حجت الاسلام و المسلمین مسیح مهاجری در سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: برخلاف درخواستهاي زيادي که در روزهاي قبل از تعطيلات چهار روزه پايان هفته اخير و تاسوعا و عاشورا شد، عدهاي بدون اعتنا به اين درخواستها و هشدارها بار سفر بستند و به استانهاي مختلف بهويژه شمال رفتند. حجم خودروها و مسافران در اين ترددها از زمان مشابه سال گذشته بيشتر بود درحالي که خطر بيماري کرونا ايجاب ميکرد غير از موارد بسيار ضروري سفري انجام نشود.
اکنون با توجه به رعايت نزديک به صددرصدي دستورالعملهاي بهداشتي توسط عزاداران حسيني در دهه عاشورا کاملاً مشخص شده که تهديدي از ناحيه اين عزاداريها متوجه سلامت جامعه نيست ولي سفرهاي اخير به تهديد بزرگي تبديل شده و متأسفانه بايد منتظر افزايش ابتلاها و مرگوميرهاي هموطنان در روزها و هفتههاي آينده باشيم. تأسف بالاتر اينست که اين تهديد در شرايطي به سراغ جامعه ما ميآيد که کادر درمان کشور کاملاً خسته و فرسوده است و نياز شديدي به استراحت و تجديد قوا دارد. در چنين شرايطي اگر شيب ابتلاها بالا برود، بايد آن را يک فاجعه براي کشور دانست.
ترديدي نيست که آن دسته از مردم که به توصيهها و درخواستها و هشدارهاي مسئولين بهداشتي کشور اعتنا نکردند و عليرغم آگاه بودن از خطر کرونا به سفر رفتند، در پديد آمدن اين خطر سهيم هستند ولي سهم اصلي متعلق به ستاد ملي مقابله با کروناست که هيچ مصوبهاي در زمينه ممنوع کردن يا محدود نمودن سفرها نداشت. اگر شرايط اجتماعي و اقتصادي کشور ايجاب نميکرد مسافرت ممنوع شود، حداقل انتظار اين بود که محدوديتهائي براي سفرهاي غيرضروري وضع ميشد تا جلوي اين هجوم نامعقول که در روزهاي اخير شاهدش بوديم گرفته ميشد.
اينکه وزير بهداشت و درمان، در اينستاگرام نوشت: «ايکاش تواني، اختياري، ابزاري یا مددي فراتر از تمنا و خواهش و التماس داشتم تا با اين ترددهاي بيرويه براي روزهاي سختِ خيز مجدد بيماري و زحمت و گرفتاري همکارانم مضطرب نميشدم و تا اين حد از مظلوميت، خستگي و بردباريشان شرمسار نميگشتم. ايکاش ميتوانستم با تمسک به شيوههائي سختگيرانهتر و تأديب اندکي که رعايت نميکنند و با بيتوجهي حقوق شهروندي انبوهي را که رعايت ميکنند زيرپا ميگذارند در مهار بيماري توفيقات بيشتري تقديم مردم نازنين سرزمينم کنم»، چنين اظهار عجزي واقعاً مايه تعجب است. وزير بهداشت و درمان، يکي از اعضاء مؤثر ستاد ملي مقابله با کروناست و ميتواند از اين ستاد براي مقابله با چنين مشکلاتي مصوبه بگيرد. ستاد ملي مقابله با کرونا که رئيسجمهور رئيس آنست، قدرت تصميمگيري بالائي دارد که از تصميم و تأييد شوراي عالي امنيت ملي ناشي ميشود. بالاترين مقام نظام که رهبري است، اين ستاد را تأييد کرده و بارها با صراحت اعلام کرده است شخصاً تابع تصميمات آنست و در عزاداريهاي دهه عاشورا نيز ديديم که به تصميمات ستاد با دقت و بيکم و کاست عمل کرده است. اين ستاد در فروردين و ارديبهشت تصميمات مهمي در زمينه قرنطينه خانگي، ممنوعيت سفر و حتي ممنوعيت رفتن به پارکها و محدوديت کسب و کارها گرفت و تمام آنها نيز اجرائي شدند و با همين تصميمات درست، موج اول کرونا مهار شد. سؤال اساسي از آقاي وزير بهداشت اينست که شما چرا به جاي اين آه و نالهها از ستاد ملي مقابله با کرونا مصوبهاي براي جلوگيري کردن از سفرهاي غيرضروري نگرفتيد؟ اگر شما تلاشتان را کردهايد ولي موفق به گرفتن مصوبه نشدهايد، ستاد بايد به اين سؤال مهم پاسخ بدهد. شما و ستاد مسئول حفظ جان مردم هستيد و کوتاهي در اين زمينهها را کسي نميپذيرد. شما با اين منطقتان، سخن حافظ، خطاب به معشوقش را به ياد ميآورید که گفت: «حافظ، وظيفه تو دعا گفتن است و بس – در بند آن مباش که نشنيد يا شنيد».
ترديدي نيست که اعضاء ستاد ملي مقابله با کرونا دلسوز ملت و کشور هستند ولي بايد به اين واقعيت توجه داشته باشند که آنها شاعر نيستند که همچون حافظ فقط توصيه کنند و کاري به اينکه مردم مورد علاقهشان به آن عمل ميکنند يا نميکنند نداشته باشند. مسئولان بايد براي اجرائي شدن آنچه به صلاح مردم است ضمانت اجرائي ايجاد کنند و مانع بيمبالاتي افرادي شوند که حقوق شهروندي را رعايت نميکنند
فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در تهران گفت: پیشبینی میکنیم با توجه به جریانات اخیر بویژه مسافرتهای پرتراکم در تهران زودتر از فصل پاییز شرایط متفاوتی را تجربه کنیم. این موضوع به دلیل شکنندگی اوضاع با توجه به ماهیت استان تهران رخ میدهد. دکتر زالی افزود: بالاترین میزان ترددها دربین سفرهای ۴روز اخیر متاسفانه مربوط به استان تهران و شهرهای آن است که حجم قابل توجهی را نشان می دهد. حتی نسبت به سال گذشته میزان و ریت افزایش سفرها بیشتر بوده است. وی گفت: این افزیش ها ۱۰ در صد را نشان می دهد.