پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : به گزارش تارنمای انگلیسی بیبیسی، این تحقیقات نشان داد اگر گازهای گلخانهای کاهش پیدا نکند تعداد بسیار زیادی از ساکنان زمین متوسط دمای بیش از ۲۹ درجه سانتیگراد را تجربه خواهند کرد. این رقم بسیار بیشتر از شرایط آبوهوایی بوده که بشر در ۶ هزار سال گذشته پشت سر گذاشته است.
محققان از دادههای پیش بینیهای جمعیتی سازمان ملل و سه سناریوی افزایش دمای سه درجه سانتیگرادی در دمای زمین در آینده استفاده کردند.
گزارش سازمان ملل به این نتیجه دست یافت که حتی با حفظ تعهد کشورها به توافق آبوهوایی پاریس، دمای هوا سه درجه افزایش خواهد یافت.
براساس این یافتهها، جمعیت بشر در آینده در مناطقی خواهد زیست که متوسط گرمای آن حدود ۱۱ تا ۱۵ درجه سانتیگراد هست و تعداد کمی از مردم در مناطقی زندگی خواهند کرد که متوسط حرارت ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد دارد.
« تیم لنتون » کارشناس مسائل آبوهوایی و مدیر موسسه سامانههای جهانی در دانشگاه اکستر که با همکاری دانشمندانی از چین، آمریکا و اروپا این تحقیق را انجام داده به بیبیسی گفت: گرم شدن زمین سریعتر از گرم شدن اقیانوس انجام میگیرد؛ بنابراین درجه حرارت زمین بیش از سه درجه افزایش خواهد یافت. پیشبینی میشود رشد جمعیت در مناطقی انجام گیرد که اکنون نیز گرم هستند و به طور عمده شامل مناطق زیر صحرا در آفریقا میشود.
وی هشدار داد: این موضوع باعث توزیع جمعیت در مناطق گرمتری خواهد شد که دمای آن افزایش خواهد یافت؛ به همین دلیل است که ما به این نتیجه رسیدیم که متوسط افراد در کره زمین در شرایط افزایش دمای ۷ درجهای در جهانی که پیشبینی شده افزایش سه درجه را تجربه کند، زندگی خواهند کرد.
پیشبینی میشود بیشترین تاثیر افزایش دما در شمال استرالیا، هند، آفریقا، آمریکای جنوبی و بخشهایی از خاورمیانه رخ دهد.
این تحقیق نگرانیهایی را درباره مناطق فقیرنشینی از جهان افزایش داده که نمیتواند سرپناهی در گرمای شدید داشته باشند.
بیبیسی نوشت: پژوهشگران همچنین به این نتیجه رسیدهاند که حتی در خوشبینانهترین حالت، یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر در سال ۲۰۷۰ مجبور به زندگی در آبوهوای بسیار گرم خواهند شد.
دانشمندان همچنین از فقر به عنوان عاملی یاد کردهاند که میزان آسیبپذیری در برابر تغییرات آبوهوایی را افزایش میدهد.
ساکنان فقیر مناطقی که آبوهوای بسیار گرم خواهند داشت از کولر محروم خواهند بود و در نتیجه توانایی کمتری برای تطبیق خود با شرایط اقلیمی جدید خواهند داشت.