رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر بیمارستانها در وضعیت با ثبات قرار دارند، در عین حال گفت: مردم بیمورد به بیمارستانها مراجعه نکنند و اگر شخصی نسبت به ابتلایش به کرونا مشکوک است، بهتر است به کلینیکهای سرپایی و مراکز جامع سلامت مراجعه کند؛ چراکه ورود به بیمارستان خود عامل خطر برای ابتلا محسوب میشود.
دکتر رضا گلپیرا درباره تمهیدات در نظر گرفته شده برای بیمارستانها برای فصل آنفلوآنزا، گفت: آنفلوآنزا از جمله بیماریهای ویروسی است. از آنجایی که در حال حاضر در بیمارستانها درگیر کرونا هستیم، فقط یک جداسازی مجدد نیاز است تا بتوانیم به بیماران مبتلا به آنفلوآنزا هم خدمت ارائه کنیم.
وی افزود: البته امیدواریم با اقدامات پیشگیرانه که در سطح جامعه انجام شده و اطلاعرسانیها، تمام مردم در جریان باشند که در پاییز باید خیلی از خودشان مراقبت کنند. افراد پرخطر حتما واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند، استفاده از ماسک و شستوشوی دست را رعایت کرده و جدی بگیرند. اگر احساس کسالت داشته و یا علائمی مانند آبریزش بینی، سرفه و... دارند، خودشان را در خانه قرنطینه کرده و سرکار حاضر نشوند. البته عمده مردم این مسائل را میدانند و رعایت میکنند. اگر رعایت پروتکلهای بهداشتی به همین صورت ادامه یابد، نباید خیلی درگیر مساله آنفلوآنزا شویم، اما اگر قرار باشد آنفلوآنزا هم یک طیفی از بیماران را برای بیمارستانها داشته باشد، بیمارستانهای کشور آمادگی پذیرش و ارائه خدمت به این بیماران را دارند و جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد.
گلپیرا ادامه داد: در حوزه تختهای بیمارستانی کودکان نیز در حال حاضر مشکلی نداریم. خوشبختانه عمده موارد بیماری کرونا در کودکان، از نوع سبک بیماری بوه است. نوع شدید کرونا در کودکان کاملا کم است. در حال حاضر در حوزه تختهای بیمارستانی کودکان مشکلی نداریم.
وی همچنین اظهار کرد: مهمترین بحثی که مردم به دلیل نجات زندگی خود و خانوادهشان باید به آن توجه کنند، این است که اولا به بهداشت و سلامت جسمی خود توجه داشته باشند. به این معنا که در این شرایط حساس استفاده از ماسک را جدی بگیرند، به تعویض یا شستوشوی ماسک در فواصل منظم توجه کنند، شستوشوی دستها را جدی گرفته و تا حد امکان در خریدهایشان به جای پول نقد از کارت استفاده کنند، اگر از مترو یا اتوبوس استفاده میکنند، حتما محلولهای ضدعفونی جیبی به همراه داشته باشند و دستهایشان را ضدعفونی کنند و.... اگر مردم به این موارد توجه کنند به کادر بهداشت و درمان کمک کردهاند. در این صورت میتوانیم به بیماران پرخطری که به بیماری کرونا مبتلا شده و بیماری زمینهای هم دارند، خدمات ارائه دهیم و سایر افراد یا مبتلایان سبک را وارد چرخه بیمارستانی نکنیم.
گلپیرا با تاکید بر اینکه مردم بی مورد به بیمارستانها مراجعه نکنند، گفت: مراکز سرپایی برای تشخیص بیماری کرونا وجود دارد. به هر حال باید توجه کرد که بیمارستانها مکانهای آلودهای هستند و اگر شخصی نسبت به ابتلایش به کرونا مشکوک است، بهتر است به کلینیکهای سرپایی و مراکز جامع سلامت مراجعه کند؛ چراکه ورود به بیمارستان خودش یک عامل خطر برای ابتلا به کرونا محسوب میشود.
وی درباره احتمال ایجاد محدودیت در اعمال جراحی الکتیو در پاییز، گفت: فعلا برنامهای برای این موضوع نداریم. در حال حاضر بیماران الکتیو هم به ارائه خدمت نیاز دارند و به آنها ارائه خدمت میدهیم. در حال حاضر شرایط با ثبات است. البته ما نسبت به شرایط تصمیم گیری میکنیم. در حال حاضر سعی کردیم تا حد امکان سیستم را به گونهای تنظیم کنیم که همه بیماران را پوشش دهیم، اما هر لحظه که احساس کنیم نیاز به تغییر وجود دارد، تصمیمگیری شده و تغییرات را اعمال میکنیم. تاکید میکنم که در حال حاضر شرایط بیمارستانها با ثبات است.
ایسنا
دانشمندان "دانشگاه پیتسبرگ" آمریکا در مطالعه اخیرشان اظهار کردهاند مولکول کوچکی را شناسایی کردهاند که ویروس کرونا را خنثی میکند و میتواند پایه و اساس برای توسعه دارویی به منظور پیشگیری و مبارزه با کووید-۱۹ باشد. محققان حدس میزنند که Ab۸ به دلیل کوچک بودن اندازهاش ممکن است کاندیدای مناسبی برای توسعه به عنوان یک داروی استنشاقی یا داروی تزریقی باشد.