arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۶۱۸۱۶
تاریخ انتشار: ۲۸ : ۱۶ - ۲۴ تير ۱۳۹۹

بیماران کرونایی چه بخورند؟

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: با توجه به اینکه در دوره بیماری کووید ۱۹ معمولاً اشتهای بیمار کاهش می‌یابد، احتمال سوءتغذیه در وی بیشتر است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: با توجه به اینکه در دوره بیماری کووید ۱۹ معمولاً اشتهای بیمار کاهش می‌یابد، احتمال سوءتغذیه در وی بیشتر است.

 

نگار چاهی‌بخش با بیان اینکه لازم است کلیه افراد بهبودیافته تحت مشاوره تغذیه قرار بگیرند، اظهار کرد: به خصوص گروه‌های آسیب‌پذیر مانند (سالمندان، زنان باردار، کودکان و بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن) تحت یک مشاوره تغذیه قرار بگیرند؛ البته کاهش اشتها موقت بوده و در دوره نقاهت اشتهای فرد بهبود می‌یابد.

 

وی با بیان اینکه باید دقت شود که در دریافت مواد غذایی و تنوع مواد غذایی تعادل رعایت شود، افزود:‌ افراد بستری در منزل باید رژیم غذایی حاوی میوه، سبزی، نان و غلات سبوس‌دار، حبوبات و همچنین ماهی و مرغ استفاده کنند.
این کارشناس اضافه کرد: مطابق با راهنمایی‌های کشوری در کودکان زیر دو سال، زنان باردار، شیرده، نوجوانان و سالمندان، ادامه مصرف مکمل‌های تغذیه‌ای توصیه می‌شود.

 

وی مصرف زیاد مایعات را برای رقیق کردن ترشحات مجاری هوایی در بیمار را مفید دانست و گفت: مصرف، آب‌میوه‌های تازه و طبیعی مانند آب پرتغال، آب سیب، آب هندوانه و آب سبزی‌های تازه مثل آب کرفس، آب هویج، آب گوجه‌فرنگی، چای کمرنگ، آب‌گوشت یا آب مرغ به میزان حداقل هشت لیوان در روز توصیه می‌شود.

 

چاهی بخش تغذیه با توصیه به مصرف انواع سوپ داغ مانند سوپ سبزی‌ها، سوپ جو، سوپ بلغور، جو دو سر و آش‌های سبک مانند آش برنج، آش جو، آش سبزی‌ها، اظهار کرد: به منظور حفظ سلامت و یکپارچگی مخاط تنفسی توصیه می‌شود که منابع غذایی سرشار از ویتامین A مانند زرده تخم‌مرغ، گوشت قرمز، مرغ، ماهی، جگر، میوه‌ها و سبزی‌های زرد و نارنجی‌رنگ همچون هویج، کدو حلوایی، فلفل دلمه‌ای زرد و نارنجی، سبزی‌ها با برگ‌های تیره رنگ مانند کاهو، اسفناج در برنامه غذایی روزانه توسط بیمار استفاده شود.

 

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر مصرف عسل را برای مهار سرفه بیمار مناسب دانست و گفت:‌ مصرف دمنوش که به صورت مخلوطی از لیموترش تازه، عسل، زنجبیل تازه و آب داغ تهیه‌شده باشد برای بهبود حالت تهوع، کاهش سرفه و بهبود سیستم ایمنی بیمار بسیار مفید است؛ البته باید دقت گردد که در مصرف زنجبیل زیاده‌روی نشود.

 

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اضافه کرد: استفاده از منابع غذایی حاوی کربوهیدرات مانند برنج، سیب‌زمینی و نان سبوس‌دار حداقل در یکی از وعده‌های غذایی روزانه برای تأمین انرژی کافی برای بیمار مفید است.

 

وی بابیان اینکه به دلیل ایجاد خشکی و تحریک دستگاه تنفس، باید از مصرف انواع ترشی و سرکه خودداری شود افزود: دقت شود در این دوران از مصرف غذاهای سنگین مانند آش گوشت غلیظ، ماکارونی، فست فودها و غذاهای آماده و غذاهای چرب و سرخ‌شده خودداری گردد و همچنین محدودیت مصرف نمک و غذاهای کنسروی حاوی نمک زیاد، مواد شیرین و قند الزامی است.

 

این کارشناس ارشد تغذیه گفت: مصرف شیر و لبنیات را در این دوران که سبب ایجاد موکوس در دستگاه تنفسی می‌شود را باید محدود کرد لذا این گروه نیز مگر اینکه از نوع محصولات پروبیوتیک باشد.

 

چاهی‌بخش افزود: بر اساس آخرین دستور عمل ارسال‌شده از سوی دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت مصرف نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های محرک مانند چای غلیظ، قهوه، نسکافه یا شکلات تلخ در دوران نقاهت می‌بایست محدود گردد.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطرنشان کرد: در افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، فشارخون بالا، چربی خون بالا و ... محدودیت‌ها و رژیم غذایی ویژه که توسط متخصص تغذیه تهیه و ارائه‌شده است می‌بایست تداوم یابد.

ایسنا

 

نظرات بینندگان