پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : موسی احمدزاده اظهار کرد: در سال ۱۳۹۶ حدود ۴۰۰ میلیون یورو محصولات آرایشی و بهداشتی به کشور وارد شد، اما در سال ۱۳۹۷ افزایش نرخ ارز باعث کاهش واردات این محصولات به ۱۱۲ میلیون یورو شد.
وی با اشاره به ممنوعیت واردات بیش از ۸۰ درصد کالاهای این بخش در سال گذشته، گفت که رقم دقیق واردات محصولات آرایشی و بهداشتی در سال گذشته هنوز مشخص نیست، اما احتمالا رقم ناچیزی بوده، این در حالی است که در سطح عرضه اثری از کاهش محصولات خارجی نیست.
احمد زاده با بیان اینکه آمارهای جهانی حاکی از میزان بالای واردات و مصرف محصولات آرایشی و بهداشتی در خاورمیانه است، تصریح کرد: کل حجم واردات قانونی، قاچاق و تولید محصولات آرایشی، یعنی کل مصرف این محصولات در ایران سالانه معادل چهار میلیارد دلار است و ایران دومین مصرفکننده محصولات آرایشی در خاورمیانه و در برخی محصولات اولین مصرفکننده است.
وی در ادامه از وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) و وزارت بهداشت درخواست کرد که در بخشنامه محدودیت واردات محصولات آرایشی و بهداشتی بازنگری شود، چرا که این ممنوعیت باعث افزایش کالای قاچاق در سطح بازار شده است.
به گزارش ایسنا، از اردیبهشت ماه سال گذشته واردات بیش از ۸۰ درصد لوازم آرایشی و بهداشتی به غیر از عطریات، متوقف شد و در پی آن دستاندرکاران واردات این محصولات نسبت به افزایش قاچاق لوازم آرایشی هشدار دادند؛ چراکه به گفته آنها تولید لوازم آرایشی در کشور پاسخگوی نیاز نیست و ممنوعیت واردات این محصولات باعث افزایش کالای تقلبی و قاچاق در بازار شده است.
البته در مهر ماه نشست مشترکی بین اعضای کمیسیون فرآوردههای زیبایی، بهداشتی و عطریات مجمع واردات و مدیران اداره کل امور فرآوردههای آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو برگزار شد که طی آن مسئولان سازمان غذا و دارو مسئولیت ممنوعیت واردات محصولات آرایشی و بهداشتی را به عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت دانستند و ضمن تایید افزایش قاچاق به دلیل ممنوعیت واردات این محصولات، اظهار کردند که این سازمان نیز با ممنوعیت واردات لوازم آرایشی و بهداشتی مخالف است.
برند ایرانی لوازم آرایش در شرف تولید
بروکراسیهای اداری را یکی از موانع جهش تولید عنوان کرد و گفت: این بروکراسیها و قوانین دست و پا گیر باعث شده تولیدکنندگان ایرانی نتوانند با کشورهایی که مزیت صادراتی دارند رقابت کنند.
به گفته وی در حال حاضر عدهای از واردکنندگان محصولات آرایشی و بهداشتی با استفاده از ظرفیت خالی کارخانههایی که تاکنون تشکیل شده، یک برند مشترک ایجاد کردند.
عضو هیئت مدیره انجمن واردکنندگان محصولات آرایشی افزود: با توجه به اینکه ممکن است کسی توان مالی میلیاردی برای ایجاد یک برند وجود نداشته باشد تصمیم گرفته شد از پتانسیل مشترک استفاده شود.
احمدزاده با بیان اینکه در صورت رفع موانع تولید این واحد تولیدی میتواند ظرف مدت شش ماه نیاز خاورمیانه به محصولات آرایشی را برطرف کند، تصریح کرد: اما بیش از پنج ماه است که محموله مواد اولیه برای تولید این برند در گمرک مانده است.
وی همچنین با بیان اینکه حدود ۳۰۰ نفر برای تولید محصولات این برند مشغول به کار خواهند شد، اظهار کرد که هدف تولید کالاهای صادرات محور است.