arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۵۸۱۲۵
تاریخ انتشار: ۱۹ : ۲۳ - ۰۶ تير ۱۳۹۹

روسیه: فرانسه و انگلیس هم باید به مذاکرات کنترل سلاح‌های هسته‌ای ملحق شوند

معاون وزیر خارجه روسیه روز جمعه خواستار ملحق شدن فرانسه و انگلیس به مذاکرات مسکو و واشنگتن بر سر کنترل تسلیحات هسته‌ای شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

معاون وزیر خارجه روسیه روز جمعه خواستار ملحق شدن فرانسه و انگلیس به مذاکرات مسکو و واشنگتن بر سر کنترل تسلیحات هسته‌ای شد.

به گزارش فارس، روسیه روز جمعه اعلام کرد این کشور خواستار حضور انگلیس و فرانسه در مذاکرات آتی بر سر کنترل سلاح‌های اتمی است.

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه گفت مسکو معتقد است انگلیس و فرانسه نیز به عنوان نزدیک‌ترین متحدان آمریکا در ناتو باید به مذاکرات بر سر کاهش سلاح‌های هسته‌ای ملحق شوند.

معاون وزیر خارجه روسیه گفت: «یکی از عناصر اساسی موضع ما در خصوص آینده کنترل سلاح‌های هسته‌ای این است که نزدیکترین متحدان ایالات متحده در ناتو که دارنده سلاح‌های هسته‌ای هستند باید به گفت‌وگوهای آتی ملحق شوند.»

او اضافه کرد: «ما این را پنهان نمی‌کنیم که این اولویت ما است. با توجه به اینکه ایالات متحده بر ضرورت گسترداندن مذاکرات فعلی به چارچوبی فراتر از آمریکا و روسیه تأکید دارد اولویت ما است که این کشورها هم به مذاکرات مذکور ملحق شوند.»

دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در ماه‌های گذشته، بعد از خروج از یک پیمان دوجانبه کنترل تسلیحاتی با روسیه، تأکید کرده چین نیز باید در مذاکرات بر سر کاهش سلاح‌های هسته‌ای حضور پیدا کند.

معاهده موسوم به «نیواستارت» برای محدود کردن تعداد کلاهک‌های هسته‌ای میان دو قدرت بزرگ هسته‌ای دنیا میان آمریکا و روسیه منعقد شده است. طبق مفاد این معاهده، آمریکا و روسیه مجاز به نگهداری بیش از ۱۵۵۰ کلاهک نیستند.

آینده نیواستارت به ویژه بعد از خروج آمریکا از پیمان دیگری که برای محدودسازی موشک‌های میان‌برد و کوتاه‌برد هسته‌ای میان آمریکا و روسیه منعقد شده بود در مدار توجه قرار گرفته است. آمریکا بعد از متهم کردن روسیه به نقض مفاد «پیمان منع موشک‌های میان‌برد» (INF) از آن خارج شد. روسیه اتهامات آمریکا را تکذیب کرد.

معاهده INF در تاریخ ۸ دسامبر ۱۹۸۷ بین آمریکا و روسیه بسته شد و از ۱ ژوئن ۱۹۸۸ اجرایی شد. این معاهده شامل موشک‌های زمینی استقرار یافته و استقرار نیافته میان‌برد (۱۰۰۰ - ۵۰۰۰ کیلومتر) و کوتاه‌بردتر (۱۰۰-۵۰۰ کیلومتر) است.

نظرات بینندگان