پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
خبرگزاری رویترز امروز به نقل از سخنگوی سازمان جهانی بهداشت نوشت که انتظار نمیرود که واکسیناسیون همگانی کرونا تا اواسط سال ۲۰۲۱ انجام شود.
مارگارت هریس گفت که هیچکدام از واکسنهای بالقوه تاکنون در مراحل پیشرفته آزمایشهای بالینی نشانه واضحی از کارآمدی در سطح دستکم ۵۰ درصد مورد نظر سازمان جهانی بهداشت را نشان ندادهاند.
هریس در جریان کنفرانس خبریای که امروز در ژنو برگزار شد، گفت: مرحله سوم (آزمایشهای بالینی) باید بیشتر به طول انجامد چرا که باید دید که واکسن واقعاً چقدر محافظ و تا چه حد بیخطر است. وی به واکسن شرکت خاصی اشاره نکرد.
سخنگوی سازمان جهانی بهداشت افزود که اطلاعات تمامی آزمونها باید منتشر شده و مقایسه شود.
هریس گفت: خیلیها واکسینه شدهاند و ما نمیدانیم که واکسن کارآمد بوده یا خیر. در این مرحله نشانه واضحی در دست نداریم که به حد کافی مؤثر و بیخطر بوده باشد.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا روز گذشته (پنجشنبه) طی بیانیهای به مقامات بهداشتی ایالتها اعلام کرد، برای دریافت واکسن کرونا در ماه نوامبر آماده باشند.
براساس بیانیه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، مقامات بهداشتی همه ۵۰ ایالت و پنج شهر بزرگ آماده توزیع واکسن کرونا به کارکنان بخشهای مراقبتهای بهداشتی و سایر گروههای پر خطر در اواخر اکتبر یا اوایل نوامبر (۹ آبان تا ۱۰ آبان) باشند.
اتحادیه اروپا نیز از توزیع واکسن ویروس کرونای شرکت انگلیسی آسترازنکا در ماه نوامبر (آبان- آذر) خبر داده است.
بروکسل که پیش از این در قراردادی با شرکت آسترازنکا، دستیابی به ۳۰۰ میلیون دوز از واکسن تولیدی این شرکت را تضمین کرده بود، در تازهترین خبر از توزیع این واکسن میان کشورهای عضو اتحادیه در ماه نوامبر خبر داد.
منبع: ایرنا