پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : به گزارش ایلنا، متوسل با اشاره به اینکه بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است، افزود: این بیماری با شروع فصل گرما و فعالیت انگلهای خارجی به ویژه کنهها بین دامها منتقل میشود.
وی ادامه داد: دام آلوده میتواند این ویروس را از راه خون، گوشت و ترشحات منتقل کند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اظهار داشت: این بیماری در دامها علائم خاصی ندارد و تنها به صورت یک تب گذرا است.
متوسل اظهار داشت: این ویروس در انسان علائمی، چون ضعف، بی حالی، استفراغ، درد پشت حدقه چشم دارد که بدن بعد از ۳ تا ۶ روز شروع به خونریزیهای گسترده و شدیدی میکند که اگر به سرعت درمان نشود ممکن است موجب مرگ شود.
وی تأکید کرد: دامداران، چوپانان، واحدهای کشتارگاهی که در ارتباط با خون و گوشت دام هستند و حتی پرسنل بیمارستانی مرتبط با بیمار تب کریمه و همچنین خریداران گوشت در خطر این بیماری هستند.
متوسل ادامه داد: کنترل دام زنده در کشتارگاهها انجام میشود و گوشت بعد از کشتار دام، یک روز در سردخانه نگهداری میشود.
معاون سلامت اداره کل دانپزشکی استان گفت: مردم باید گوشت را از جایی تهیه کنند که برچسب و مهر دامپزشکی داشته باشد و در صورت ذبح دام، گوشت را بدون تماس مستقیم با دست به مدت ۲۴ ساعت در قسمت پایین یخچال نگهداری کنند.