زردآلو یکی از محبوبترین خوراکیهایی است که در فصل تابستان از سوی افراد مختلف مصرف میشود. این میوه محبوب را میتوان در اسموتیها یا به شکل کامل مصرف کرد. اما بسیاری از افراد نمیدانند این میوه جذاب چه خواصی دارد.
به گزارش سرویس خواندنیهای انتخاب، مصرف زردآلو میتواند برای بدن خواصی شگفت انگیز داشته باشد که بسیاری از افراد از این خواص بی اطلاعند:
بیشتر بدانید:
بسیار مغذی و کم کالری
زردآلو بسیار مغذی است و حاوی بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی ضروری است.
۲ زردآلو تازه حاوی این فواید است:
کالری: ۳۴
کربوهیدرات: ۸ گرم
پروتئین: ۱ گرم
چربی: ۰.۲۷ گرم
فیبر: ۱.۵ گرم
ویتامین A: ۸ ٪ از ارزش روزانه (DV)
ویتامین C: ۸ ٪ DV
ویتامین E: ۴ ٪ از DV
پتاسیم: ۴ ٪ DV
علاوه بر این، زردآلو منبع مناسبی از بتاکاروتن، لوتئین و زاکزانتین است که همگی آنتی اکسیدانهای قدرتمندی هستند که به مبارزه با رادیکالهای آزاد در بدن شما کمک میکنند. زردآلوها از نظر کالری و چربی بسیار کم کالری هستند و در عین حال منبع عالی ویتامینهای A. و C. نیز هستند.
سرشار از آنتی اکسیدانها
زردآلو منبع غنی آنتی اکسیدانها از جمله بتاکاروتن و ویتامینهای A.، C. و E. است. از این گذشته، زردآلو در گروهی از آنتی اکسیدانهای پلی فنول به نام فلاونوئیدها قرار دارند، که نشان داده شده است در برابر بیماریها از جمله دیابت و بیماریهای قلبی از فرد محافظت میکنند. این ترکیبات برای خنثی کردن رادیکالهای آزاد کار میکنند. زردآلوها حاوی آنتی اکسیدانهای بی شماری هستند که مهمترین آنها فلاونوئیدها است. آنها به محافظت از بدن شما در برابر استرس اکسیداتیو، که به بسیاری از بیماریهای مزمن مرتبط است، کمک میکنند.
ممکن است سلامت چشم را ارتقا بخشد
زردآلو دارای چندین ترکیب ضروری برای سلامتی چشم است. ویتامین A. نقش مهمی در جلوگیری از شب کوری دارد: اختلال ناشی از عدم وجود رنگدانههای سبک در چشمان شما، در حالی که ویتامین E. یک آنتی اکسیدان محلول در چربی است که مستقیماً وارد چشم شما میشود تا از صدمات رادیکال آزاد محافظت کند. در همین حال، بتاکاروتن که رنگ زرد و نارنجی زردآلو را به این میوه میدهد به عنوان پیش ماده ویتامین A. عمل میکند، بدین معنی که بدن شما میتواند آن را به این ویتامین تبدیل کند.
سلامت پوست را تقویت میکند
خوردن زردآلو ممکن است به نفع پوست شما باشد. این میوه عوامل اصلی ایجاد چین و چروک و آسیب پوستی عوامل محیطی مانند آفتاب، آلودگی و دود سیگار است. از این گذشته، تحقیقات حاکی از ارتباط مستقیمی بین قرار گرفتن در معرض نور ماوراء بنفش (UV)، آفتاب سوختگی و خطر ابتلا به ملانوما، یک نوع کشنده سرطان پوست است. ویتامینهای C. و E. که هر دو در این میوه یافت میشوند، به پوست شما کمک میکنند. به ویژه، ویتامین C. با خنثی کردن رادیکالهای آزاد در برابر آسیب اشعه ماوراء بنفش و آلایندههای زیست محیطی محافظت میکند. علاوه بر این، این ویتامین به ساخت کلاژن کمک میکند، که به پوست شما استحکام میبخشد. یک رژیم غذایی پر ویتامین C. میتواند به پوست شما در بهبودی از آسیب UV کمک کند و از ایجاد چین و چروک جلوگیری کند.
سلامت روده را ارتقا میبخشد
زردآلو ممکن است سلامت روده را ارتقا بخشد. یک فنجان (۱۶۵ گرم) زردآلو خرد شده ۳.۳ گرم فیبر فراهم میکند. زردآلو دارای فیبر محلول و نامحلول است. نوع محلول در آب حل میشود و شامل پکتین است. در حالی که نوع نامحلول در آب حل نمیشود. زردآلو از نظر فیبر محلول یک منبع بسیار مفید است و برای حفظ قند خون و سطح کلسترول خون مهم است. علاوه بر این، فیبر، حرکت غذا را از طریق دستگاه گوارش شما را به تأخیر میاندازد و باکتریهای روده مفید شما را تغذیه میکند.
سرشار از پتاسیم
زردآلو از نظر پتاسیم سرشار از مواد معدنی است که به عنوان یک الکترولیت مفید عمل میکند که در بدن شما وظیفه ارسال سیگنالهای عصبی و تنظیم انقباضات عضلات و تعادل مایعات را دارد. از آنجا که پتاسیم برای حفظ تعادل مایعات از نزدیک با سدیم همکاری میکند، مصرف کافی آن ممکن است به جلوگیری از نفخ و حفظ فشار خون سالم کمک کند. پتاسیم به سیگنالینگ عصبی، انقباض عضلات و تعادل مایعات کمک میکند. خوردن غذاهای سرشار از پتاسیم مانند زردآلو ممکن است به جلوگیری از فشار خون بالا کمک کرده و خطر سکته مغزی را کاهش دهد.
ممکن است از کبد شما محافظت کند
برخی دادهها حاکی از آن است که زردآلو ممکن است به محافظت از کبد شما در برابر استرس اکسیداتیو کمک کند. در دو مطالعه حیوانی، موشهایی که از الکل و زردآلو تغذیه میشوند، سطح پایینتر آنزیمهای کبدی و نشانگر التهاب را نشان میدادند. این تحقیق نشان میدهد که زردآلو به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان به طور طبیعی، ممکن است به جلوگیری از آسیب کبد کمک کند.
گیلاس یکی از محبوبترین میوههای تابستانی است که بسیاری از افراد در فصل تابستان سعی میکنند از این میوه استفاده کنند. این میوه محبوب را میتوان به اشکال مختلف از تازه تا تبدیل شده به مربا استفاده کرد، اما این خوراکی محبوب چه خواصی دارد؟