arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۴۸۰۵۰
تاریخ انتشار: ۳۸ : ۱۱ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹

نکات تغذیه‌ای برای "افطار" و "شام" در روزهای کرونایی

در ایام روزه‌داری به ویژه در این روزهای کرونایی لازم است تا به تغذیه خود بیش از پیش توجه داشته باشیم تا بتوان سیستم ایمنی بدن‌ را قوی نگه داشت؛ بر همین اساس توصیه‌های وزارت بهداشت را برای تغذیه در وعده‌های افطار و شام، جدی بگیرید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

در ایام روزه‌داری به ویژه در این روزهای کرونایی لازم است تا به تغذیه خود بیش از پیش توجه داشته باشیم تا بتوان سیستم ایمنی بدن‌ را قوی نگه داشت؛ بر همین اساس توصیه‌های وزارت بهداشت را برای تغذیه در وعده‌های افطار و شام، جدی بگیرید.

 

 بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در وعده افطار باید ضمن پرهیز از پرخوری، از غذاهای سبک و در عین حال پر انرژی استفاده شود، سعی شود غذا به آرامی جویده شود. در هنگام افطار، بدن نیاز به یک منبع انرژی به شکل گلوکز دارد که کاهش قند خون در ساعات روزه داری را جبران کند.

 

موارد زیر برای وعده افطار توصیه می‌شود:
- مصرف یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ و یا یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل در شروع افطار
- استفاده از غذاهای سبک مثل فرتی، شیر برنج، نان و پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی ایرانی در این ایام است
- شستشوی کامل و ضد عفونی کردن سبزی مصرفی باید براساس دستورالعمل های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام شود.
- انواع سوپ کم چرب، آش کم حبوبات و سبک، حلیم بدون روغن (حلیم منبع خوبی از مواد نشاسته‌ای، فیبر، پتاسیم و منیزیوم است) غذای مناسبی برای افطار است. خوردن آش‌های غلیظ و چرب که مقدار زیادی پیاز داغ و نعناع داغ دارد و همچنین حبوبات فراوان بدلیل ایجاد مشکلات گوارشی در وعده افطار توصیه نمی‌شود.

 

- سیب زمینی آب پز، سبزی‌های پخته مثل کدو، کلم، گل کلم، هویج و نخود فرنگی، تخم مرغ آبپز، کره و عسل غذاهای مناسبی برای افطار هستند.
- مصرف زولبیا و بامیه که دارای مقادیر زیادی قند و چربی، اسید های چرب اشباع و ترانس است، بسیار محدود شود.
- به طور کلی زیاده روی در مصرف مواد قندی و شیرین از جمله حلوا، شله زرد خیلی شیرین در وعده افطار علاوه بر اینکه منجر به اضافه دریافت انرژی و چاقی می‌شود، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود.

 

در عین حال باید توجه کرد که شام به عنوان یکی از وعده‌های غذایی مهم در روزه‌داری باید مورد توجه قرار گیرد. بهتر است افراد روزه‌دار حدود یک ساعت پس از صرف یک افطار بسیار ساده و سبک، اقدام به خوردن شام کنند.

 

- در وعده شام می‌توان از گروه گوشت، مرغ یا ماهی، حبوبات، نان یا برنج، به شکل پلو و خورش، کوکوها و کتلت کم روغن، خوراک‌های مختلف با نان سبوس دار همراه با سبزی و سالاد، ماست و یا دوغ استفاده کرد.

 

- غذایی که در وعده شام خورده می شود باید کم چرب و کم نمک باشد.

 

- پس از شام و تا قبل از خواب مصرف میوه و مایعات برای جبران کم آبی بدن و حفظ سلامت و ایمنی بدن توصیه می‌شود.

 

- مصرف سبزی، سالاد در هنگام افطار و خوردن میوه بین افطار و شام و در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل اینکه منبع خوبی از ویتامین C و پیش ساز ویتامین A است، برای تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه می‌شود. سبزی‌ها و میوه‌ها همچنین دارای مقادیر کافی فیبر هستند که به پیشگیری از یبوست کمک می‌کنند.

 

- در وعده شام به جای مصرف نوشیدنی‌های شیرین مانند انواع نوشابه‌های گازدار، ماءالشعیر، آب میوه‌های صنعتی و انواع شربت‌ها، توصیه می‌شود از آب آشامیدنی سالم، دوغ و عرقیات سنتی و شربت‌های خانگی بسیار کم شیرین استفاده شود.

 

 

نظرات بینندگان