اغماض وجود دارد. بعد از جلسه آقاى دكتر عادلى، از حمايت‌هاى من تشكر كرد.

سال ۱۳۷۴
[آقای والیتن کووالیوف]، وزیر دادگستری روسیه آمد. مذاکرات تشریفاتی بود. سئوالات زیادی از وضع روسیه و احتمالات انتخابات آینده کردم و در همکاری بیشتر و امضای توافق‏نامه حقوقی صحبت شد. آقای [منوچهر] متکی، سفیرمان در ژاپن آمد. از فشارهای آمریکا به ژاپن در مخالفت با همکاری با ایران -که باعث راکدشدن وام سد شده - و مثبت‌تر بودن دولت جدید ژاپن نسبت به ایران گفت و خواست که نماینده ویژه‌ای، برای تقویت روابط بفرستم. از کمک من برای ساخت اسکله بندرگز تشکر کرد.

آقای [جلیل] بشارتی، مسئول دفتر مناطق محروم [نهاد ریاست‏جمهوری] آمد. گزارش کار را داد و از مجلس به خاطر کم‏کردن اعتباراتش گله‏کرد. عصر رییس‏جمهور افغانستان برای دور دوم مذاکرات آمد و با هم به فرودگاه رفتیم. مصاحبه‌ای داشتیم و بدرقه کردیم.
 به مشهد رفت که فردا در مشهد باشند و پس‏فردا به ترکمنستان بروند.

آقای [علاءالدین] بروجردی، خبر داد که آرد مورد قرار ما به موقع به ترکمنستان نرسیده؛ کمبود نان دارند و تظاهرات شده است. به آقای [یحیی] آل‏اسحاق، [وزیربازرگانی]، گفتم فوراً پیگیری کند. در برگشت، آقای دکتر [علیرضا] مرندی، [وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی] با من آمد و از مشکلات اجرای بیمه درمانی همگانی ‏گفت و راه‏ علاج خواست. شورای اقتصاد جلسه داشت. تا ساعت نُه شب طول کشید. مصوبات زیادی داشتیم.

 

سال ۱۳۷۵
شب‌کمی برف در تهران بارید. برای مراسم [افتتاحیه] سمینار حمایت از کودکان و مادران، به دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی رفتیم. دکتر اکبری و دکترمرندی، از وزارت بهداشت، آموزش و پرورش، جهاد، نیرو و کشاورزی، دربارة اقدامات خودشان در اجرای این مصوبه‌گزارش دادند. نماینده سازمان ملل– یونسکو- هم در پیشقدمی ایران و توفیقات بی‌نظیرکشورمان در سطح جهان، صحبت کرد. من هم دربارة موفقیت‌ها سخنرانی‌کردم و توضیح دادم‌که عامل این‌توفیقات، اجرای برنامه‌های توسعه است وگفتم، هرگزکشورهای جهان سوم، نمی‌توانند این اهداف را تأمین‌کنند و مقصر هم‌کشورهایی هستندکه باعث این فقر و عقب‌افتادگی‌اند. تأمین بهداشت و تغذیه مناسب و ایمن‌سازی، هزینه‌های هنگفت دارد. به خاطر طولانی‌شدن جلسه، از برنامه کاری دفتر عقب افتادم.

 در دفترم با [آقای جی هاتساکو ییبلا]، نخست‌وزیر چاد ملاقات داشتم. نامه رییس‌جمهور مسلمان چاد را آورده؛ گرچه خودش مسیحی است. برای رفع مشکلات خشکسالی امسال و نیز برای تقویت کشاورزی و دامداری‌شان و لباس نیروهای نظامی، کمک می‌خواهند. قرارشد، برای بررسی نیازها و بررسی‌کمک، هیأتی بفرستیم. [آقای اکبر ترکان]، وزیر راه و ترابری و مدیران بنیاد جانبازان، برای رفع مشکل تملک زمین، برای تأمین هزینه بزرگراه تهران ـ شمال آمدند.

عصر آقایان [علی‌محمد و جلیل] دو بشارتی، [وزیر کشور و رئیس دفتر مناطق محروم] آمدند و گزارش از وضع زلزله زدگان را دادند. قرار بود، امروز به اردبیل بروم؛ به خاطر نامساعد بودن وضع هوا منصرف شدیم. شب، شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه با چند مصوبه داشت. مقداری از وقت، به خاطر پیشنهادهای غیرکارشناسی اعضای جدید، هدر رفت. بعد از جلسه، دکتر [مصطفی] معین، خواستار تسریع در اجرای مرحله دوم انتخابات [میان‌دوره‌ای مجلس درحوزه انتخابیه] اصفهان شد. دکتر [علی] لاریجانی، برای ترغیب دکتر [حسن] روحانی و دکتر [حسن] حبیبی، برای شرکت در انتخابات [ریاست‌جمهوری] پیگیری نمود.

 

 

نظرات بینندگان