پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: یک میلیون و ۲۰۰ صندلی خالی در دانشگاههای کشور وجود دارد.
غلامحسین رحیمی، ۱۳ شهریور ماه، در نشست خبری با اصحاب رسانه که در محل پارک علم و فناوری خراسان شمالی برگزار شد، با اشاره به اینکه در سال ۹۲، چهار میلیون و ۸۰۰ دانشجو در کشور وجود داشت، بیان کرد: در حال حاضر این آمار به بیش از سه میلیون دانشجو کاهش یافته و یک میلیون و ۲۰۰ صندلی خالی در تمام دانشگاههای کشور وجود دارد.
وی با بیان اینکه رشد کیفی دانشگاهدر سالهای گذشته بسیار چشمگیر بوده است، اظهار کرد: در این سالها مشخص شد توسعه علمی کشور به دوش دانشگاههایی است که در حال حاضر نیز دارای دانشجو هستند.
رحیمی با اشاره به اینکه تاکنون ۹۰ مؤسسه از ۱۲۰ مؤسسه، در طرح آمایش آموزش عالی، ساماندهی شدهاند، افزود: در طرح ساماندهی مراکز آموزش عالی هیچ مؤسسهای حذف نمیشود و در حال حاضر نیازی به ایجاد دانشگاه جدید نداریم و باید دانشگاههای موجود را به سمت ارتقاء کیفی هدایت کنیم.
معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تأکید کرد: دانشگاه بجنورد به عنوان دانشگاه مادر استان با استانداردهای آموزش عالی فاصله دارد و تصمیم براین است که حمایتهای لازم از این دانشگاه برای رسیدن به استانداردهای آموزشی انجام شود.
وی با بیان اینکه دانشگاه فنی مهندسی اسفراین و کشاورزی شیروان به دانشگاه بجنورد ملحق میشوند، تصریح کرد: دانشگاه اسفراین به عنوان پردیس فنی مهندسی دانشگاه بجنورد و دانشگاه شیروان به عنوان پردیس کشاورزی به فعالیت خود ادامه میدهند.
رحیمی با اشاره به اینکه وضعیت دانشگاه کوثر بجنورد در دست بررسی است، اظهار کرد: دانشگاه کوثر بجنورد منحل نمیشود اما اگر بخواهد به صورت مستقل به کار خود ادامه دهد باید حمایتهای استانی از این دانشگاه نیز وجود داشته باشد.
وی با تأکید براینکه منابع وزارت علوم برای تکمیل و تجهیز دانشگاه کوثر بجنورد کافی نیست، اظهار کرد: کسانی که مخالف الحاق دانشگاه کوثر هستند اعتبارات لازم را روی میز بگذارند در غیر این صورت چشمانداز دانشگاه کوثر بجنورد با استانداردهای آموزش عالی فاصله بسیاری خواهد داشت.
معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: آموزش عالی خراسان شمالی از لحاظ کیفی وضعیت خوبی ندارد و در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی و.... فقیر است.
رحیمی در رابطه با پارکهای علم و فناوری، بیان کرد: ۴۳ پارک علم و فناوری در کشور وجود دارد که دو پارک مربوط به دستگاههای اجرایی و ۴۱ پارک مربوط به وزارت علوم است و در حال حاضر ۱۵۰ مرکز رشد در کل کشور وجود دارد که سیاست وزارت علوم نیز گسترش این مراکز است.
وی با تأکید براینکه به دنبال گسترش بی رویه پارکهای علم و فناوری نیستیم، اظهار کرد: حدود شش هزار شرکت دانش بنیان در کشور فعال است که باید این آمار افزایش پیدا کند.
رحیمی با بیان اینکه بیش از ۲۰ پژوهشگاه در کشور وجود دارد، ادامه داد: این پژوهشگاهها سرمایههای نظام هستند و با شیوع کرونا در کشور نیز خیلی خوب با بحران خودمان را تطبیق دادیم.