پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت که افزایش بیماران کرونایی با وضعیت حاد تنفسی در یک هفته اخیر ، نگرانی برای کمبود تختهای مراقبت ویژه را در این خطه شمال کشور افزایش داده است.
دکتر تورج اسدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود : در مجموع بیمارستان های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران ۴۰۰ تخت مراقبت های ویژه دارند که در حال حاضر بخشی از این تخت ها در اشغال بیماران غیرکرونایی مانند بیماران بدحال تصادفی است و تعدادی از این بیماران هم غیربومی هستند و با توجه به افزایش شمار بیماران بدحال کرونایی در استان باید از هم اکنون چاره اندیشی کرد.
وی گفت : البته تاکنون مشکلی برای بستری بیماران کرونایی با وضعیت حاد تنفسی در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران وجود نداشت ، ولی روند افزایشی بیماران کرونایی با وضعیت حاد تنفسی در روزهای اخیر نگرانی برای کمبودها را افزایش داده است.
این مسئول افزود : مازندران در پیک پذیرایی از مسافران تابستانی قرار دارد و همه ساله در این فصل تعداد زیادی از تخت های بخش های مراقبت ویژه بیمارستان های استان به گردشگران و مسافران اختصاص می یافت ولی امسال اگر بیماران کرونایی بدحال همچنان افزایش یابد ، قطعا با کمبود تخت مراقبت های ویژه مواجه می شویم.
اسدی با اعلام این که در حال حاضر از لحاظ تجهیزات بیمارستانی و حفاظت فردی برای کادر درمانی و بیماران در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران مشکلی ندارد ، گفت : نگرانی عمده ما کنترل نشدن روند افزایشی شیوع بیماری در استان همزمان با مسافرت های تابستانی است.
وی نزدیکی شهرهای مازندران به یکدیگر را یکی از دلایل افزایش شمار شهرهای دارای وضعیت قرمز کرونایی دانست و افزود : نزدیکی شهرها به یکدیگر به طور معمول مراودات محلی را افزایش می دهد و حتی می تواند آلودگی ها را منتقل و سرعت انتقال بیماری را بیشتر کند ضمن این که حضور مسافران و گردشگران در فصل تابستان هم مزید بر علت است برای این که آنها معمولا به چند شهرستان و گاهی تمامی نقاط استان سفر می کنند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت : با افزایش سرعت انتقال کرونا ، بخشی از تخت های ویژه و عادی بیمارستانی باید برای بستری بیماران کرونایی اختصاص یابد و این رویه در مرحله دوم پیک ویروس کرونا به نظر می رسد نسبت به ماه های اول شیوع این ویروس بیشتر باشد و تمام فعالیت ها در استان باید در راستای رعایت پروتکل های بهداشتی ، فاصله گذاری فیزیکی بخصوص استفاده از ماسک باشد.
بر اساس آخرین گزارش دانشگاه علوم پزشکی مازندران تا ظهر دیروز سه شنبه ۴۹۳ بیمار کرونایی تنها در بیمارستان های زیر پوشش این دانشگاه بستری بودند. حدود ۱۵۰ بیمار کرونایی هم در بیمارستان های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی بابل بستری هستند. مجموع آمار بستری بیماران کرونایی در مازندران ۲ برابر نخستین روزهای ماه تیر است.
ایرنا