دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: دولت باید اجرای پروتکل را متوقف کند و اجرای دوباره آن را مشروط به شرایط جدیدی کند و نمیشود هم چوپ را بخوریم و هم منافعی نداشته باشیم.
به گزارش «انتخاب»، علی علیزاده با اشاره به جزئیات طرح الزام دولت به تعلیق اجرای پروتکل الحاقی اظهار داشت: ایران پروتکل الحاقی را به صورت داوطلبانه پذیرفته و الزامی به اجرای آن نداریم و از نظر حقوقی برای ما تبعات خاصی ندارد.
وی در گفتوگو با تسنیم افزود: از جهت سیاسی و شانتاژ بینالمللی حتی در شورای امنیت ممکن است برای ما عواقب محدودی داشته باشد اما پاسخ ما این است که آیا پایبندی به الزامی که برای ما فقط ضرر داشته و هیچ سودی نداشته منطقی است؟
نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: برداشت ما این است که وضعیت وانزوای ما (با فرض انزوا) از این وضعیت موجود بدتر نخواهد شد.
دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ابراز کرد: دولت باید اجرای پروتکل را متوقف کند و اجرای دوباره آن را مشروط به شرایط جدیدی کند و نمیشود هم چوپ را بخوریم و هم منافعی نداشته باشیم.
علیزاده ادامه داد: آنچه که باعث جری شدن و افزایش فشار آمریکا بر ایران شده این است که خیال میکنند ایران دیگر هیچ ابزاری ندارد و دائماً میتوانند بر ایران فشار بیاورند و ایران فقط تحمل میکند.
وی افزود: همین افرادی که طرح تعلیق یا توقف اجرای پروتکل الحاقی را نقد میکنند قبلاً هم برای تعلیق برخی محدودیتهای برجامی همین استدلالها را میآوردند و مشخص شد که اشتباه میکنند.
دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه ایران بالاترین نظارت هستهای را در تاریخ آژانس داشته و دارد تصریح کرد: این در حالی است که آژانس اخیراً قطعنامه غیر الزام آور علیه ایران تصویب کرد.
نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: توقف اجرای پروتکل و تعلیق بخشهای دیگر از برجام که حتماً به زودی آن را پیگیری میکنیم و با توجه به پایین بودن مشروعیت بین المللی آمریکا و ترامپ بهترین زمان همین الان است.
دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه گفت: ما الان تحریم بینالمللی خاصی نداریم و مسئله اصلی تحریمهای یک جانبه آمریکاست که هر روز ابعاد تازهای پیدا میکنند برا این اساس حتماً دولت و سازمان انرزی اتمی باید اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کند این خواسته تنهای ما نیست خواست مردم است که امروز هم تحت تحریمهای ظالمانه آمریکا هستند و هم بدون دلیل خاصی امتیاز مهمی را به دشمن دادهاند.
علیزاده تصریح کرد: حرف آخرم این است که این ما نیستیم که باید بگوییم چرا باید خارج بشویم بلکه آنها باید بگویند چرا باید همچنان پروتکل را اجرا کنیم؟
گفتگو|امیرعبداللهیان: اگر اوباما هم بود برجام همین وضعیت را داشت/ صد برجام هم دردی از مشکلات دوا نمیکند
وی در پاسخ به سؤال تسنیم مبنی بر اینکه آیا در مجلس در خصوص خروج ایران از معاهده NPT تصمیمگیری شده است؟ تصریح کرد: مجلس در شروع کار است و هنوز بحثی صورت نگرفته اما حتماً از این معاهده خارج میشویم و اجماع خوبی برای این کار وجود دارد و پیوستن مجدد به این معاهده رامشروط به شرایط جدیدی میکنیم.
علیزاده با بیان اینکه پیوستن به NPT یک امتیاز به غرب بوده و در زمانهایی این اتفاق افتاده که خوش بینی زیادی به آمریکا وجود داشته است عنوان کرد: ما در شرایطی به NPT پیوستیم که هنوز اسرائیل و هند جزو آن نیستند. اسرائیل دشمن درجه یک ماست و پیوستن مجدد به NPT را مشروط به پیوستن اسرائیل میکنیم این اطمینان را هم میدهیم که شرایط اقتصادی در اثر تحریمها از این بهتر نخواهد شد لذا مکانیزم ماشه اجرا شود خروج از NPT را شروع میکنیم.